20112012 Veld 2011/10/15 Ready -Avanti 14-23
2011/10/15 Ready -Avanti 14-23
Babette Heyblom
Sharon vd Meer
30' Vrije Bal Dé Post
30' Afstand Dé Post
30' Strafworp Dé Post
30' Afstand Ronald Struijk
30' Korte kans Ronald Struijk
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Doorloop Babette Heyblom
30' Afstand Babette Heyblom
30' Afstand Colin vd Zanden
30' Afstand Stefan Hogervorst
Babette Heyblom(2)

Avanti gaat met een ongeslagen status de zaalcompetitie in. Veertien punten uit zeven wedstrijden is een prima prestatie. De wedstrijd tegen Ready kende een moeizame eerste helft waarbij Avanti zelfs met 6-4 achterkwam. Slap verdedigen, teveel onnodige fouten in de paalzone en te weinig aanvalstempo gaven Ready de gelegenheid om bij te blijven en zelfs voor te komen. Een time out van Steven Mijnsbergen zette de ploeg weer op scherp en bij rust was de achterstand al omgezet in een 4 doelpunten voorsprong (8-12). Na de rust was het Avanti dat domineerde en gemakkelijk de voorsprong kon uitbreiden. Eindstand 14-23.

Avanti kende, onder het toeziend oog van heel veel Avanti-supporters, tegen Ready een moeizame start van de wedstrijd. In de eerste aanvallen was er nauwelijks rebound en Ready maakte al snel de openingstreffer. Via Stefan Hogervorst en Maaike Hazenkamp werd het 1-2, maar Avanti zat nog niet goed in de wedstrijd. Er werd verdedigend teveel ruimte gegeven en dat werd deze middag direct afgestraft. Verder werden er teveel overtredingen in de paalzone gemaakt wat tot een aantal vrije ballen en strafworpen leidde. Tot aan de 4-4 ging het gelijk op, maar Ready pakte de eerste twee doelpuntenmarge op 6-4. Steven Mijnsbergen nam een time-out om zijn ploeg eens goed wakker te schudden.

Aanvallend moest het looptempo omhoog en verdedigend moest er beter aangesloten worden. Avanti kwam gelijk terug tot 6-6 en daarna de 7-7. Het was aanvoerder Dé Post die via een afstandsschot en een strafworp voor Avanti de 7-9 op het scorebord bracht. Na de 8-10 werd voor rust de slag geslagen naar vier doelpunten verschil door wederom Dé Post en Maaike Hazenkamp. Ruststand 8-12.

In de eerste aanval na rust scoorde Fenna Teunissen direct 8-13. Na de 9-13 stootte Avanti door naar 9-16 en het geloof bij Ready in een verrassend resultaat was verdwenen. Waar de Haagse ploeg in de eerste helft nog trefzeker van afstand was werd er in de tweede helft eigenlijk alleen nog maar gescoord uit standaardsituaties of korte kansjes bij de korf.

Avanti breidde de voorsprong steeds verder uit en finishte op een prima 14-23 eindresultaat. Aan het eind van de wedstrijd werden David Post, Manon Ballings en Vincent van Beek nog in het veld gebracht.

Ondanks een wat moeizame eerste helft wederom een zeer ruime overwinning. Halverwege de competitie staat Avanti nu vier punten los van nummer twee Oranje Wit. Een mooie uitgangssituatie voor de tweede helft van het veldseizoen.

Doelpunten: Dé Post (8), Ronald Struijk (4), Fenna Teunissen (3), Maaike Hazenkamp (2), Babette Heijblom (2), Stefan Hogervorst (2) em Colin van der Zanden (2).