20112012 Veld 2011/10/08 Avanti - Tilburg 25-9
Sharon vd Meer
David Post
Dé Post
Maaike Hazenkamp
30' Afstand Babette Heyblom
30' Doorloop Babette Heyblom
30' Strafworp Colin vd Zanden
30' Vrije Bal Colin vd Zanden
30' Afstand Colin vd Zanden
30' Korte kans Colin vd Zanden
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Afstand Ronald Struijk
30' Strafworp Ronald Struijk
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Doorloop Sharon vd Meer
30' Afstand Sharon vd Meer
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Afstand David Post
30' Afstand Dé Post
Maaike Hazenkamp(1)

Deze zaterdag was het kermis in Pijnacker. Het was schieten voor een kwartje en de ploeg van Steven Mijnsbergen voegde een monsteroverwinning van 25-9 aan het seizoenstotaal, na een 12-4 voorsprong bij rust.

Avanti trof in tegenstander Tilburg een jonge ploeg in opbouw. Na een moeizame start van de competitie werd vorige week de eerste overwinning tegen Ready behaald. Vooraf werd door de Brabantse ploeg nog gehoopt op een stuntje. Avanti liet vanaf de eerste minuut zien dat er deze dag niets in Pijnacker te halen was. Vrij snel kwam de ploeg uit Pijnacker op een 3-0 voorsprong door Colin van der Zanden, Maaike Hazenkamp en Stefan Hogervorst.

Tilburg kwam nog even terug tot 3-2 en 4-3 maar toen ging bij Avanti de turbo erop. In nog geen 10 minuten werd de voorsprong uitgebreid naar 10-3. Het was schieten voor een kwartje en Avanti had alle gelegenheid om de beste kans uit te zoeken. Het was dat het vizier niet bij iedere speler op even scherp stond anders had de score nog vele malen hoger kunnen uitvallen. Met de rust stond er al een riante 12-4 voorsprong op het scorebord. Stefan Hogervorst had met de 11-4 het 100e doelpunt van Avanti 1 in de statistieken gezet.

Alle spelers en speelsters kwamen deze middag weer tot scoren. Fenna Teunissen had de eerste helft haar kruit nog droog gehouden maar toen het begon te regenen, ging het ook Fenna-doelpunten regenen. De dames waren deze middag toch goed op dreef want ook aanwinst Babette Heijblom liet haar tegenstandster alle hoeken van het veld zien. De supersnelle dame uit Maasland liet weer een aantal mooie doelpunten zien waarbij de doorloop op 24-9 van grote schoonheid was.

De coach van Tilburg coachte vanaf de kant dat de verdediging beter moest aansluiten maar er was deze middag geen houden aan. Avanti had altijd ergens in het vak een scoringspositie en eindigde zelfs met 25 doelpunten. Steven Mijnsbergen bracht in de laatste twee minuten nog Dé Post in (zodat aanvoerder David Post geen papierwerk hoefde te doen na de wedstrijd;-). Dé scoorde met een fraai afstandsschot de 25-9 eindstand op het scorebord.

Een mooie overwinning van Avanti. Nu is het zaak om komende week in de uitwedstrijd tegen Ready de ongeslagen status vast te houden en met een maximale score het zaalseizoen in te gaan.

Doelpunten: Babette Heijblom (5), Colin van der Zanden (5), Stefan Hogervorst (4), Ronald Struijk (3), Fenna Teunissen (3), Sharon van der Meer (2), Maaike Hazenkamp, David Post en Dé Post.