20132014 Zaal 2013/11/30 Avanti - TOP (A) 26-16
2013/11/30 Avanti - TOP (A) 26-16
Daan Westmaas
Arie Vingerling
29' Strafworp TOP (A)(0 - 1)
29' Afstand Sophie Donkervoort(1 - 1)
28' Strafworp TOP (A)(1 - 2)
25' Doorloop Stefan Hogervorst(2 - 2)
22' Afstand David Post(3 - 2)
21' Strafworp TOP (A)(3 - 3)
20' Afstand TOP (A)(3 - 4)
20' Afstand Maaike Hazenkamp(4 - 4)
17' Vrije Bal TOP (A)(4 - 5)
17' Strafworp Daan Westmaas(5 - 5)
17' Afstand Fenna van Leeuwen(6 - 5)
17' Strafworp Stefan Hogervorst(7 - 5)
12' Strafworp TOP (A)(7 - 6)
10' Korte kans Daan Westmaas(8 - 6)
9' Afstand Fenna van Leeuwen(9 - 6)
9' Korte kans TOP (A)(9 - 7)
7' Afstand David Post(10 - 7)
5' Afstand Daan Westmaas(11 - 7)
1' Afstand Arie Vingerling(12 - 7)
0' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 7)
29' Afstand TOP (A)(13 - 8)
28' Afstand Sophie Donkervoort(14 - 8)
27' Vrije Bal TOP (A)(14 - 9)
25' Afstand TOP (A)(14 - 10)
22' Strafworp Daan Westmaas(15 - 10)
19' Korte kans David Post(16 - 10)
18' Afstand Fenna van Leeuwen(17 - 10)
18' Afstand Fenna van Leeuwen(18 - 10)
16' Afstand TOP (A)(18 - 11)
13' Afstand TOP (A)(18 - 12)
12' Afstand Stefan Hogervorst(19 - 12)
10' Strafworp Stefan Hogervorst(20 - 12)
9' Afstand David Post(21 - 12)
7' Strafworp TOP (A)(21 - 13)
6' Strafworp Stefan Hogervorst(22 - 13)
5' Strafworp TOP (A)(22 - 14)
4' Strafworp Daan Westmaas(23 - 14)
0' Afstand David Post(24 - 14)
0' Afstand Stefan Hogervorst(25 - 14)
0' Afstand TOP (A)(25 - 15)
0' Afstand David Post(26 - 15)
0' Afstand TOP (A)(26 - 16)
Arie Vingerling(1)

Na een aarzelend begin heeft Avanti TOP toch nog aardig op de pijnbank gelegd. De ploeg uit het Zeeuwse Arnemuiden kon in het begin van de wedstrijd nog goed bijblijven maar kreeg uiteindelijk nog met een ruime 26-16 klop.

Henk Jan en Dé , die een wedstrijd straf had en alleen van afstand mocht toekijken,  hadden de ploeg op twee plaatsen gewijzigd. De geblesseerde Cherrel werd door Sophie vervangen en Arie speelde op de plek van Jordi om de rebound van TOP uit te schakelen.

TOP moet het aanvallend van de zeer gevaarlijke dames hebben. Vooral aanvoerdster Jeanine Marijs gaat vol voor de aanval en Fenna heeft haar handen vol. Zo erg zelfs dat de eerste drie doorlopen een strafworp opleveren welke alle drie feilloos benut worden. Gelukkig blijft Fenna zelf ook scoren, maar dan van afstand. Het is leuk om te zien hoe TOP aanvallend vol voor de doorloop gaat terwijl de meeste ploegen momenteel gaan voor het neerzetten van een goede rebound en leunen op het afstandschot.

In de beginfase is al snel duidelijk waarom gekozen is voor een versterkte rebound. De TOP dames gaan vol voor de aanval er worden daarbij volledig door de heren ondersteund.  Dit spelletje kan TOP echter maar een kwartiertje volhouden. Bij 5-5 begint de snelheid al af te nemen en na onhandig twee keer binnen de afstand te komen bij een vrije bal neemt Avanti voor het eerst twee doelpunten voorsprong, 7-5 , door een strafworp van Stefan. Aanvoerder David heeft ook een lekker avondje want zijn verre afstandschoten ,waarbij hij helemaal opzijhangt, gaan allemaal raak.  Wanneer hij gaat mikken is de richting een stuk minder. 10-7 is ook zo’n mooie ‘hanger’. Tot de rust weet TOP niet meer te scoren. Stefan krijgt nog voor een open doekje van het publiek na zijn prachtige score van ver in het rustsignaal.  Ruststand 13-7.

De start van de tweede helft lijkt sterk op het begin van de wedstrijd bij het 2e. Het zijn de dames die voor de eerste 4 doelpunten zorgen. In dit geval zijn het helaas de dames van de tegenstander en het zijn Jeanine Marijs en Wilma de Ridder 2x, en Sophie voor Avanti,  die de stand op 14-10 brengen. Ondertussen heeft TOP ook nog een strafworp gemist voor weer een overtreding op een doorloop van een dame.

Na een strafworp van Daan voor 15-10 valt de wedstrijd een beetje stil. TOP is niet meer bij machte een vuist te maken. Avanti speelt slordig en de bal wordt te snel verspeeld in de aanval.  Wanneer zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd David met een prachtige wegtrekbal vanaf de achterlijn 16-10 scoort komt er weer vuur in de ploeg. Fenna heeft het juk van Jeanine Marijs afgeschud, en scoort binnen 1 minuut twee magistrale treffers van afstand. Jeanine neemt overigens gelijk weer wraak, want zij doet precies hetzelfde in de volgende aanval. Het slotakkoord in het duel in het duel is voor Fenna wanneer zij nu ook uit een doorloop 20-12 scoort.

De wedstrijd is natuurlijk al gespeeld maar in de slotfase wordt er nog flink gescoord. Nikki is nog in het veld gekomen voor Kitty. Stefan denkt 35 seconden voor tijd de laatste treffer te nemen, een heerlijk schot vanaf de middenstip.  Maar niets is minder waar. Nog liefst drie treffers volgen nog, twee voor TOP en David van afstand voor een eindstand van 26-16.

Uiteindelijk nog een ruime overwinning voor Avanti, waar het in het begin van de wedstrijd zeker niet naar uitzag. En natuurlijk enorm veel overtredingen waar strafworpen uit voortkomen.  Concurrent DSC wist de uitwedstrijd bij HKV/Eibernest, na regelmatig achter te hebben gestaan, te winnen waardoor Avanti op twee punten van DSC blijft in de ranglijst.