20112012 Veld 2011/09/24 Avanti - Albatros 22-9
2011/09/24 Avanti - Albatros 22-9
Iris Westhoven
Sharon vd Meer
Babette Heyblom
70' Afstand Colin vd Zanden(22 - 9)
69' Afstand Iris Westhoven(21 - 9)
66' Korte kans Stefan Hogervorst(20 - 9)
65' Tekst Wissel Iris Westhoven er in voor Maaike Hazenkamp
62' Afstand Fenna van Leeuwen(19 - 9)
62' Tekst Wissel Ronald Struijk er in voor Dé Post
60' Afstand David Post(18 - 9)
59' Afstand Albatros(17 - 9)
58' Doorloop Maaike Hazenkamp(17 - 8)
57' Strafworp Albatros(16 - 8)
55' Afstand Colin vd Zanden(16 - 7)
53' Afstand Albatros(15 - 7)
52' Korte kans Dé Post(15 - 6)
51' Vrije Bal Albatros(14 - 6)
48' Strafworp David Post(14 - 5)
47' Strafworp Albatros(13 - 5)
46' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 4)
45' Afstand Fenna van Leeuwen(12 - 4)
43' Afstand Albatros(11 - 4)
42' Korte kans Dé Post(11 - 3)
39' Afstand Albatros(10 - 3)
39' Afstand David Post(10 - 2)
37' Afstand Colin vd Zanden(9 - 2)
35' Strafworp Dé Post(8 - 2)
32' Afstand Albatros(7 - 2)
24' Afstand Fenna van Leeuwen(7 - 1)
22' Afstand Colin vd Zanden(6 - 1)
21' Vrije Bal Stefan Hogervorst(5 - 1)
20' Afstand Maaike Hazenkamp(4 - 1)
12' Afstand David Post(3 - 1)
11' Afstand David Post(2 - 1)
7' Strafworp Albatros(1 - 1)
5' Afstand Maaike Hazenkamp(1 - 0)
Iris Westhoven(1)

De confrontatie tussen Karim en Steven is in het voordeel van Steven uitgepakt. Was vorig seizoen Albatros een lastige tegenstander,  de laatste wedstrijd werd nog met 13-15 van Albatros verloren, deze keer zeker niet. Avanti bevindt zich duidelijk in een opgaande lijn en lijkt zich klaar te maken voor de strijd om het kampioenschap. Collectief is de ploeg zeer sterk, er wordt fel en strak verdedigd en de aanvallende rebound is niet te evenaren.

De eerste helft deed Avanti het nog redelijk rustig aan. Rommelig spel van beide ploegen in de beginfase. Het is Maaike die na 5 minuten de score van afstand opent. Albatros heeft ondanks het prachtige weer grote moeite met het vinden van de korf. Daarbij verspelen zij na elke kans de bal waar Avanti ruim de tijd krijgt om aan aantal doelpogingen per aanval te kunnen doen. Bij rust is de stand 8-2 en lijkt Albatros nog niet uitgeschakeld.

In de tweede helft loopt Avanti echter uit naar 13-4 en de wedstrijd is dan gespeeld. Een aantal prachtige doelpunten waarvan de doorloop van Maaike aangegeven door Dé uit de ruimte wel de mooiste is. Een andere prachtige actie is van Stefan, hij verdedigt zeer scherp, en bij een omdraaibal maakt hij géén overtreding op zijn tegenstander. Zoals gebruikelijk gaat de omdraaibal er niet in terwijl de bij een overtreding toegekende strafworp zeker wel afgemaakt zou zijn.  In de uitwedstrijd bij KVA werd het grote aantal overtredingen rond de korf Avanti nog bijna noodlottig.

Avanti speelt de wedstrijd lekker uit en kan de laatste 20 minuten heerlijk vrijuit spelen en er volgen nog een aantal mooie treffers tot de eindstand van 22-9.

Ook Ronald en Iris maken nog hun opwachting ( voor Dé en Maaike ).  Iris pikt in de slotfase ook nog een doelpuntje mee.

Onder het genot van een bordje Herrie werd er nog in het zonnetje nagenoten van de overwinning.

Volgende week de topper in Dordt tegen Oranje Wit.

Doelpunten:  David Post (5), Colin vd Zanden(4), Dé Post / Stefan Hogervorst / Fenna Teunissen / Maaike Hazenkamp(3) , Iris Westhoven