20142015 Zaal 2014/11/22 Tempo -Avanti 20-32
2014/11/22 Tempo -Avanti 20-32
Cherrel Tonkes
Lisanne Bosma
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Lisanne Bosma
Lisanne Bosma(1)

Avanti haalt uit in Alphen zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen. De wedstrijd ging in de beginfase nog gelijk op tot de 5-5 maar toen Avanti vervolgens uitliep naar 5-14 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Met een 8-16 gingen de ploegen de rust in. In de tweede helft was de maximale voorsprong voor Avanti 16 doelpuntenverschil en was het bij tijd en wijle een enorme schiettent. De eindstand werd 20-32.

stefan

Een bijzondere wedstrijd was het voor Stefan Hogervorst die zijn honderdste wedstrijd in Avanti 1 speelde. De jubilaris had er zin in want hij zou maar liefst acht maal scoren. Avanti trad aan zonder de licht geblesseerde Arie Vingerling die de dag ervoor onfortuinlijk van de trap was gevallen. Een grote supportersschare was naar Alphen gekomen en er waren meer toeschouwers uit Pijnacker dan uit Alphen. Voor de penningmeester van Tempo een meevaller want bij deze overgangsklasse wedstrijd werd maar liefst een entree gevraagd van 4 euro.

rebound

Avanti begon enigszins ongeconcentreerd aan de wedstrijd want de eerste aanval verspeelde een aantal maal de bal door foutieve passings. Tempo opende de score waarna Rick van den Blink gelijk maakte. Tot de 5-5 ging het scoreverloop gelijk op, maar toen sloeg Avanti toe. Er werd maar liefst negen keer achter elkaar gescoord, zelfs een time out van Tempo bij 5-8 kon de doelpuntenmachine niet stoppen. En er was weer een aantal toppers van doelpunten bij.

rick

Rick van den Blink scoorde met een juweeltje uit een doorloop de 5-8, maar ook de 5-11 van Thomas Reijgersberg was om in te lijsten. Bij de stand 5-14 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en Tempo had zich min of meer al gewonnen gegeven. De rust werd bereikt met een 8-16 tussenstand.

thomas

De tweede helft begon Avanti net zo ongeconcentreerd als bij de start van de wedstrijd, maar was weer bij de les toen Tempo de 9-16 scoorde. De ploeg van Jan Tromp liep uit van 9-16 naar 9-21. Avanti kreeg vele kansen om van afstand te schieten en was deze dag redelijk zuiver. Vooral Rick van den Blink had de smaak te pakken en kwam keer op keer vrij. Of van afstand of hij forceerde een doorbraak waar mooie kansen uit voortkwamen.

nikki

De maximale doelpuntenvoorsprong die Avanti bereikte was zestien doelpunten verschil bij de 14-30 van Lisanne Bosma (zij was in de ploeg gekomen voor Sophie Donkervoort). In de slotfase werd het van beide kanten een ware schiettent en de scheidsrechter floot bij een 20-32 stand af.

cherrel

Volgende week de streekderby tegen De Meervogels in sporthal De Viergang. De toegang is gratis.

rick

Doelpunten: Rick van den Blink (10), Stefan Hogervorst (8), Thomas Reijgersberg (4), Fenna van Leeuwen (3), David Post (2), Cherrel Tonkes (2), Nikki van Trigt (2) en Lisanne Bosma.