20142015 Zaal 2014/12/13 Avanti - Rapid 30-19
2014/12/13 Avanti - Rapid 30-19
Cherrel Tonkes
Arie Vingerling
59' Afstand Rapid(30 - 19)
56' Afstand Rapid(30 - 18)
56' Afstand Fenna van Leeuwen(30 - 17)
55' Afstand Cherrel Tonkes(29 - 17)
54' Afstand Rapid(28 - 17)
53' Doorloop Rapid(28 - 16)
53' Tekst Time Out
51' Afstand Stefan Hogervorst(28 - 15)
51' Afstand David Post(27 - 15)
50' Afstand Cherrel Tonkes(26 - 15)
48' Afstand Fenna van Leeuwen(25 - 15)
47' Strafworp Rapid(24 - 15)
47' Afstand Nikki van Trigt(24 - 14)
44' Afstand Rapid(23 - 14)
43' Doorloop Fenna van Leeuwen(23 - 13)
42' Afstand Rapid(22 - 13)
40' Afstand Rick van den Blink(22 - 12)
40' Tekst Time Out
39' Afstand Rapid(21 - 12)
37' Strafworp Stefan Hogervorst(21 - 11)
34' Afstand Fenna van Leeuwen(20 - 11)
33' Afstand Nikki van Trigt(19 - 11)
32' Afstand David Post(18 - 11)
30' Afstand Rapid(17 - 11)
30' Afstand Fenna van Leeuwen(17 - 10)
30' Tekst 2e helft begonnen
30' Tekst Rust
27' Afstand Rick van den Blink(16 - 10)
26' Afstand Rick van den Blink(15 - 10)
25' Strafworp Rapid(14 - 10)
23' Strafworp Rapid(14 - 9)
23' Afstand David Post(14 - 8)
23' Afstand Rapid(13 - 8)
20' Afstand Stefan Hogervorst(13 - 7)
20' Afstand Rapid(12 - 7)
19' Vrije Bal Rick van den Blink(12 - 6)
16' Strafworp Rick van den Blink(11 - 6)
14' Afstand David Post(10 - 6)
13' Afstand Thomas Reijgersberg(9 - 6)
13' Afstand Rapid(8 - 6)
12' Afstand Cherrel Tonkes(8 - 5)
12' Afstand Rapid(7 - 5)
10' Afstand David Post(6 - 4)
10' Afstand Sophie Donkervoort(7 - 4)
9' Afstand Rick van den Blink(5 - 4)
7' Afstand Rapid(4 - 4)
4' Afstand Rapid(4 - 3)
4' Afstand Rick van den Blink(4 - 2)
3' Vrije Bal Rick van den Blink(3 - 2)
3' Vrije Bal Rapid(2 - 2)
2' Vrije Bal Rapid(2 - 1)
1' Strafworp Rick van den Blink(2 - 0)
0' Afstand Nikki van Trigt(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Thomas Reijgersberg(1)

En ook de zesde wedstrijd in de zaalcompetitie werd door Avanti eenvoudig gewonnen. Na een 16-10 voorsprong bij de rust bereikte Avanti wederom de 30 doelpunten. Eindstand 30-19.

rick

De wedstrijd kende aanvankelijk een bijzonder scoreverloop. Tot aan de 6-4 was het alleen de eerste aanval van Avanti die de doelpunten scoorde, maar ze ook net zo gemakkelijk in de verdediging weer doorliet.

sophie

Toen Sophie Donkervoort op 7-4 het eerste doelpunt van de tweede aanval van Avanti scoorde was de ban gebroken en liep Avanti steeds verder weg van Rapid. Inmiddels had Rick van den Blink er bij 7-4 al vier inliggen, hij zou er in de eerste helft maar liefst acht maken.

stefan gooi

Dat Stefan Hogervorst en Thomas Reijgersberg elkaar blindelings kunnen vinden werd op een geweldige manier duidelijk bij de 10-6 van Thomas. Na een schot van Thomas was de rebound voor Stefan die zonder te kijken met een achterwaartse passing de doorgelopen Thomas op zijn wenken bediende waarna Thomas de doorloop fantastisch afrondde. Wat een wereldgoal en grote klasse van beide mannen.

thomas

topper

Rick van den Blink bracht uit twee standaardsituaties de doelpuntenmarge op zes verschil (12-6) en Avanti behield die marge tot aan de rust (16-10). In de eerste vakkencombinatie had Avanti het verschil gemaakt met 12 doelpunten voor Avanti en slechts 2 voor Rapid, waar in de tweede vakkencombinatie Rapid meer scoorde (8 voor Rapid en 4 voor Avanti).

stefan

In de tweede helft zou Avanti in beide vakkencombinaties meer scoren dan Rapid en werd de voorsprong steeds verder uitgebouwd. Binnen nog geen tien minuten na de rust had Avanti de stand gebracht op 21-11 en was de wedstrijd helemaal gespeeld.

rick

Alle spelers en speelsters kwamen weer tot scoren. In de tweede helft waren het de Avanti dames die de korf wisten te vinden. Fenna van Leeuwen (5x), Cherrel Tonkes (2x) en Nikki van Trigt (2x) namen met negen doelpunten het merendeel van de veertien gescoorde doelpunten voor hun rekening.

david

Er was weer een aantal mooie doelpunten bij, zeker de doorloop van Fenna van Leeuwen op 23-13 was een toppertje. Toch had Avanti af en toe moeite om geconcentreerd te blijven, maar de groep is volwassen genoeg om dat te onderkennen en de turbo er weer op te zetten. En zo finishte het team van Jan Tromp met een 30-19 eindstand, waarbij Fenna de eer had om de dertigste te maken.

david

Doelpunten: Rick van den Blink (9), Fenna van Leeuwen (5), David Post (4), Stefan Hogervorst (3), Cherrel Tonkes (3), Nikki van Trigt (3), Thomas Reijgersberg (2) en Sophie Donkervoort.

foto's

.

Zaterdag 20 december volgt de wedstrijd van de waarheid. Zowel Tjoba als Avanti zijn nog ongeslagen en de winnaar van de wedstrijd aanstaande zaterdag zal als winterkampioen de kerstvakantie ingaan. Het gaatje met nummer drie De Meervogels is inmiddels al vijf punten, daarmee lijkt de strijd om het kampioenschap te gaan tussen Tjoba en Avanti. Toeschouwers van Avanti zijn meer dan welkom in Goes, bij voldoende animo rijdt er een bus. Dus geef je zo snel mogelijk op!!

Sporting Trigon - Tjoba 19-20
De Meervogels - ODIK 27-24
Tempo - Nieuwerkerk 23-26