20112012 Zaal 2011/12/10 Avanti - Oost Arnhem 22-23
Babette Heyblom
Sharon vd Meer
Cherrel Tonkes
60' Tekst Einde
59' Vrije Bal Oost Arnhem(22 - 23)
58' Korte kans Oost Arnhem(22 - 22)
58' Korte kans Oost Arnhem(22 - 21)
56' Afstand Oost Arnhem(22 - 20)
56' Afstand Stefan Hogervorst(22 - 19)
55' Korte kans Oost Arnhem(21 - 19)
54' Strafworp Ronald Struijk(21 - 18)
52' Strafworp Dé Post(20 - 18)
51' Korte kans Maaike Hazenkamp(19 - 18)
50' Afstand Oost Arnhem(18 - 18)
45' Vrije Bal Oost Arnhem(18 - 17)
44' Doorloop Maaike Hazenkamp(18 - 16)
43' Afstand Oost Arnhem(17 - 16)
43' Afstand Ronald Struijk(17 - 15)
42' Tekst Cherrel er in voor Sharon
42' Afstand Fenna van Leeuwen(16 - 15)
41' Tekst Time Out
41' Korte kans Maaike Hazenkamp(15 - 15)
41' Afstand Oost Arnhem(14 - 15)
39' Afstand Ronald Struijk(14 - 14)
39' Afstand Oost Arnhem(13 - 14)
37' Doorloop Maaike Hazenkamp(13 - 13)
34' Korte kans Dé Post(12 - 13)
32' Korte kans Oost Arnhem(11 - 13)
31' Afstand Fenna van Leeuwen(11 - 12)
30' Tekst Rust
25' Doorloop Oost Arnhem(10 - 12)
24' Afstand Maaike Hazenkamp(10 - 11)
21' Strafworp Oost Arnhem(9 - 11)
19' Afstand Oost Arnhem(9 - 10)
19' Afstand Babette Heyblom(9 - 9)
18' Afstand Oost Arnhem(8 - 9)
16' Strafworp Oost Arnhem(8 - 8)
15' Korte kans Ronald Struijk(8 - 7)
15' Afstand Stefan Hogervorst(7 - 7)
14' Strafworp Oost Arnhem(6 - 7)
13' Strafworp Oost Arnhem(6 - 6)
13' Tekst Time out
13' Afstand Ronald Struijk(6 - 5)
12' Afstand Oost Arnhem(5 - 5)
12' Afstand Maaike Hazenkamp(5 - 4)
11' Korte kans David Post(4 - 4)
10' Afstand Oost Arnhem(3 - 4)
9' Afstand Oost Arnhem(3 - 3)
3' Vrije Bal Dé Post(3 - 2)
3' Strafworp Oost Arnhem(2 - 2)
2' Afstand Fenna van Leeuwen(2 - 1)
1' Korte kans Dé Post(1 - 1)
1' Vrije Bal Oost Arnhem(0 - 1)
Babette Heyblom(1)

De teleurstelling en verslagenheid waren groot na afloop van de wedstrijd in het Avanti-kamp. Een 22-19 voorsprong met nog 3 minuten te spelen werd volledig weggegeven. Oost Arnhem scoorde viermaal en stapte als overwinnaar van het veld. Eindstand 22-23.

Om mee te blijven doen in de top van de overgangsklasse was het zaak voor Avanti om, na de nederlaag van vorige week tegen BEP, de wedstrijd tegen Oost Arnhem in winst om te zetten. De wedstrijd ging vanaf de beginfase gelijk op, waarbij Avanti vooral verdedigend veel overtredingen maakte. Dit resulteerde in veel vrije ballen en strafworpen die OA feilloos benutte. Van de twaalf doelpunten die OA in de eerste helft maakte kwamen er zes uit een standaard situatie.  Pas tien minuten voor de rust werd het eerste gat van twee doelpunten gemaakt en het was de uitploeg die op 9-11 kwam en met 10-12 ging rusten.

Na de rust had Avanti het gaatje al snel weer gedicht door doelpunten van Fenna Teunissen, Dé Post en Maaike Hazenkamp (13-13). Het publiek zag de tweede helft een wisselvallig Avanti dat goede momenten afwisselde met zeer slordige momenten. Het was toch weer OA dat het initiatief in het scoreverloop nam met de 13-14 en de 14-15. Toen kwam een sterke fase van Avanti met de 15-15 van Maaike Hazenkamp, de 16-15 van Fenna Teunissen na een knappe onderschepping van David Post en de 17-15 van Ronald Struijk. Na de 18-16 waren het de heren van Oost Arnhem die weer voor de gelijkmakers zorgden (18-18). Avanti was deze dag minder scherp in de verdediging dan gewoonlijk. Er werden teveel slordige verdedigingsfouten gemaakt en het tweede verdedigingsvak van Avanti liet ze net iets te gemakkelijk door. Dat Avanti wisselvallig speelde bleek eens te meer in de slotfase. Na de 18-18 wederom een sterke fase en Avanti liep uit naar 21-18 met nog vier minuten te spelen. De wedstrijd leek onder controle. Niets was minder waar. Na de 21-19 en de 22-19 van Stefan drie minuten voor tijd, gebeurde wat niemand meer voor mogelijk had gehouden. Oost Arnhem maakt 4 doelpunten op rij mede omdat Avanti de laatste aanvallen niet slim meer opzet. En 23 seconden voor tijd valt uit een vrije bal de 22-23 binnen. Eindstand 22-23.

Voor Avanti is het nu zaak deze week de rug te rechten en aankomende zaterdag in Amsterdam het gat met Rohda te gaan verkleinen. Winst is noodzakelijk om weer mee te kunnen doen om de bovenste plekken.

Doelpunten: Maaike Hazenkamp (6), Ronald Struijk (5), Dé Post (4), Fenna Teunissen (3), Stefan Hogervorst (2), Babette Heijblom en David Post.