20112012 Zaal 2011/11/12 Avanti - Tilburg 28-22
2011/11/12 Avanti - Tilburg 28-22
Sharon vd Meer
Babette Heyblom
30' Afstand Dé Post
30' Strafworp Dé Post
30' Afstand Maaike Hazenkamp
30' Afstand David Post
30' Afstand Babette Heyblom
30' Afstand Ronald Struijk
30' Strafworp Ronald Struijk
30' Doorloop Stefan Hogervorst
30' Afstand Stefan Hogervorst
30' Korte kans Stefan Hogervorst
30' Afstand Fenna van Leeuwen
30' Afstand Sharon vd Meer
Babette Heyblom(1)

Avanti won de openingswedstrijd van het zaalseizoen met 28-22 van Tilburg. In de veldwedstrijd had Avanti nog eenvoudig van Tilburg gewonnen, maar de tegenstand was deze wedstrijd van een andere orde. Slordigheden in de verdediging werden door Tilburg direct afgestraft en Avanti had een zeer moeizame start van de wedstrijd. Steven Mijnsbergen moest alle zeilen bijzetten om zijn team in de wedstrijd te krijgen en te houden. Na een 13-11 voorsprong bij rust werd de strijd pas ver in de tweede helft definitief beslist.

Avanti komt dit zaalseizoen wederom uit in de Overgangsklasse en heeft de ambitie om mee te draaien om het kampioenschap. Tilburg was afgelopen zaterdag de tegenstander, een team dat Avanti ook al op het veld was tegengekomen. Toen werd er zeer eenvoudig met 26-9 gewonnen. Of het nu onderschatting was of een beter spelend Tilburg, feit was dat Avanti niet goed aan de wedstrijd begon. Coach Steven Mijnsbergen moest alle zeilen bijzetten om zijn team in de wedstrijd te krijgen en daarna ook te houden.

Tilburg scoorde het openingsdoelpunt en liep ook uit naar een 1-3 voorsprong. Bij Avanti was er te weinig beweging in de aanval en de rebound was ook niet zo goed verzorgd als anders.  Avanti kwam via Maaike Hazenkamp en Dé Post terug naar 3-3 en de score bleef gelijk opgaan tot aan de 8-8. In de laatste tien minuten voor de rust wist de ploeg uit Pijnacker het eerste gaatje te slaan. Ruststand 13-11.

Kleine verdedigingsfouten van Avanti werden gelijk afgestraft deze zaterdag door Tilburg en dat maakte dat de wedstrijd lang spannend bleef. Na de rust bleef de marge lang op twee doelpunten verschil. Pas aan het eind van de tweede helft werd het rebound overwicht van Avanti sterker en werd het duel definitief in Pijnackers voordeel beslist. Eindstand 28-22.

Tijdens de persconferentie na afloop waren er complimenten van Avanti-coach Steven Mijnsbergen voor het doeltreffende spel van Tilburg. De aanvoerder van Tilburg was blij met het geleverde spel van de Brabanders want hij ziet Avanti als één van de belangrijkste kampioenskandidaten. Maar wil Avanti mee gaan draaien met de top dan zal het toch een tandje scherper en effectiever de komende wedstrijden moeten ingaan want ondanks de 28 doelpunten was het een moeizame wedstrijd geweest. Aanstaande zaterdag wacht het uitduel tegen Triaz in Amsterdam.

Doelpunten: Stefan Hogervorst (7), Ronald Struijk (7), Dé Post (6), Maaike Hazenkamp (3), Fenna Teunissen (2), Babette Heijblom, Sharon van der Meer en David Post.