20112012 Zaal 2011/11/26 Avanti - DSC 25-19
Sharon vd Meer
Cherrel Tonkes
Babette Heyblom
60' Tekst Einde
59' Afstand Dé Post(25 - 19)
58' Tekst Manon er in voor Babette
57' Korte kans Stefan Hogervorst(24 - 19)
57' Strafworp DSC(23 - 19)
57' Afstand Ronald Struijk(23 - 18)
55' Strafworp DSC(22 - 18)
54' Afstand DSC(22 - 17)
51' Doorloop DSC(22 - 16)
49' Afstand DSC(22 - 15)
48' Tekst Time Out
47' Afstand DSC(22 - 14)
46' Strafworp DSC(22 - 13)
46' Afstand Ronald Struijk(22 - 12)
44' Tekst Cherrel er in voor Sharon
44' Tekst DSC mist strafworp
39' Korte kans DSC(21 - 12)
36' Korte kans Maaike Hazenkamp(21 - 11)
36' Doorloop DSC(20 - 11)
36' Afstand Ronald Struijk(20 - 10)
34' Tekst Time Out
32' Afstand Ronald Struijk(19 - 10)
30' Strafworp Dé Post(18 - 10)
30' Tekst Rust
29' Afstand Dé Post(17 - 10)
28' Afstand DSC(16 - 10)
28' Korte kans Ronald Struijk(16 - 9)
27' Vrije Bal DSC(15 - 9)
26' Afstand Maaike Hazenkamp(15 - 8)
26' Korte kans David Post(14 - 8)
26' Afstand DSC(13 - 8)
25' Doorloop DSC(13 - 7)
25' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 6)
24' Afstand Sharon vd Meer(12 - 6)
24' Korte kans DSC(11 - 6)
23' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 5)
18' Tekst Time out
17' Vrije Bal DSC(10 - 5)
17' Afstand Fenna van Leeuwen(10 - 4)
17' Afstand DSC(9 - 4)
16' Korte kans Stefan Hogervorst(9 - 3)
15' Afstand Dé Post(8 - 3)
12' Strafworp DSC(7 - 3)
11' Doorloop DSC(7 - 2)
10' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 1)
10' Afstand Maaike Hazenkamp(6 - 1)
9' Tekst Blessure Dame DSC
6' Afstand Fenna van Leeuwen(5 - 1)
4' Afstand Sharon vd Meer(4 - 1)
3' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 1)
2' Afstand Stefan Hogervorst(2 - 1)
1' Afstand DSC(1 - 1)
0' Afstand Fenna van Leeuwen(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
David Post(1)

Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een met scherp schietend Avanti dat DSC op een ruime 17-10 achterstand zet. In de tweede helft een slap en onverzorgd spelend Avanti dat niet meer de concentratie kan opbrengen om door te pakken. Na de 22-12 kwam DSC met zes doelpunten op rij nog dichterbij (22-18). Maar net op tijd werd de korf weer gevonden en was de derde overwinning een feit. Eindstand 25-19.

DSC is een bekende tegenstander voor Avanti. Vorig seizoen werden er al zeer doelpuntrijke wedstrijden tegen de ploeg uit Eindhoven gespeeld en ook nu was de verwachting dat het scoreverloop wel weer eens richting de dertig zou gaan. De eerste helft zat Avanti goed op schema. Na tien minuten stond er al een 7-1 voorsprong op het scorebord. Avanti was spatzuiver. Langzaam aan kwan DSC beter in de wedstrijd en wist de marge op zo'n zes verschil te houden. Bij de stand 12-6 liepen Ronald Struijk en zijn tegenstander tegen een gele kaart aan vanwege een gevalletje shirtje/armpje trekken. In deze fase van de wedstrijd verslapte de concentratie bij Avanti en de ploeg van Steven Mijnsbergen had moeite om strak te blijven aanvallen. Maar de rust werd bereikt met een riante 17-10 voorsprong en de 30 doelpunten behoorde nog steeds tot de mogelijkheden.

In de tweede helft kreeg het publiek een heel andere wedstrijd voorgeschoteld. Avanti was geen schim meer van de ploeg die in de eerste fase van de wedstrijd prima op het schot spelend stond te scoren. Er werd nu geforceerd op de doorbraak gespeeld en er waren veel plaatsfouten. Coach Steven Mijnsbergen moest alle zeilen bijzetten om zijn ploeg bij de les te houden. Twee time-outs, veel en intensieve coaching en drie wissels waren nodig om de wedstrijd niet uit handen te geven. Tot aan 22-12 leek er qua score nog geen vuiltje aan de lucht maar aan het spel was al te zien dat het steeds moeizamer ging. DSC profiteerde van deze fase en kwam terug tot 22-18 op vier minuten spelen. Net op tijd pakte Avanti de schoten weer in de aanval en via Ronald Struijk, Stefan Hogervorst en Dé Post werd een 25-19 overwinning bereikt.

De derde overwinning op rij is natuurlijk een prima prestatie, en vooraf zou iedereen getekend hebben voor zo'n ruime overwinning op DSC. Alleen het spel in de tweede helft was een domper na de goede eerste helft. Maar aanvoerder Dé Post gaf na afloop aan dat het volgende week in Purmerend twee eerste helften gaan worden.

Doelpunten: Stefan Hogervorst (7), Ronald Struijk (5), Dé Post (4), Maaike Hazenkamp (3), Fenna Teunissen (3), Sharon van der Meer (2) en David Post.