20142015 Veld 2014/09/20 Avanti - SDO 18-16
2014/09/20 Avanti - SDO 18-16
Arie Vingerling
31' Korte kans SDO(0 - 1)
29' Strafworp Rick van den Blink(1 - 1)
28' Doorloop SDO(1 - 2)
27' Afstand SDO(1 - 3)
25' Afstand SDO(1 - 4)
24' Korte kans Arie Vingerling(2 - 4)
17' Afstand David Post(3 - 4)
15' Afstand SDO(3 - 5)
13' Afstand SDO(3 - 6)
7' Afstand Rick van den Blink(4 - 6)
6' Afstand Manon Ballings(5 - 6)
4' Korte kans SDO(5 - 7)
3' Afstand Rick van den Blink(6 - 7)
2' Vrije Bal SDO(6 - 8)
32' Strafworp Stefan Hogervorst(7 - 8)
29' Afstand David Post(8 - 8)
27' Afstand Sophie Donkervoort(9 - 8)
22' Afstand Sophie Donkervoort(10 - 8)
21' Strafworp Stefan Hogervorst(11 - 8)
20' Strafworp SDO(11 - 9)
19' Korte kans Arie Vingerling(12 - 9)
19' Doorloop SDO(12 - 10)
18' Afstand SDO(12 - 11)
16' Vrije Bal Stefan Hogervorst(13 - 11)
12' Doorloop Rick van den Blink(14 - 11)
12' Doorloop SDO(14 - 12)
11' Afstand Stefan Hogervorst(15 - 12)
10' Vrije Bal Stefan Hogervorst(16 - 12)
8' Vrije Bal Rick van den Blink(17 - 12)
7' Afstand SDO(17 - 13)
5' Afstand SDO(17 - 14)
2' Korte kans SDO(17 - 15)
1' Afstand SDO(17 - 16)
0' Doorloop Arie Vingerling(18 - 16)
Stefan Hogervorst(5)
Rick van den Blink(5)
Arie Vingerling(3)
David Post(2)
Sophie Donkervoort(2)
Manon Ballings(1)

Avanti pakt de punten tegen SDO door een zeer sterke fase bij de start van de tweede helft toen het een 6-8 achterstand omboog naar een 11-8 voorsprong. Avanti liet in de slotfase SDO nog tot op één punt naderen maar Arie Vingerling besliste met een balletje onder de korf definitief de wedstrijd. Eindstand 18-16.

arie

Avanti begon de tweede thuiswedstrijd minder geconcentreerd dan dat we van de ploeg gewend zijn. Of dat nu kwam door het trouwfeest van voormalig teambegeleider Peter Vreugdenhil op de vrijdagavond ervoor of dat het klamme weer de ploeg verlamde, feit was dat Avanti heel veel kansen miste en zichzelf een lastige start van de wedstrijd bezorgde. Bij Avanti is Cherrel Tonkes nog op de terugweg van een hamstringblessure, op haar plaats speelde Manon Ballings.

rick

SDO maakte het openingsdoelpunt waarna Rick van den Blink uit een strafworp gelijk maakte. De heren van SDO hadden het vizier wel duidelijk op scherp staan en na tien minuten keek Avanti tegen een 1-4 achterstand aan. Arie Vingerling benutte vervolgens een korte kans achter de korf.

arie

Avanti had het geluk aan haar zijde dat de scheidsrechter op dat moment tot tweemaal toe een doelpunt van SDO afkeurde. David Post wist van achter de korf te scoren (3-4), waarna SDO weer uitliep naar 3-6. Avanti miste een strafworp maar Rick van den Blink was even later wel succesvol van afstand (4-6).

manon

Avanti nutte de ruimte achter de korf goed uit want ook Manon Ballings scoorde vanuit die positie. Na de 5-7 moest SDO al een wissel toepassen vanwege een hamstringblessure van een van de heren. Rick van den Blink verkleinde de achterstand naar 6-7 via een afstandsschot waarna SDO via een vrije bal de ruststand op 6-8 bracht.

stefan

Avanti was in de eerste helft niet in haar gewone doen geweest, de magere zes doelpunten die op het scorebord stonden waren daar het bewijs van. In de tweede helft kwam de ploeg van Jan Tromp veel scherper uit de kleedkamers.

nikki

Stefan Hogervorst benutte een strafworp waarna David Post een mooi doelpunt van afstand scoorde en daarmee de stand gelijk trok. Avanti rook haar kans en stootte door. Sophie Donkervoort liet maar weer eens zien wat een fantastisch schot ze heeft en via twee doelpunten werd het 10-8.

sophie

Toen vervolgens Stefan Hogervorst een door Fenna van Leeuwen verkregen strafworp wist te benutten was er een gat geslagen (11-8). Avanti wist het verschil op twee doelpunten te houden tot aan de 14-12. Het veertiende doelpunt van Rick van den Blink was van grote klasse. Op grote snelheid via Nikki van Trigt aangegeven wist hij een fantastische doorloop te scoren. Het is dat er geen banken langs het veld staan anders was het publiek er zeker op gaan staan.

rick

In het andere vak was Stefan Hogervorst helemaal in vorm en wist het mandje prima te raken. Een afstandsschot en een vrije bal leverden een 16-12 voorsprong op. Toen Rick van den Blink acht minuten voor tijd via een vrije bal de 17-12 scoorde leek de wedstrijd in de tas te zitten.

arie

Toch liet Avanti het nog spannend worden want vier gescoorde afstandsschoten van SDO brachten de ploeg uit Kamerik nog akelig dichtbij (17-16). Maar dankzij een mooi balletje onder de korf van Arie Vingerling werden de punten definitief in Pijnacker gehouden. Eindstand 18-16.

.

Doelpunten: Rick van den Blink (5), Stefan Hogervorst (5), Arie Vingerling (3), Sophie Donkervoort (2), David Post (2) en Manon Ballings.

DSC - Nieuwerkerk 26-25
DeetosSnel - SKF  19-16
Unitas/Perspectief - Oranje Wit  17-19