20112012 Veld 2011/09/10 Avanti - DSC 15-12
Babette Heyblom
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
Cherrel Tonkes
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Korte kans Stefan Hogervorst
30' Afstand Dé Post
30' Strafworp Dé Post
30' Afstand Babette Heyblom
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Afstand Sharon vd Meer
30' Afstand Ronald Struijk
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Afstand Iris Westhoven
30' Afstand Colin vd Zanden
Fenna van Leeuwen(1)

Twee punten tegen één van de kampioenskandidaten was een mooi resultaat voor Avanti in de eerste thuiswedstrijd. DSC was in de eerste helft de betere ploeg maar ging toch met een 8-7 achterstand de rust in. Na de rust kwam Avanti op 9-7 maar bleef toen maar liefst 20 minuten zonder doelpunten. DSC ging erop en erover (9-10). Ronald Struijk hervatte tien minuten voor tijd de doelpuntenreeks en Avanti kwam op 10-10. Na de 11-11 waren het invalster Iris Westhoven en Stefan Hogervorst die de marge op twee brachten. De ploeg uit Eindhoven kwam nog wel op 13-12, maar na een time out van coach Steven Mijnsbergen brachten Colin van der Zanden en Stefan Hogervorst de twee punten binnen. Eindstand 15-12.

DSC uit Eindhoven had vorig weekeinde indruk gemaakt met een 25-14 overwinning op Tilburg. In het vorige zaalseizoen had Avanti ook al ervaren dat DSC erg gemakkelijk kan scoren. Wie herinnert zich niet de 29-30 overwinning die Avanti in de uitwedstrijd heeft gehaald. Deze zaterdag waren beide ploegen echter minder effectief. Avanti speelde deze zaterdag nog zonder David Post die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat.

Qua scoreverloop ging de wedstrijd gelijk op tot aan de 5-5. De eerste aanvalsvakken hadden relatief weinig tijd nodig om te scoren, bij de tweede aanvalscombinaties duurde het wat langer. Avanti had met Maaike Hazenkamp een prima rebound stelende dame in de verdediging en Ronald Struijk was sterk in de aanvallende rebound. Dit vertaalde zich echter onvoldoende in doelpunten. Coach Steven Mijnsbergen maande zijn ploeg keer op keer tot meer beweging en het ruimer opzetten van de aanval. DSC was bij 5-5 de bovenliggende partij en had het betere van het spel. Ze pakten ook de eerste twee doelpuntenmarge bij 5-7. Ondanks het feit dat Avanti moeilijk had in deze fase met veel één schotsaanvallen werd de achterstand vlak voor rust omgebogen in een 8-7 voorsprong via Dé Post, Maaike Hazenkamp en Fenna Teunissen.

Na de rust werd het via Sharon van der Meer 9-7. Het zou vervolgens 20 minuten duren aleer Avanti weer tot scoren kwam. De kansen waren er wel maar de afronding liet in deze fase te wensen over. DSC kwam hierdoor terug maar miste ook de scherpte om ruim afstand te nemen. Het werd 9-10 met nog tien minuten te spelen. Dankzij Ronald Struijk kwam 10-10 op het scorebord en Avanti kreeg weer vat op het spel en scoreverloop. Na de 11-11 was het de voor Sharon van der Meer ingebrachte Iris Westhoven die van afstand de 12-11 scoorde gevolgd door de 13-11 van Stefan Hogervorst. Ook Cherrel Tonkes werd nog ingebracht (voor Maaike Hazenkamp). Bij 13-12 nam Steven Mijnsbergen nog een time out. Avanti maakte het karwei vervolgens af via Colin van der Zanden en een beauty van Stefan Hogervorst. Eindstand 15-12.

Een zeer belangrijke overwinning tegen een van de kanshebbers voor het kampioenschap. Beide ploegen speelden onder haar normale niveau en dan kan je alleen maar tevreden zijn als je dan toch twee punten in eigen huis weet te houden.

Doelpunten: Stefan Hogervorst (4), Dé Post (3), Babette Heijblom (2), Maaike Hazenkamp, Sharon van der Meer, Ronald Struijk, Fenna Teunissen, Iris Westhoven en Colin van der Zanden.