20142015 Veld 2014/09/10 Avanti - DeetosSnel 17-11
Stefan Hogervorst
Manon Ballings
Sophie Donkervoort
Arie Vingerling
33' Strafworp Rick van den Blink(1 - 0)
33' Afstand DeetosSnel(1 - 1)
22' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 1)
19' Afstand DeetosSnel(2 - 2)
19' Afstand Nikki van Trigt(3 - 2)
18' Afstand DeetosSnel(3 - 3)
17' Afstand DeetosSnel(3 - 4)
14' Afstand Manon Ballings(4 - 4)
12' Afstand Nikki van Trigt(5 - 4)
12' Afstand Sophie Donkervoort(6 - 4)
11' Afstand DeetosSnel(6 - 5)
11' Korte kans David Post(7 - 5)
9' Afstand DeetosSnel(7 - 6)
7' Doorloop DeetosSnel(7 - 7)
6' Afstand Fenna van Leeuwen(8 - 7)
6' Afstand David Post(9 - 7)
5' Korte kans DeetosSnel(9 - 8)
5' Vrije Bal Rick van den Blink(10 - 8)
2' Afstand David Post(11 - 8)
33' Afstand Fenna van Leeuwen(12 - 8)
33' Afstand Rick van den Blink(13 - 8)
33' Strafworp Rick van den Blink(14 - 8)
29' Vrije Bal DeetosSnel(14 - 9)
28' Afstand DeetosSnel(14 - 10)
14' Afstand Nikki van Trigt(15 - 10)
10' Afstand Rick van den Blink(16 - 10)
8' Afstand DeetosSnel(16 - 11)
7' Afstand David Post(17 - 11)
Sophie Donkervoort(1)

Een goede overwinning van Avanti op DeetosSnel. Na een 11-8 voorsprong voor Avanti bij rust kon DeetosSnel aanvallend in de tweede helft nauwelijks een vuist maken en wonnen de Pijnackernaren eenvoudig met 17-11.

david

Avanti begon de wedstrijd met Manon Ballings in de basis voor de geblesseerde Cherrel Tonkes. De wedstrijd kwam op deze doordeweekse woensdagavond moeizaam op gang. Avanti miste een aantal opgelegde kansen onder de korf en ook bij DeetosSnel stond het vizier niet op scherp. Na het openingsdoelpunt van Rick van den Blink (strafworp) en de daarop volgende gelijkmaker moest het talrijk opgekomen publiek lang wachten op de volgende treffer. Pas na een kwartier ging de doelpuntenmachine weer draaien.

stefan

Om en om werd er gescoord tot aan de 4-4 alvorens het eerste aanvalsvak toesloeg. Via afstandschoten van Nikki van Trigt en Sophie Donkervoort werd het eerste gaatje geslagen. De Avanti-dames hadden een belangrijk aandeel in het scoreverloop in de eerste helft. Toch wist DeetosSnel de stand bij 7-7 weer gelijk te trekken. Maar Avanti zette door en binnen de minuut waren het Fenna Teunissen en David Post die voor de 9-7 zorgden. En na de 9-8 waren het Rick van den Blink en David Post die de ruststand van 11-8 op het scorebord brachten. Na de rust liep Avanti via Fenna Teunissen en tweemaal Rick van den Blink uit naar 14-8.

tout

De aanwezigheid van een aantal ex Fortuna spelers op het veld gaf de wedstrijd Avanti-DeetosSnel een extra tintje. Mitch Moerman, Jeroen Preuninger en Jaimy Roos bij Deetos en Rick van den Blink bij Avanti maakte dat er ook veel Fortuna publiek op deze wedstrijd was afgekomen. Ze zagen geen hoogstaande wedstrijd en in de tweede helft een DeetosSnel dat aanvallend totaal onmachtig was. Het publiek begon op een bepaald moment het aantal schoten dat de korf niet raakte luidruchtig te tellen ("airball nummer....."). Ook de door coach Hans Leeuwenhoek ingebrachte wisselspelers konden daar geen verandering in brengen. Het verdedigingsvak met Stefan Hogervorst en David Post was reboundend heer en meester en voorzag de Avanti-aanval van veel aanvoer.

.

De wedstrijd bleef na de 14-10 maar liefst 15 minuten verstoken van enig doelpunt en het was Nikki van Trigt die veertien minuten voor tijd de ban doorbrak met de 15-10. Toen Rick van den Blink van afstand de 16-10 binnenschoot was de wedstrijd definitief in de tas. Na de 16-11 bepaalde David Post de eindstand op 17-11.

Een belangrijke overwinning na de nederlaag tegen Oranje Wit. Aanstaande zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd bij Nieuwerkerk. Ook daar het weerzien met een ex Fortuna speler. Bij Nieuwerkerk speelt dit seizoen Laura de Wit.

Doelpunten: Rick van den Blink (5), David Post (4), Nikki van Trigt (3), Fenna Teunissen (2), Manon Ballings, Sophie Donkervoort en Stefan Hogervorst.