20142015 Zaal 2014/11/15 ODIK -Avanti 20-28
2014/11/15 ODIK -Avanti 20-28
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Arie Vingerling
Arie Vingerling(1)

Avanti 1 was een van de ploegen die vandaag niet tegen KCC/ Delta Logistiek speelde. Maar liefst 2,3,4,A1,B1 en C1 speelden tegen de Capelse tegenstander. Overigens pakte alleen het 2e een puntje met 18-18. De andere wedstrijden werden verloren.

Maar even terug naar Barneveld. In de Veluwehal had ODIK ( Ons Doel is Korfbal ) vorige week al verassend ruim Nieuwerkerk verslagen. Avanti was dus gewaarschuwd. Voor het zaalseizoen had ODIK zich als outsider gepositioneerd en zou de strijd om de promotie naar de Hoofdklasse tussen Nieuwerkerk en Avanti gaan.

Een bliksemstart van Avanti in de sfeervolle Veluwehal. Na 6 minuten staat er al een 1-5 voorsprong op het bord. Cherrel lijkt niet weggeweest en tekent voor de eerste Avantitreffer. David , Fenna en Rick (2) voor de andere. ODIK is echter geenszins uit het veld geslagen. Onder luide aanmoedigingen van het publiek laat ODIK het verschil niet te groot worden. Dat David en Thomas elkaar blindelings vinden is duidelijk.  De 7e en 8e van Avanti zijn van David na een prachtige combinatie met Thomas. Vooral de score vanaf de achterlijn uit een overgenomen doorloop van Thomas is een juweeltje.

Avanti is sterker maar met name aan Rutger Slootaak en Luuk vd Kuilen hebben Thomas en Rick de handen vol. Zo vol zelfs dat ODIK in de slotfase van de eerste helft weer langszij komt. Rutger Slootaak mist eerst nog een prachtige kans, maar kort daarop is het van afstand toch 9-9. Twee keer Fenna van afstand en wederom Rutger Slootaak brengt de ruststand op 10-11.

In het tweede bedrijf weer een bliksemstart van Avanti. Binnen 5 minuten is het alweer 11-16. Na 10 minuten in de tweede helft wordt het wat onvriendelijk. Een blessure voor Thomas,  hij kan gelukkig verder. Over en weer wat geschreeuw van en naar ODIK bank. In alle commotie loopt Rick nog tegen een prent aan. ODIK laat nog niet helemaal los. Het zijn Rutger en Luuk die ODIK in de wedstrijd houden tot 18-20. De tweede sprint van Avanti betekent dan de genadeklap. In korte tijd zijn het David, Thomas, Nikki, Rick en Fenna die Avanti naar en veilige 18-25 voorsprong schieten.

De wedstrijd wordt dan uitgespeeld naar 20-28 met in de slotfase nog een brute blok van David op een vrije bal van Rutger Slootaak. David is duidelijk aan zijn tweede jeugd begonnen.