20132014 Veld 2014/05/17 Rohda -Avanti 17-22
Vincent van Beek
Arie Vingerling
Cherrel Tonkes
Koen Ruigrok
33' Korte kans Fenna van Leeuwen(0 - 1)
32' Afstand Fenna van Leeuwen(0 - 2)
31' Afstand Rohda(1 - 2)
30' Afstand Rohda(2 - 2)
26' Korte kans Arie Vingerling(2 - 3)
25' Korte kans Rohda(3 - 3)
23' Korte kans Rohda(4 - 3)
22' Afstand Stefan Hogervorst(4 - 4)
21' Doorloop Fenna van Leeuwen(4 - 5)
18' Vrije Bal Vincent van Beek(4 - 6)
18' Afstand Rohda(5 - 6)
13' Afstand Rohda(6 - 6)
13' Afstand Fenna van Leeuwen(6 - 7)
12' Afstand Rohda(7 - 7)
11' Afstand Rohda(8 - 7)
9' Afstand Daan Westmaas(8 - 8)
8' Afstand Vincent van Beek(8 - 9)
4' Afstand Cherrel Tonkes(8 - 10)
3' Afstand Daan Westmaas(8 - 11)
0' Afstand Arie Vingerling(9 - 12)
0' Doorloop Rohda(9 - 11)
33' Afstand Rohda(10 - 12)
29' Afstand Daan Westmaas(10 - 13)
28' Afstand Rohda(11 - 13)
26' Afstand Fenna van Leeuwen(11 - 14)
26' Doorloop Rohda(12 - 14)
23' Korte kans Stefan Hogervorst(12 - 15)
22' Strafworp Rohda(13 - 15)
20' Korte kans Fenna van Leeuwen(13 - 16)
20' Afstand Arie Vingerling(13 - 17)
18' Afstand Daan Westmaas(13 - 18)
11' Afstand Rohda(14 - 18)
9' Strafworp Vincent van Beek(14 - 19)
9' Doorloop Rohda(15 - 19)
5' Afstand Daan Westmaas(15 - 20)
4' Afstand Rohda(16 - 20)
3' Afstand Rohda(17 - 20)
2' Afstand Vincent van Beek(17 - 21)
0' Afstand Nikki van Trigt(17 - 22)
Nikki van Trigt(1)

Met een 22-17 overwinning op Rohda heeft Avanti in Amsterdam het Hoofdklasseschap veiliggesteld. Rohda is door dit resultaat gedegradeerd.

Met als fundament de rebound van Stefan en Arie is Avanti niet echt in moeilijkheden geweest. Rohda blijft wel lang bij, en komt in de eerste helft ook een keer een voorsprong ( 8-7). Maar dat is de enige keer in de wedstrijd dat Rohda op voorsprong komt. Avanti blijft de sterkste ploeg, en door het lage schotrendement slaagt de ploeg er pas tegen het einde van de wedstrijd in definitief afstand te nemen.

In de eerste helft is het met name het eerste aanvalsvak ( Arie, Vincent, Cherrel en Fenna ) waarin gemakkelijk gescoord wordt. Vooral Fenna staat op scherp. De eerste twee scores zijn van Fenna voor 0-2 na 3 minuten. De ploegen blijven verder bij elkaar in de buurt. Vanaf 8-8 tien minuten voor de rust zijn het Vincent, Cherrel, Daan en Arie die Avanti naar een 9-12 voorsprong bij rust schieten.

Na rust blijft het verschil twee doelpunten. Pas bij 13-15 neemt Avanti definitief afstand. Fenna ( met haar 6e ! ) , Arie en Daan schieten Avanti naar 13-18. Dat kan Rohda niet meer bolwerken. Stefan speelt in zijn vak een perfecte reboundwedstrijd. Zijn tegenstander slaagt er niet in om ook maar een enkele rebound te pakken.

In de slotfase wordt het gehele eerste verdedigingsvak gewisseld. Sophie, Nikki , Colin en Koen komen in het veld voor Manon, Kitty, Stefan en Daan. En van deze vier neemt Nikki het laatste doelpunten van de wedstrijd voor haar rekening voor de eindstand van 17-22.

Met een mooie serie van drie overwinningen op rij heeft de ploeg van Dé en Henk-Jan zich veiliggespeeld. En wie weet wat er allemaal nog meer had ingezeten. Want af en toe zijn er toch wel wat punten ongelukkig verloren gegaan.

Volgende week thuis tegen Oranje-Wit.

Doelpunten : Fenna (6) , Daan (5), Vincent (4), Arie (3) , Stefan (2) , Cherrel en Nikki