20142015 Veld 2014/09/27 SKF -Avanti 19-18
Arie Vingerling
Manon Ballings
Sophie Donkervoort
Nikki van Trigt
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Arie Vingerling
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Manon Ballings
David Post(6)
Rick van den Blink(4)
Fenna van Leeuwen(3)
Stefan Hogervorst(2)
Arie Vingerling(2)
Manon Ballings(1)

In een niet hoogstaande wedstrijd heeft Avanti de punten in Veenendaal moeten laten.  SKF trok in de slotfase de overwinning naar zich toe met een afstandschot van Bram Grijzenhout voor een 19-18 eindstand.

SKF is een van de verenigingen die meedoet met de proef met een kleiner veld, en daar leek Avanti weinig aanpassingsproblemen mee te hebben. In heerlijke omstandigheden voor een potje korfbal komt Avanti als een raket uit de startblokken. Na 5 minuten staat er al een 0-4 voorsprong op het bord  ( Rick 2, David en Manon ) en SKF lijkt hetzelfde lot beschoren als Nieuwerkerk twee weken geleden.

Maar SKF laat zich niet gek maken en blijft gewoon hun eigen spelletje spelen.Langzaam komen zij terug tot 5-5 na een kwartiertje spelen. Het is met name de eerste verdediging die het dan moeilijk heeft (  David , Stefan, Fenna en Manon ). Van de 5 tegendoelpunten vallen er 4 in dit vak. Met name Bram Grijzenhout en Daniel van Munster scoren er lustig op los. Zij komen samen tot 11 doelpunten in de wedstrijd.

Tot 7-7 gaan de ploegen dan gelijkop. Vanaf dat moment gaat alles mis bij Avanti. SKF loopt uit naar maar liefst 12-7. David , Rick en Fenna brengen voor de rust Avanti nog een beetje terug tot 13-10.
In de kleedkamer heeft Jan Tromp de neuzen duidelijk weer in de juiste richting gezet. Het aanvalsspel is weer goed verzorgd en er wordt niet meer gelijk voor het eertse schot gegaan. Het zelfvertouwen is weer terug en langzaam kruipt Avanti weer terug.

Lange aanvallen en mooie actie wisselen elkaar af, doelpunten alleen nog niet. Maar het  is David die uiteindelijk de ploegen met twee magistrale afstandschoten weer naast elkaar schiet op 14-14. Helaas zijn het Bram Grijzenhout en Daniel van Munster die SKF snel weer naar een 16-14 voorsprong schieten.

Er volgt een vervelende fase met veel overtredingen en geschreeuw vanaf de kant. Scheisrechter Pelikaan heeft een moeilijke middag. Stefan en Rick houden Avanti in de race bij 17-16. De coach van SKF krijgt dan nog een prent van Pellikaan en de spannende slotfase begint.

Vlak voor tijd weet Avanti weer langszij te komen. Een strafworp van Stefan na een prachtige actie van David onder de korf en een afstandschot van David. We staan weer op 18-18.  Maar kort voor het eindsignaal schiet Bram Grijzenhout de winnende binnen.
Een matige wedstrijd van Avanti, maar nog wel op de tweede plaats in de ranglijst. Nu echter op een achterstand van 4 punten.