20102011 Veld 2011/06/04 Avanti - Albatros 13-15
2011/06/04 Avanti - Albatros 13-15
Sharon vd Meer
Vincent van Beek
Iris Westhoven
30' Niet bekend Sharon vd Meer
30' Niet bekend Vincent van Beek
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Dé Post(5)
Ronald Struijk(3)
Colin vd Zanden(2)
Sharon vd Meer(2)
Vincent van Beek(1)

Avanti sluit het seizoen 2010-2011 af met een nederlaag tegen Albatros. De ploeg uit Zwijndrecht speelde zich daarmee zeker van een plaats in de overgangsklasse. Voor Avanti stond er niets meer op het spel en voor Albatros duidelijk wel. Na een 7-6 voorsprong voor Avanti bij rust wist Albatros halverwege de tweede helft een twee doelpuntenmarge te pakken (van 9-9 naar 9-11) en gaf die niet meer uit handen. Eindstand 13-15.

Avanti was in het veldseizoen nog ongeslagen in thuiswedstrijden en wilde het publiek nog een mooi slot van de competitie voorschotelen. Tegenstander Albatros had nog punten nodig om zich helemaal veilig te spelen van de degradatieplaatsen. In de uitwedstrijd had Avanti verloren van Albatros met 14-13 en dat was ook nog een reden om iets recht te zetten. A-junior Vincent van Beek speelde op de plaats van de geschorste David Post.

Avanti ging zeer voortvarend van start. De eerste twee aanvallen leverden direct een 2-0 voorsprong op via twee afstandsschoten van Dé Post. En na de 2-1 was het Ronald Struijk die met een fraaie omdraaibal 3-1 maakte. Vervolgens kwam Avanti bijna twintig minuten lang niet meer tot scoren en dat gaf Albatros de gelegenheid om erop en erover te gaan. Vooral Wouter Nugteren nam zijn ploeg deze middag op sleeptouw en was scorend zeer belangrijk. Albatros liep uit naar een 3-6 voorsprong en daar waren drie treffers van Wouter bij. In de laatste fase vlak voor de rust had Avanti het vizier weer op scherp en via Colin van der Zanden, tweemaal Ronald Struijk en Dé Post werd de ruststand 7-6.

Vlak voor de start van de tweede helft leek het erop dat de brandende zon iets minder zou gaan schijnen. Waarop Dé Post zei: "Als die zon weg blijft, wordt het een eitje". De zon beleef echter niet weg en het werd dus geen eitje. Albatros maakte gelijk (7-7) en het bleef gelijk tot aan de 9-9. De moegestreden Vincent van Beek (hij had ook al een lange invalbeurt in het tweede gehad) werd vervangen door Stefan Hogervorst.

Halverwege de tweede helft pakte Albatros een twee doelpuntenvoorsprong (9-11) en gaf deze niet meer weg. Avanti maakte elke keer nog wel de aansluitingstreffer, maar kreeg het verschil niet meer gedicht. Eindstand 13-15. Avanti liep zo tegen de eerste thuisnederlaag van het veldseizoen aan. Albatros speelde zich veilig en van de 9 wedstrijdpunten dit seizoen werden er vier tegen Avanti behaald.

Doelpunten: Dé Post (5), Ronald Struijk (3), Sharon van der Meer (2), Colin van der Zanden (2) en Vincent van Beek.

Voor de foto's klik hier.

Overige uitslagen:
Groen Geel - Futura 11-12
Eibernest/Vrolijk - KVA 19-12
Refleks - Sporting Delta 9-17

Eibernest kampioen en Refleks direct gedegradeerd. Futura gaat nog een beslissingswedstrijd om degradatie spelen tegen de nummer 7 van Overgangsklasse D en dat is Haarlem.