20142015 Zaal 2014/11/29 Avanti - De Meervogels 25-17
Fenna van Leeuwen
Nikki van Trigt
Thomas Reijgersberg
Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend David Post
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
Thomas Reijgersberg(1)

Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van Ronald Brand, gaan Avanti en de Meervogels van start. En het zit de Meervogels niet mee deze zaalcompetitie. Tegen Tjoba werd het geplaagd door een maar liefst 14 maal scorende Dix Westmaas, nu is het stoomwals Avanti. Als vlak voor rust de kruitdampen optrekken en daar zelfs het brandalarm in de Viergang van aangaat, staat er een onwaarschijnlijke 19-6 stand op het bord.

Het is een geweldige wedstrijd gelardeerd met prachtige acties. Er ontbreekt maar een element: spanning. Maar voor het in grote getalen opgekomen Avantipubliek is het natuurlijk een feestje. Er zijn te veel mooie acties om op te noemen, maar voor mij was de mooiste de streep van Thomas naar Rick.  Van bij de paal in de verdediging op Rick bij de achterlijn in de aanval. Jammer dat het schot van Rick uit de mand draaide.

Het brandalarm vlak voor rust brengt Avanti behoorlijk van slag. In de tweede helft valt de scoremachine volledig stil. De Meervogels weet nog wat terug te sluipen. Zij laten de kop niet hangen en weten dat er altijd nog mogelijkheden zijn. Zelf verspeelden zij tegen Sporting Trigon bijna een 15-5 voorsprong. Trigon kwam vlak voor het einde van de terug tot 23-22 ( eindstand 25-23).

Stefan is momenteel in topvorm en staat in de eerste helft zeer ontspannen te schieten. Hij schiet er dan ook maar liefst 7 in, maar in de tweede helft stokt de productie. Dat is jammer, want na Dé Post en Rick vd Blink ( vorige week 10 scores ) had hij de derde Avantitiaan met een 10 klapper kunnen worden. Met nog 2 scores in de tweede helft blijft hij op 9 goals steken.

Een kwartiertje voor het eindsignaal is De Meervogels teruggekomen naar 22-16, maar spannend wordt het natuurlijk niet meer. Het slotakkoord is voor Rick met de buzzerbeater, na weer een geweldige pass van Thomas, voor de eindstand van 25-17.

Nog wat werk aan de winkel voor Jan Tromp, want 6 doelpunten in de tweede helft is natuurlijk veel te weinig met zo veel aanvallende kracht in de ploeg. Tegen Tjoba, dat wederom 33 maal scoorde, zal uit een ander vaatje getapt moeten worden. Want duidelijk is inmiddels wel dat Avanti en Tjoba om de eerste plek geen strijden.

Volgende week de hele selectie naar Nieuwerkerk voor twee belangrijke wedstrijden.

Doelpunten : Stefan Hogervorst (9) , Rick vd Blink (5), Cherrel Tones (4), David Post (3), Fenna van Leeuwen (2), Nikki van Trigt en Thomas Reijgersberg