20122013 Veld 2013/05/18 Avanti - KCC 18-16
2013/05/18 Avanti - KCC 18-16
Daan Westmaas
Vincent van Beek
70' Afstand Vincent van Beek(18 - 16)
30' Afstand Manon Ballings
30' Afstand David Post
30' Vrije Bal Stefan Hogervorst
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Strafworp Vincent van Beek
30' Afstand Vincent van Beek
30' Vrije Bal Daan Westmaas
30' Afstand Daan Westmaas
30' Strafworp Daan Westmaas
Manon Ballings(1)

Avanti behaalde wederom twee zeer belangrijke punten door KCC/Delta Logistiek met 18-16 te verslaan. De basis werd gelegd in de eerste helft toen Avanti met geconcentreerd aanvalsspel en veel verdedigende rebound KCC op een 10-5 achterstand zette. In de tweede helft werd de ruime marge lange tijd behouden. Pas zeven minuten voor tijd leek het nog spannend te worden toen KCC terugkwam tot twee doelpunten maar Vincent van Beek maakte met de 18-15 aan alle onzekerheid een einde. Eindstand 18-16.

fenna

Na de ruime nederlaag tegen KVS stond er een gemotiveerd Avanti in het veld, vastberaden om de twee punten in eigen huis te houden. Met de vrijdag getrouwde Fenna Teunissen gewoon in de gelederen trok Avanti voortvarend van start. Stefan Hogervorst opende de score en na de 1-1 waren het David Post, Maaike Hazenkamp en tweemaal Fenna zelf die een 5-1 stand op het scorebord zetten.

maaike

Avanti zat veel beter in de wedstrijd dan KCC. De ploeg van Steven Mijnsbergen oogde scherper en was agressiever in de duels. Veel afvallende ballen in de verdediging waren een prooi voor de blauw-witten. Voeg daarbij dat de tweede aanval van KCC in de eerste helft geen potten kon breken (slechts 1 doelpunt) en de ingredienten voor de ruime voorsprong waren daar.

david

Coach Ton van de Laaken van KCC trachtte zijn ploeg middels een time-out wakker te schudden, maar in de eerste helft zou dat niet meer lukken. Pas met enkele wissels in de rust en in de tweede helft kwam er wat meer dreiging van de ploeg uit Capelle. Avanti kon de ruime voorsprong vast houden tot de rust. Na de 5-2 was het Daan Westmaas die zijn 100e officiele competitiedoelpunt voor Avanti maakte (6-2) uit een strafworp verdiend door David Post. KCC kwam op twee doelpunten maar het waren gelijk Daan Westmaas, Maaike Hazenkamp en Vincent van Beek die voor de 9-4 zorgden. De ruststand werd 10-5 met een doelpunt van Manon Ballings.

manon

Avanti wist in de tweede helft de marge uit te breiden naar zes doelpunten. Er werd geduldig gezocht naar de beste aanval en KCC kreeg aanvankelijk geen gelegenheid om terug te komen. Halverwege de tweede helft stond Avanti met 14-8 voor. Het veertiende doelpunt van Avanti kwam uit handen van Stefan Hogervorst die daarmee ook zijn 100e competitiedoelpunt van dit seizoen maakte.

stefan

Bij KCC werden de dames aanvallend gevaarlijker en dat resulteerde in een aantal doelpunten en ook een verkleining van de achterstand. Via 14-10 werd het na de 17-13 zelfs 17-15. KCC had in deze fase heel veel aanvallende rebound en kon naar hartelust op de korf mikken en scoren. Het was echter Vincent van Beek die twee minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind maakte en van afstand de 18-15 scoorde. Eindstand werd 18-16.

vincent

Door deze overwinning staat Avanti vier punten voor op Excelsior met nog twee wedstrijden te spelen. Het is zaak om nog minimaal één punt te halen want er kan nog wel eens een knotsgek slot van de competitie aankomen. Rohda wint vandaag ruim van Tempo waardoor KVS mogelijk volgende week al kampioen kan worden tegen KCC. Excelsior speelt volgende week tegen Tempo en kan daar wel eens gaan stunten en als KCC dan verliest tegen KVS krijg je in de laatste speelronde Excelsior tegen KCC op het scherpst van de snede. Avanti moet zorgen dat ze de komende weken punten blijft halen om weg te blijven van die degradatieplaatsen en eventuele beslissingswedstrijden. De overwinning tegen KCC was in dit licht bezien zeer belangrijk en een zeer knap herstel van de ruime nederlaag vorige week tegen KVS.

daan

Doelpunten: Daan Westmaas (4), Vincent van Beek (3), Maaike Hazenkamp (3), Fenna Teunissen (3), Stefan Hogervorst (2), David Post (2) en Manon Ballings.