20132014 Zaal 2013/11/23 Albatros -Avanti 15-24
Fenna van Leeuwen
Sophie Donkervoort
Maaike Hazenkamp
Kitty vd Ende
28' Afstand Daan Westmaas(0 - 1)
28' Afstand Albatros(1 - 1)
27' Afstand Fenna van Leeuwen(1 - 2)
25' Afstand Fenna van Leeuwen(1 - 3)
23' Doorloop Daan Westmaas(1 - 4)
22' Afstand Albatros(2 - 4)
21' Afstand David Post(2 - 5)
18' Strafworp Stefan Hogervorst(2 - 6)
13' Strafworp Daan Westmaas(2 - 7)
10' Afstand Jordi van Zuidam(2 - 8)
9' Strafworp Albatros(3 - 8)
9' Afstand Albatros(4 - 8)
8' Korte kans Jordi van Zuidam(4 - 9)
5' Afstand Albatros(5 - 9)
3' Afstand David Post(5 - 10)
27' Afstand Stefan Hogervorst(5 - 11)
26' Vrije Bal Albatros(6 - 11)
25' Afstand Daan Westmaas(6 - 12)
25' Afstand Stefan Hogervorst(6 - 13)
24' Strafworp Albatros(7 - 13)
21' Afstand Sophie Donkervoort(7 - 14)
21' Korte kans Jordi van Zuidam(7 - 15)
15' Korte kans Albatros(8 - 15)
15' Afstand David Post(8 - 16)
15' Afstand Daan Westmaas(8 - 17)
12' Afstand Jordi van Zuidam(8 - 18)
11' Afstand Albatros(9 - 18)
10' Strafworp Albatros(10 - 18)
7' Afstand Albatros(11 - 18)
7' Korte kans Jordi van Zuidam(11 - 19)
6' Afstand Albatros(12 - 19)
4' Strafworp Stefan Hogervorst(12 - 20)
4' Korte kans Albatros(13 - 20)
3' Strafworp Daan Westmaas(13 - 21)
2' Korte kans David Post(13 - 22)
2' Strafworp Albatros(14 - 22)
1' Afstand Sophie Donkervoort(14 - 23)
1' Afstand Albatros(15 - 23)
1' Strafworp Stefan Hogervorst(15 - 24)
Daan Westmaas(6)
Stefan Hogervorst(5)
Jordi van Zuidam(5)
David Post(4)
Fenna van Leeuwen(2)
Sophie Donkervoort(2)

Een niet optimaal spelend Avanti haalt eenvoudig de punten in Zwijndrecht. Na een 5-10 voorsprong bij de rust liep de ploeg uit Pijnacker halverwege de tweede helft weg naar 8-18 en was de wedstrijd helemaal gespeeld. Eindstand 15-24.

sophie

Avanti begon deze zaterdag met een prima spelende Sophie Donkervoort in de basis voor Cherrel Tonkes. Cherrel heeft vorige week tegen DSC een hersenschudding opgelopen en is hiervan nog herstellende. Als het mee zit dan is ze komend weekend weer speelklaar.

1

Tegenstander Albatros was na twee wedstrijden nog puntloos maar had doordeweeks zelfvertrouwen getankt met een 37-9 bekeroverwinning op Ventura Sport uit Strijen. Avanti startte de wedstrijd met een hoog aanvalstempo en veel verdedigende druk.

fenna

Na het openingsdoelpunt van Daan Westmaas werd het gelijk, waarna Fenna Teunissen met twee zuivere schoten de eerste twee doelpuntenmarge op het scorebord bracht, gevolgd door de 1-4 van Daan Westmaas (doorloop uit mooie combinatie met Jordi van Zuidam). Albatros had in deze fase pech met uit de mand draaiende schoten.

david

Reboundend was Avanti deze avond vele malen sterker en vooral David Post en Daan Westmaas maakten hier het verschil. De scheidsrechter liet echter wel heel veel toe onder de korf waardoor het soms op een partijtje vrij worstelen leek. Door de goede rebound kon Avanti verder uitlopen naar 2-8 via David Post, Stefan Hogervorst (strafworp Fenna Teunissen), Daan Westmaas en Jordi van Zuidam. Met de rust was de stand 5-10 met Avanti-doelpunten van Jordi van Zuidam en David Post.

maaike

Vlak na de rust had Avanti een groot aanvalsoverwicht maar wist dit nog niet in doelpunten uit te drukken, want de schoten draaiden op eenzelfde manier uit de korf als bij Albatros in de eerste helft. Zonder erg geweldig te spelen liep Avanti langzaamaan steeds verder weg van de ploeg uit Zwijndrecht. Halverwege de tweede helft was het al 8-18, waarbij Avanti de ruimte achter de korf optimaal benutte.

kitty

Dé Post liep nog tegen een gele kaart aan omdat hij als assistent coach niet naast de bank mag staan. Het schijnen de regels te zijn maar het doet nogal potsierlijk aan. In het veld mag je elkaar in een judogreep nemen zonder bestraft te worden, maar opstaan van de bank wordt bestraft met een kaart.

jordi

In het vervolg van de wedstrijd bleef Avanti iets teveel op de doorbraak spelen, waar met de goede rebound misschien meer het schot gezocht had kunnen worden. Albatros kwam terug tot 11-18 alvorens Avanti weer mee ging scoren en de wedstrijd winnen afsloot met een 15-24 overwinning. Het scorebord gaf 15-23 aan, het laatste doelpunt was de jurytafel vergeten in te tikken.

stefan

Avanti had bij beter spel een veel grotere overwinning kunnen en moeten halen. Verdedigend waren de vijftien doelpunten teveel, door een aantal slordigheden werden te gemakkelijk strafworpen en vrije ballen weggegeven. En ook aanvallend had met het vizier meer op scherp de dertig doelpunten gemakkelijk gehaald kunnen worden.

daan

Doelpunten: Daan Westmaas (6), Stefan Hogervorst (5), Jordi van Zuidam (5), David Post (4), Sophie Donkervoort (2) en Fenna Teunissen (2).