20092010 Zaal 2010/01/09 Avanti - Antilopen 18-21
2010/01/09 Avanti - Antilopen 18-21
Mariska Zuidervaart
Laura van Leersum
Judith Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Laura van Leersum
Laura van Leersum(1)

Als er een kans was geweest om kampioenskandidaat Antilopen te verslaan dan was het deze zaterdag wel geweest. Maar na een 8-7 voorsprong bij rust die naar een twee puntenmarge werd uitgebouwd vlak na rust (9-7 tot 12-10) gaf Avanti in de laatste vier minuten de wedstrijd uit handen. De ploeg uit Leusden liep uit van 18-18 naar 18-21 en ontsnapte deze avond.

Het supporterslegioen had er werk van gemaakt deze avond en de sfeer zat er goed in. Gillende balonnen, confetti en wc-rollen: alles werd in de strijd gegooid. Het was jammer dat het weer zo slecht was anders hadden er van Antilopen vast wel meer supporters geweest. In de week voor de wedstrijd werd op een leuke manier de gek met elkaar gestoken en dat gaf de wedstrijd net een extra tintje. Twee verenigingen die zeer betrokken zijn bij hun eerste team en dat maakt de sport korfbal ook zo leuk.

Avanti doet het als promovendus verrassend goed in de overgangsklasse en Antilopen maakte tot nu toe indruk met heel veel doelpunten. Avanti startte de wedstrijd voortvarend. Via Dé Post (strafworp Fenna Teunissen) en Colin van der Zanden kwam Avanti op een 2-0 voorsprong. Helaas werd een strafworp voor 3-0 gemist waarna Antilopen toch weer op gelijke hoogte kwam. Het was weer de eerste aanval die het volle rendement haalde via wederom een strafworp en een fantastische doorloop van Dé Post. Antilopen zat niet in de wedstrijd, Avanti legde prima verdedigende druk en de ploeg uit Leusden was eigenlijk alleen uit standaardsituaties (tikvariant vrije ballen en strafworpen) doeltreffend. Coach Erwin van der Putten vroeg een time out aan op 5-3 en dat resulteerde in weer een gelijke stand (5-5). Tot aan de rust ging het gelijk op en moest Steven Mijnsbergen bij 6-7 zijn manschappen even op scherp zetten. Dankzij Fenna Teunissen en Ronald Struijk werd de ruststand 8-7. De eerste helft waren de sterke verdedigingen bepalend voor het wedstrijdbeeld, waardoor de doelpunten nog niet als rijpe appelen van de boom vielen.

Na de rust pakte Avanti goed door en weer Ronald Struijk was van afstand trefzeker (9-7). Tot 12-10 zat Avanti nog goed in de wedstrijd maar ging vervolgens slordiger spelen. Aanvallend werd er zelfs bij vlagen geknoeid. Antilopen kwam op 12-12, en scoorde nog een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. Na de 13-13 bracht Steven Mijnsbergen Kitty van der Ende in de ploeg voor Mariska Zuidervaart om meer rebound te krijgen en te proberen de moeizaam lopende tweede aanval weer op de rails te krijgen. Er werd om en om gescoord tot aan de 18-18 en in een halve minuut sloeg Antilopen toe. Een afstandsschot en een strafworp betekende 18-20 en de eindstand werd 5 seconden voor tijd op 18-21 bepaald. Helaas geen punten voor Avanti en de ploeg was dan ook teleurgesteld omdat er vandaag echt kansen waren geweest om de punten in Pijnacker te houden. Eigen slordigheden en verkeerde keuzes hebben de nederlaag ingeleid.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (5), Fenna Teunissen (2), Colin van der Zanden (2), Mariska Zuidervaart (2), Laura van Leersum en David Post.