20142015 Zaal 2015/01/24 Avanti - Tempo 42-11
2015/01/24 Avanti - Tempo 42-11
Cherrel Tonkes
Lisanne Bosma
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Lisanne Bosma
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
Lisanne Bosma(1)

Avanti heeft zaterdagavond een veelheid aan records gebroken. Nog nooit heeft de hoofdmacht van Avanti in een competitiewedstrijd 42 doelpunten gemaakt en ook nog nooit was er een doelsaldo van 31 doelpunten verschil. Daarnaast werd Rick van den Blink Avanti's topschutter allertijden in de zaalcompetitie en passeerde hij de 100 doelpunten grens.

scorebord

Tempo had er deze zaterdag voor gekozen om het tweede team te laten spelen tegen Avanti en met het eerste team af te reizen naar Zwijndrecht om daar als Tempo 2 op te treden tegen Albatros 2 omdat het tweede team nog in degradatiegevaar is. In deze fase van de competitie mogen verenigingen deze keuze's maken, maar voor Avanti 1, Tempo 1/2 en publiek was het jammer. Want de wedstrijd is nooit een wedstrijd geweest.

fenna

Toch is het grote klasse van de mannen en vrouwen van coach Jan Tromp hoe ze met deze situatie zijn omgegaan. Volledig geconcentreerd werd er 60 minuten lang vol aan de bak gegaan om toch het maximale uit zo'n wedstrijd te halen. En met nog vier wedstrijden te gaan is het team weer een stap dichter bij het doel om kampioen te worden in de overgangsklasse.

t

In dit soort situaties is het van groot belang om gelijk vanaf minuut één het verschil te maken en de tegenstander geen seconde de illusie te geven dat er iets te halen valt.

cherrel

Binnen tien minuten stond er al een 7-0 voorsprong op het scorebord. Avanti had veel rebound en er kon naar hartenlust geschoten worden. Avanti bewaarde ook het geduld want bijna elke bal kon geschoten worden, maar beide vakken lieten de bal goed rondgaan op zoek naar de beste kans.

nikki

Alle spelers en speelsters kwamen weer tot scoren en men gunt elkaar ook de doelpunten. Na de 7-0 en de 10-4 werd de voorsprong verder uitgebreid via 17-5 naar een 21-7 ruststand. Wel waren er vlak voor rust wat blessuregevallen aan Avanti-zijde. Sophie Donkervoort kon na een korte behandeling weer verder spelen, maar Nikki van Trigt raakte vlak voor het rustsignaal geblesseerd en zou in de tweede helft niet meer terugkomen. In haar plaats kwam Lisanne Bosma in het veld.

lisanne

Waar Avanti vorige week nog moeite had om bij de grote voorsprong geconcentreerd te blijven, bleven de spelers en speelsters nu wel bij de les en ging men op zoek naar de diverse records. Ook probeerde Avanti het talrijke publiek te vermaken via mooie combinaties en een aantal ervan werd ook afgerond met een fraai doelpunt. Het eerste doel was om het clubrecord van 33 doelpunten te overtreffen en dat lukte elf minuten voor tijd via Stefan Hogervorst die met zijn afstandsschot zorgde voor 34-9.

rick

rick

Maar de ploeg wilde meer en aangemoedigd door het publiek gingen ze op zoek naar de veertig doelpunten. Het was Thomas Reijgersberg die de eer had om onder de korf de 40e treffer te noteren (40-11).

40

thomas 40

thom do

.

En nog was de maat niet vol want een geweldige doorloop van Thomas en het slotakkoord van afstand via David Post betekende een 42-11 eindstand.

david

Doelpunten: Rick van den Blink (11), Fenna van Leeuwen (9), Stefan Hogervorst (7), David Post (6), Thomas Reijgersberg (3), Cherrel Tonkes (2), Nikki van Trigt (2), Lisanne Bosma en Sophie Donkervoort.

Zaterdag 31 januari speelt Avanti de derby tegen De Meervogels in Zoetermeer. De wedstrijd begint om 19.20 uur en kom allemaal naar Zoetermeer om het eerste aan te moedigen!

Tjoba - Nieuwerkerk 30-22
Sporting Trigon - De Meervogels 23-28
Rapid - ODIK  19-22