20132014 Veld 2013/09/14 DeetosSnel -Avanti 13-12
Maaike Hazenkamp
Kitty vd Ende
Sophie Donkervoort
Nikki van Trigt
66' Tekst Sophie voor Nikki
66' Afstand DeetosSnel(13 - 12)
62' Strafworp DeetosSnel(12 - 12)
57' Doorloop DeetosSnel(11 - 12)
55' Afstand Stefan Hogervorst(10 - 12)
54' Afstand Arie Vingerling(10 - 11)
53' Strafworp DeetosSnel(10 - 10)
52' Strafworp Daan Westmaas(9 - 10)
52' Strafworp DeetosSnel(9 - 9)
46' Korte kans Arie Vingerling(8 - 9)
45' Korte kans DeetosSnel(8 - 8)
45' Vrije Bal Daan Westmaas(7 - 8)
44' Strafworp DeetosSnel(7 - 7)
42' Korte kans Arie Vingerling(6 - 7)
40' Afstand Daan Westmaas(6 - 6)
39' Afstand DeetosSnel(6 - 5)
38' Korte kans Stefan Hogervorst(5 - 5)
30' Doorloop Stefan Hogervorst(5 - 4)
25' Korte kans DeetosSnel(5 - 3)
22' Korte kans David Post(4 - 3)
20' Vrije Bal DeetosSnel(4 - 2)
9' Korte kans DeetosSnel(3 - 2)
8' Vrije Bal Daan Westmaas(2 - 2)
7' Afstand DeetosSnel(2 - 1)
3' Afstand Fenna van Leeuwen(0 - 1)
3' Afstand DeetosSnel(1 - 0)
Daan Westmaas(4)
Stefan Hogervorst(3)
Arie Vingerling(3)
David Post(1)
Fenna van Leeuwen(1)

In een weinig hoogstaande wedstrijd liet Avanti de zege glippen door het laatste kwartier in de tweede helft niet meer tot scoren te komen. Na een 5-4 achterstand bij de rust, kwam Avanti in de tweede helft beter in de wedstrijd en kwam zelfs op een 10-12 voorsprong met nog veertien minuten te spelen. Helaas was het kruit verschoten en kwam DeetosSnel langszij en pakte drie minuten voor tijd een 13-12 voorsprong die niet meer weggegeven werd.

arie

Avanti speelde deze zaterdag weer met Daan Westmaas en Maaike Hazenkamp in de gelederen. Beiden waren hersteld van de eerder opgelopen enkelblessures. DeetosSnel is vorig seizoen uit de Ereklasse gedegradeerd en zal er alles aan gelegen zijn om het verloren gegane terrein zo snel mogelijk te herwinnen. Avanti toonde de eerste helft teveel respect voor deze ex Ereklasser en de jongelingen van Henk Jan en Dé Post kwamen met name in de duels onder de korf ervaring tekort. In de rebound duels gelden andere regels en mores dan tegen een gewone hoofdklasse ploeg.

steef en raymond

De wedstrijd ging qua scoreverloop gelijk op. DeetosSnel opende de score en Fenna Teunissen egaliseerde van afstand. Wederom kwam DeetosSnel op voorsprong waarna Daan Westmaas een vrije bal slim afrondde. Na de 3-2 miste Arie Vingerling een zelfverdiende strafworp waarna DeetosSnel uit een vrije bal wel scoorde en de eerste twee doelpuntenvoorsprong te pakken had.

daan

Het was geen geweldige wedstrijd omdat er aan beide kanten veel plaatsfouten werden gemaakt en ook veel één schotsaanvallen. Avanti speelde daarnaast ook in een te laag tempo en te voorspelbaar waardoor DeetosSnel gemakkelijk ballen kon onderscheppen. David Post maakte onder de korf 4-3 en na de 5-3 bepaalde Stefan Hogervorst de ruststand op 5-4 via een prachtdoorloop aangegeven via Arie Vingerling.

maaike

Na de rust zat er aanvankelijk meer tempo in de Avanti-aanvallen en pakte Avanti beter de reboundposities en liet zich minder wegzetten uit de goede posities. Stefan Hogervorst benutte een korte kans en daarmee kwam Avanti op gelijke hoogte (5-5). Na de 6-6 (doelpunt Daan Westmaas) was Avanti de bovenliggende partij en pakte telkens de voorsprong waarna DeetosSnel elke gelijk maakte. Na de 10-10 was het de eerste aanval die met een mooi doelpunt vanachter de korf van Arie Vingerling en een schot van Stefan Hogervorst de 10-12 maakte. Avanti had de eerste twee puntenmarge te pakken.

arie

Helaas wist Avanti niet door te drukken en bleef vervolgens zelfs een kwartier zonder doelpunten. DeetosSnel kwam weer gelijk en David Post had inmiddels een gele kaart op zak na teveel misbaar over de scheidsrechterlijke beslissingen. Drie minuten voor tijd kwam de ploeg uit Dordrecht op 13-12 en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Zeer ervaren werd de voorsprong uitgespeeld en bleven de punten in eigen huis. Eindstand 13-12.

steef sophie

Het wordt een zeer interessante competitie waar iedereen van iedereen kan winnen want ook dit DeetosSnel is te kloppen. Avanti zal de komende wedstrijden meer moeten gaan scoren want een gemiddelde score van 13 tot 14 doelpunten per wedstrijd is te laag. Verdedigend zit het goed in elkaar maar het het rendement van de aanvallen moet de komende weken omhoog.

nikki

Doelpuntenmakers: Daan Westmaas (4), Stefan Hogervorst (3), Arie Vingerling (3), David Post en Fenna Teunissen.