20112012 Veld 2011/09/17 Sporting Delta -Avanti 7-20
2011/09/17 Sporting Delta -Avanti 7-20
Sharon vd Meer
Babette Heyblom
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Doorloop Fenna van Leeuwen
30' Afstand Colin vd Zanden
30' Vrije Bal Colin vd Zanden
30' Afstand Dé Post
30' Korte kans Dé Post
30' Doorloop Maaike Hazenkamp
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Strafworp Stefan Hogervorst
30' Korte kans Ronald Struijk
30' Afstand Ronald Struijk
30' Korte kans Babette Heyblom
30' Afstand Sharon vd Meer
30' Korte kans David Post
Babette Heyblom(1)

De wedstrijd Sporting Delta tegen Avanti was de wedstrijd tussen de twee ploegen die nog niet verloren hadden. De winnaar zou alleen aan kop komen. Avanti liet er deze middag geen misverstand over bestaan wie de betere van de twee was. Na een flitsende 0-4 stand na amper tien minuten werd de voorsprong steeds verder uitgebreid. Na een 2-11 ruststand finishte Avanti met een 7-20 eindstand.

Sporting Delta is een tegenstander die Avanti wel ligt. Vorig seizoen werd er thuis met 20-13 gewonnen en uit met 17-11. Ondanks het lengteoverwicht bij de Sporting Delta heren heeft Avanti geen enkele moeite met de aanvallende en de verdedigende rebound. David Post was weer terug in de gelederen en speelde een puike wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend is hij van enorme waarde voor de ploeg.

Avanti kwam met een aantal korte kansen rond de korf op een 4-0 voorsprong. De coach van Sporting Delta nam na vijf minuten al een time out om zijn ploeg wakker te schudden want hij zag erg weinig initiatief. Na de 1-4 liep het bij Avanti in de aanval iets moeizamer omdat de aangeefpositie moeilijk bereikt werd maar na de 1-5 van Colin pakte Avanti de draad weer op. In de eerste helft speelde Avanti in het vak bij de sporthal en had daar weinig last van de wind. De bal werd goed rondgespeeld en er werd geduldig gezocht naar de beste kans. Avanti is niet afhankelijk van één of twee schutters en dat is momenteel de kracht van de ploeg. Over alle schijven wordt gescoord. Na de 1-6 van David Post en de 1-7 van Sharon van der Meer kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd op naam van Maaike Hazenkamp. Via een door Dé Post aangegeven doorloop uit de ruimte werd het 2-8. Zeer sterk reboundend werk van David Post leverde vervolgens twee doelpunten op. Ronald Struijk en Fenna Teunissen waren de afmakers. De rust werd bereikt met een 2-11 voorsprong dankzij Dé Post.

De tweede helft zou Avanti gaan aanvallen in het vak met de wind, maar de ploeg van Steven Mijnsbergen had ook daar geen problemen met scoren. Avanti liep na de 3-11 uit naar 3-16. Inmiddels was Stefan Hogervorst in het veld gekomen voor Ronald Struijk (spierblessure). Stefan kon vrijwel direct vanaf de stip aanleggen voor weer een doelpunt. De overwinning zat allang in de tas en Avanti moest moeite doen om de concentratie vast te houden. Het verschil van 13 doelpunten zou stand houden tot het eindsignaal. Een fraaie 7-20 overwinning was het resultaat. Een goed begin van de competitie. Volgende week staat de ultieme test op het programma. Er wordt gespeeld tegen Albatros, een vereniging waar Avanti het vorig seizoen knap lastig tegen had. De 7-20 overwinning tegen Sporting Delta is mooi maar heeft geen waarde als de wedstrijd tegen Albatros niet in winst wordt omgezet.

Doelpunten: Fenna Teunissen (5), Dé Post (3), Colin van der Zanden (3), Maaike Hazenkamp (2), Stefan Hogervorst (2), Ronald Struijk (2), Babette Heyblom, Sharon van der Meer en David Post.