20142015 Zaal 2014/12/20 Tjoba -Avanti 23-27
2014/12/20 Tjoba -Avanti 23-27
Cherrel Tonkes
59' Afstand David Post(23 - 27)
59' Afstand Rick van den Blink(23 - 26)
57' Afstand Fenna van Leeuwen(23 - 25)
53' Afstand Tjoba(23 - 24)
53' Afstand Rick van den Blink(22 - 24)
52' Afstand Tjoba(22 - 23)
50' Afstand Tjoba(21 - 23)
47' Afstand Fenna van Leeuwen(20 - 23)
47' Afstand Tjoba(20 - 22)
46' Afstand Tjoba(19 - 22)
46' Afstand Tjoba(18 - 21)
46' Afstand Thomas Reijgersberg(18 - 22)
45' Afstand Tjoba(17 - 21)
45' Afstand Rick van den Blink(16 - 21)
44' Afstand Tjoba(16 - 20)
43' Afstand Tjoba(15 - 20)
43' Afstand Rick van den Blink(14 - 20)
42' Afstand Tjoba(14 - 19)
41' Afstand Fenna van Leeuwen(13 - 19)
41' Strafworp Fenna van Leeuwen(13 - 18)
36' Strafworp Rick van den Blink(13 - 17)
32' Afstand Tjoba(13 - 16)
32' Doorloop Fenna van Leeuwen(12 - 16)
30' Tekst 2e helft begonnen
30' Tekst Rust
26' Afstand Tjoba(12 - 15)
24' Afstand David Post(11 - 15)
24' Afstand Tjoba(11 - 14)
20' Afstand Tjoba(10 - 14)
20' Doorloop Thomas Reijgersberg(9 - 14)
20' Afstand Tjoba(9 - 13)
18' Afstand Tjoba(8 - 13)
18' Afstand Thomas Reijgersberg(7 - 13)
17' Afstand Tjoba(7 - 12)
17' Afstand Nikki van Trigt(6 - 12)
16' Afstand Rick van den Blink(6 - 11)
16' Afstand Tjoba(6 - 10)
14' Strafworp Tjoba(5 - 10)
14' Vrije Bal Rick van den Blink(4 - 10)
13' Afstand Rick van den Blink(4 - 9)
9' Korte kans Thomas Reijgersberg(4 - 8)
9' Afstand Stefan Hogervorst(4 - 7)
9' Doorloop Tjoba(4 - 6)
8' Afstand David Post(3 - 6)
7' Afstand Tjoba(3 - 5)
6' Afstand Fenna van Leeuwen(2 - 5)
6' Afstand Cherrel Tonkes(2 - 4)
4' Afstand Cherrel Tonkes(2 - 3)
2' Afstand Sophie Donkervoort(2 - 2)
2' Strafworp Tjoba(2 - 1)
1' Afstand David Post(1 - 1)
1' Strafworp Tjoba(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Nikki van Trigt(1)

Avanti heeft in Goes duidelijk gemaakt wie er het meest aanspraak maakt op promotie naar de hoofdklasse. Onder toeziend oog van een grote schare avantisupporters, er ging zelfs een supportersbus mee, werd in een zeer spannende wedstrijd met 23-27 gewonnen van de enig overgebleven concurrent Tjoba.

Het zat bommetje vol in het Omnium in Goes, een heerlijk sfeertje voor een wedstrijd. Tjoba begint gelijk lekker met een strafworp voor 1-0 en komt al snel daarna op 2-1. Maar gek  genoeg komt Tjoba verder in de wedstrijd nooit meer op voorsprong. Na een kwartiertje lijkt Avanti de wedstrijd al in de tas te hebben en prijkt er al een 4-10 voorspong op het bord. Voor de wedstrijd bij het inschieten was al duidelijk dat het wel goed zat met het schot, en het eerste kwartier wordt dat doorgezet tijjdens de wedstrijd. Uit alle hoeken wordt raakgeschoten. Na 20 minuten door een prachtig schot van Nikki komt Avanti zelfs op een voorsprong van 6 doelpunten.

Verder dan 6 uitlopen doet Avanti verder niet. Pittige duels tussen David en Dix Wesmaas en Tjoba blijft moed houden. Dix Westmaas met een strafworp, die hij mocht overnemen na te vroeg inlopen, en een strafworp van Dennis Broersen houden Tjoba nog op de been. Nog een geweldige score uit een doorloop van Thomas, maar Tjoba komt voor rust nog wat terug tot 12-15. Avanti is wat weggezakt maar de rust komt mooi op tijd voor Jan Tromp om de ploeg weer op de rails te krijgen.

Na rust gaat het echter niet veel beter lopen. Tjoba slaagt er in wat meer rebound te nemen en langer aan te vallen en Avanti komt niet meer zo makkelijk tot scoren. Toch een mooie doorloop van Fenna voor 12-16 en Avanti lijkt voor de tweede keer de wedstrijd te beslissen. Met name Fenna schiet er twee magistraal in voor weer een voorsprong van 6 bij 13-19. Met nog een kwartiertje te spelen moet Avanti dat natuurlijk niet meer uit handen geen.

Maar het wordt toch nog bloestollend spannend. Avanti komt nauwelijks nog tot scoren en Tjoba komt 7 minuten voor tijd terug tot 22-23. Op de tribune krijgen veel Avantianen het zwaar van de spanning. Rick schiet Avanti nog naar 22-24 ( 8 stuks weer vandaag ) maar op 23-24 kruipt Avanti door het oog van de naald. Tjoba krijgt een paar mooie kansen op de gelijkmaker maar hij valt niet.

Met nog 3 minuten te spelen zijn het topscorers Fenna en Rick die Avanti in veilige haven schieten. Het slotakkoord is voor David, die Dix Westmaas goed uitschakelde, met een mooi schot vanaf de achterlijn voor de 23-27 eindstand.

Een verdiende overwinning voor Avanti, maar het had zomaar anders kunnen lopen wanneer Tjoba de gelijkmaker bij 23-24 had ingeschoten. Gelukkig deden zij dit niet en Avanti gaat als koploper de winterstop in. Wederom alle spelers gescoord en alle sterke tegenstanders al in een uitwedstrijd verslagen. Het ziet er zonnig uit voor Avanti.

Doelpunten: Rick (8) Fenna (6) Thomas (4) David (4) Cherrel (2) Nikki (1) Sophie (1) Stefan (1)