20112012 Zaal 2011/12/03 BEP -Avanti 21-20
Stefan Hogervorst
Colin vd Zanden
Cherrel Tonkes
Babette Heyblom
52' Afstand Ronald Struijk(21 - 20)
50' Niet bekend BEP(21 - 19)
48' Afstand Dé Post(20 - 19)
46' Niet bekend BEP(20 - 18)
44' Niet bekend BEP(19 - 18)
42' Afstand Dé Post(18 - 18)
40' Afstand Dé Post(18 - 17)
39' Afstand Sharon vd Meer(18 - 16)
38' Niet bekend BEP(18 - 15)
37' Niet bekend BEP(17 - 15)
36' Niet bekend BEP(16 - 15)
35' Niet bekend BEP(15 - 15)
34' Korte kans Ronald Struijk(14 - 15)
33' Afstand Dé Post(14 - 14)
32' Niet bekend BEP(14 - 13)
31' Niet bekend BEP(13 - 13)
26' Afstand Fenna van Leeuwen(12 - 13)
24' Niet bekend BEP(12 - 12)
23' Niet bekend BEP(11 - 12)
22' Afstand Ronald Struijk(10 - 12)
21' Niet bekend BEP(10 - 11)
20' Afstand Stefan Hogervorst(9 - 11)
19' Afstand Maaike Hazenkamp(9 - 10)
18' Afstand Fenna van Leeuwen(9 - 9)
17' Strafworp Ronald Struijk(9 - 8)
16' Vrije Bal Dé Post(9 - 7)
15' Korte kans Maaike Hazenkamp(9 - 6)
15' Afstand Ronald Struijk(9 - 5)
14' Niet bekend BEP(9 - 4)
14' Afstand Dé Post(8 - 4)
14' Niet bekend BEP(8 - 3)
14' Doorloop Fenna van Leeuwen(7 - 3)
14' Niet bekend BEP(7 - 2)
13' Niet bekend BEP(6 - 2)
13' Afstand Maaike Hazenkamp(5 - 2)
13' Niet bekend BEP(5 - 1)
12' Afstand David Post(4 - 1)
12' Niet bekend BEP(4 - 0)
12' Niet bekend BEP(3 - 0)
11' Niet bekend BEP(2 - 0)
11' Niet bekend BEP(1 - 0)
Stefan Hogervorst(1)

Bij binnenkomst in sporthal de Beukenkamp in Purmerend waan je je even terug in de tijd. De tijd van de oude Steinbachhal. Een vrijwel identieke hal, en tribunes die direct aan het veld grenzen. Dat zou een vertrouwd gevoel moeten geven.

colin

De eerste tien minuten houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Maar in de elfde minuut valt het eerste punt van BEP te noteren. En dan gaat het even heel hard. Binnen twee minuten staat het door afstandsschoten van BEP 4-0. Coach Mijnsbergen moet alle zeilen bijzetten om Avanti bij de les te houden. Wanneer het scorebord op 7-2 staat is er een langdurige blessure voor Colin v.d. Zanden. Hij loopt een bloedneus op door een ellenboog van zijn directe tegenstander. Later in de eerste helft zou Colin ook gewisseld worden voor Ronald Struijk. Na de 8-3 is het Avanti dat het initiatief naar zich toe trekt. Goede onderscheppingen van de dames leveren balbezit op voor Avanti en Avanti komt terug naar een 9 -10 stand bij rust.

Direct na rust vind Stefan Hogervorst met een afstandsschot als eerste weer de korf. Daarna gaat de wedstrijd redelijk gelijk op, maar worden de kansen door BEP beter benut dan door Avanti. Passes zijn niet zuiver genoeg, en de scherpte die er in de laatste tien minuten van de eerste helft wel was, verdwijnt  weer langzaam. De wedstrijd gaat op en neer  en als BEP drie punten voorsprong neemt, krabbelt Avanti toch weer terug naar een gelijke stand. Maar BEP blijft het initiatief houden. Met een stand van 21-19 en nog zo’n drie minuten op het scorebord wordt de bal veelvuldig door de Avanti verdediging onderschept, maar de aanval komt niet tot scoren. Veertig seconden voor tijd weet Avanti door een afstandsschot van Ronald Struijk nog op 21-20 te komen, maar BEP speelt het spelletje rustig uit.

Een wisselvallig Avanti, dat teveel kansen mist, en te onrustig speelt. Misschien onder de indruk van het fysieke spel van BEP,  misschien onder de indruk van de luidruchtige en opdringende supporters van BEP, maar Avanti kan het zichzelf aanrekenen dat er niet minimaal één punt mee naar Pijnacker genomen is.

Doelpunten: Dé Post 6, Ronald Struijk 5, Maaike Hazenkamp 3, Fenna Teunissen 3, Stefan Hogervorst 1, Sharon v.d. Meer 1, David Post 1.