20122013 Veld 2013/04/13 Tempo -Avanti 22-21
Arie Vingerling
Fenna van Leeuwen
Manon Ballings
Babette Heyblom
70' Niet bekend Nikki van Trigt(22 - 21)
30' Niet bekend Daan Westmaas
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Maaike Hazenkamp
30' Niet bekend Arie Vingerling
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
Fenna van Leeuwen(1)

Met een beetje meer geluk had Avanti een punt kunnen wegsnoepen bij koploper Tempo. Na een sterke start van Avanti met een 0-3 voorsprong gingen de ploegen met 10-10 de rust in. Ondanks de twee doelpunten voorsprong die Tempo in de tweede helft pakte kwam Avanti steeds weer terug. Helaas blies de scheidsrechter in de laatste Avanti aanval af want een gelijkspel was gezien het getoonde spel misschien wel meer verdiend geweest. Eindstand 22-21.

babette

Avanti speelt deze middag met Manon Ballings en Nikki van Trigt in de basis voor de geblesseerde Kitty van der Ende en Babette Heijblom. Ondanks de eerste lange aanval van Tempo wordt er niet gescoord. Het eerste schot van Daan Westmaas ligt er wel direct in. Maaike Hazenkamp en Arie Vingerling breiden de voorsprong verder uit naar 0-3. Tempo komt terug tot 2-3 waarbij de tweede treffer werd goedgekeurd na lopen met de bal. Via Daan Westmaas (strafworp) en een prachtig schot van Arie Vingerling wordt het 2-5. Na de 3-5 scoort David Post uit een vrije bal waarna Tempo op 4-6 komt. Opvallend detail in deze wedstrijd is de rol van de scheidsrechter deze middag, hij praat heel veel tegen de spelers en is meer met de spelers bezig dan met het spel.

Stefan Hogervorst scoort 4-7 en het wordt 5-7 met nog elf minuten te spelen voor de rust. Tempo komt goed terug en weet 7 minuten voor tijd de 7-7 te maken. Nikki van Trigt zorgt voor de 7-8 maar Avanti verliest in deze fase de scorende greep op de wedstrijd. De ploeg uit Alphen gaat erop en erover en loopt uit naar een 10-8 voorsprong. Wederom een schot van Nikki van Trigt die raak is en het is 10-9 waarna Stefan Hogervorst uit een vrije bal de 10-10 ruststand bepaalt.

Na rust moeten de toeschouwers op een winderige veld lang wachten op het eerste doelpunt. Pas na zeven minuten is het Tempo die de 11-10 maakt direct gevolgd door de 11-11 van David Post. De ploeg uit Alphen pakt als eerste in de tweede helft een twee doelpuntenmarge op 13-11. Daan Westmaas maakt zijn derde van de dag (13-12), waarna even later de heer van Stefan Hogervorst na diverse overtredingen tegen een gele kaart aan loopt. Na de 14-12 en wederom een doelpunt van Nikki van Trigt wordt het 15-13 en dan weet Daan Westmaas het gaatje te dichten via een strafworp en een afstandsschot. Het gaat dan lange tijd gelijk op (16-16 Stefan, 17-17 Daan), maar dan slaat Tempo toe en loopt uit naar een 20-17 voorsprong. Babette Heijblom wordt in het veld gebracht voor Manon Ballings.

Dankzij Maaike Hazenkamp wordt het 20-18 en met nog vier minuten te spelen maakt Tempo 21-18 waarna Fenna Teunissen 21-19 scoort gevolgd door een Tempo-strafworp voor 22-19. Dankzij David Post en Nikki van Trigt wordt het 22-21 en is het nog heel spannend met minder dan 1 minuut te spelen. Helaas floot de scheidsrechter af toen Avanti aan de laatste aanval begon en stond de ploeg van Steven Mijnsbergen zonder punten waar een gelijkspel zeker verdiend geweest zou zijn. Tempo kwam met de schrik vrij en blijft koploper in de Hoofdklasse.

Doelpunten: Daan Westmaas (6), Nikki van Trigt (4), Stefan Hogervorst (3), David Post (3), Maaike Hazenkamp (2), Arie Vingerling (2) en Fenna Teunissen (1).

Komende week ligt de veldcompetitie weer stil vanwege de zaalfinale en op zaterdag 27 april wordt deze weer hervat. Avanti speelt dan thuis tegen Excelsior.