20142015 Zaal 2014/11/08 Avanti - Sporting Trigon 25-13
2014/11/08 Avanti - Sporting Trigon 25-13
Arie Vingerling
Sabrina Breve
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Thomas Reijgersberg(2)

Avanti beleeft in eigen huis een prima start van de zaalcompetitie. Sporting Trigon uit Leiden was een maatje te klein en Avanti won ruimschoots met 25-13 na een 13-6 voorsprong bij de rust.

thomas

Avanti startte met de van een blessure teruggekeerde Sophie Donkervoort en nieuwe aanwinst Thomas Reijgersberg in de basis. De ploeg uit Pijnacker was aangenaam verrast door de aanmelding van Thomas, en het publiek heeft deze avond al kunnen zien wat een meerwaarde hij is voor het team van Jan Tromp. Met een aantal weergaloze passings, geweldige rebounds en een briljant doelpunt in het rustsignaal was het genieten voor de speler zelf, het team en de vele toeschouwers. Avanti beschikt momenteel over een zeer sterke selectie qua heren, waar elke speler probleemloos mee zou kunnen draaien op het hoogste niveau. Een luxe probleem voor trainer-coach Jan Tromp.

nikki

In de eerste aanval was het gelijk raak, Rick van den Blink gaf zijn visitekaartje af en scoorde van afstand 1-0, gevolgd door de 2-0 uit handen van David Post die in de vorm van zijn leven lijkt te zijn. Naast het vele goede rebounden is hij ook nog zeer zuiver van afstand en verzet hij enorm veel werk voor het team.

david

Sporting Trigon maakte toch nog gelijk en bleef bij tot de 3-3, waarna Stefan Hogervorst en Sophie Donkervoort het eerste gaatje sloegen (5-3). Met de dames Fenna van Leeuwen en Sophie Donkervoort in één vak heb je gegarandeerd doelpunten uit vrije ballen (direct of indirect) en zo profiteerde Sophie een aantal keer van een vrije bal variant.

sophie

Na de 6-3 van David Post en de 6-4 sloeg Avanti toe via Stefan Hogervorst, Sophie Donkervoort, Rick van den Blink en David Post (10-4). De 9-4 van Rick van den Blink kwam voort uit een briljante pass van neef Thomas. Rick en Thomas hebben altijd weer eens samen willen spelen en vandaag was het zover. Niet in hetzelfde vak, maar ook vanuit het andere vak kan je de aangeef prima verzorgen. Rick bedankte Thomas dan ook voor de uitstekende aangeef. En het mooie was dat nog geen vier minuten later Thomas ervoor zorgde dat Rick een vrije doortocht had naar de korf en de 12-5 kon scoren.

rick

En alsof het nog niet genoeg was viel in het rustsignaal de 13-6 en dat was het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Vanuit de rebound tikte Thomas Reijgersberg op onnavolgbare wijze de bal in de korf. Wat een goal (hier). Ruststand 13-6.

.

In de tweede helft breidde Avanti de voorsprong alleen maar verder uit en was de wedstrijd al vrij snel gespeeld. In de eerste tien minuten na de rust was het doelpuntenverschil al opgelopen naar tien (18-8) en in de laatste tien minuten van de wedstrijd demarreerde de ploeg van Jan Tromp nog even van 21-11 naar 25-11 waarna het slotakkoord voor Sporting Trigon was. Eindstand 25-13.

stefan

Doelpunten: Rick van den Blink (7), Sophie Donkervoort (4), Stefan Hogervorst (4), David Post (4), Fenna van Leeuwen (2), Thomas Reijgersberg (2) en Nikki van Trigt (2).