20112012 Zaal 2012/01/07 Avanti - AW.DTV 20-23
Babette Heyblom
Sharon vd Meer
Koen Ruigrok
60' Tekst Einde
58' Strafworp Stefan Hogervorst(20 - 23)
54' Strafworp Ronald Struijk(19 - 22)
54' Doorloop AW.DTV(19 - 23)
53' Afstand AW.DTV(18 - 22)
52' Afstand Maaike Hazenkamp(18 - 21)
51' Doorloop AW.DTV(17 - 21)
51' Tekst Koen er in voor Colin
50' Tekst Time Out
49' Korte kans Ronald Struijk(17 - 20)
48' Afstand AW.DTV(16 - 20)
48' Doorloop AW.DTV(16 - 19)
46' Doorloop Fenna van Leeuwen(16 - 18)
46' Afstand AW.DTV(15 - 18)
44' Afstand AW.DTV(15 - 17)
43' Korte kans AW.DTV(15 - 16)
43' Vrije Bal AW.DTV(15 - 15)
42' Afstand Ronald Struijk(15 - 14)
41' Afstand Colin vd Zanden(14 - 14)
39' Afstand Colin vd Zanden(13 - 14)
38' Afstand AW.DTV(12 - 14)
36' Afstand David Post(12 - 13)
34' Afstand Cherrel Tonkes(11 - 13)
30' Doorloop AW.DTV(10 - 13)
30' Tekst Cherrel en Manon er in voor Sharon en Babette
30' Tekst Rust
29' Afstand AW.DTV(10 - 12)
29' Strafworp Ronald Struijk(10 - 11)
26' Doorloop AW.DTV(9 - 11)
25' Afstand AW.DTV(9 - 10)
22' Tekst Time out
22' Strafworp AW.DTV(9 - 9)
21' Vrije Bal David Post(9 - 8)
20' Strafworp AW.DTV(8 - 8)
18' Afstand AW.DTV(8 - 7)
17' Korte kans David Post(8 - 6)
16' Afstand AW.DTV(7 - 6)
15' Afstand Babette Heyblom(7 - 5)
11' Korte kans AW.DTV(6 - 5)
10' Afstand Fenna van Leeuwen(6 - 4)
10' Vrije Bal AW.DTV(5 - 4)
7' Strafworp AW.DTV(5 - 3)
6' Korte kans Maaike Hazenkamp(5 - 2)
5' Korte kans AW.DTV(4 - 2)
5' Korte kans Fenna van Leeuwen(4 - 1)
4' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 1)
2' Strafworp AW.DTV(2 - 1)
2' Afstand Ronald Struijk(2 - 0)
0' Afstand Fenna van Leeuwen(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Babette Heyblom(1)

Nieuwe ronde's nieuwe kansen, maar helaas ook in het nieuwe jaar geen overwinning voor Avanti. Tegen AW.DTV werd in eigen huis met 20-23 verloren na een 10-12 achterstand bij rust.

colin

Zonder aanvoerder Dé Post die vanwege werkverplichtingen niet aanwezig kon zijn, maar met Colin van der Zanden in de basis startte Avanti zeer voortvarend. Er werd fris en doeltreffend gespeeld. Binnen twee minuten stond er door twee schoten van Fenna Teunissen en Ronald Struijk een 2-0 voorsprong op het bord. Avanti had het betere van het spel, stal veel rebound in de verdediging en kwam vaak en effectief tot schot. Verdedigend werden er iets teveel overtredingen gemaakt waardoor AW.DTV vooral kon bijblijven door te scoren uit standaardsituaties. Tot aan de 8-6 bleef het verschil twee doelpunten, maar toen AW.DTV ook ging scoren van afstand werd het gat gedicht (8-8). En na de 9-9 pakte de ploeg uit Amsterdam ook de eerste voorsprong. Avanti was slordig in deze fase in haar passing. Teveel aanvallen strandden door balverlies. AW.DTV profiteerde en ging met een 10-12 voorsprong de rust in.

fenna

Coach Steven Mijnsbergen bracht na de rust Cherrel Tonkes en Manon Ballings in de ploeg voor Babette Heyblom en Sharon van der Meer. Even leek deze nieuwe impuls effect te hebben want na de 10-13 kwam Avanti dichterbij en wist zelfs weer op een 15-14 voorsprong te komen.Maar in plaats van erop en erover was het AW.DTV die weer het heft in eigen hand nam en vanuit de 15-14 uitliep naar de 15-18. Avanti kwam deze tik niet meer te boven en de wedstrijd eindigde in een 20-23 eindstand. Gezien het spel in de eerste fase van de wedstrijd was deze nederlaag zeker niet nodig, maar op sommige momenten ontbrak mentaal net dat beetje extra wat Avanti nu zo hard nodig heeft. Het belangrijkste is nu dat de ploeg weer vertrouwen krijgt in eigen kunnen, want dat er goed gekorfbald kan worden heeft het team al meermalen laten zien.

Doelpunten: Ronald Struijk (5), Fenna Teunissen (4), David Post (3), Maaike Hazenkamp (2), Stefan Hogervorst (2), Colin van der Zanden (2), Babette Heyblom en Cherrel Tonkes.