20142015 Zaal 2015/01/31 De Meervogels -Avanti 17-22
2015/01/31 De Meervogels -Avanti 17-22
Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
David Post(7)
Stefan Hogervorst(5)
Rick van den Blink(4)
Thomas Reijgersberg(3)
Sophie Donkervoort(2)
Cherrel Tonkes(1)

Avanti wint de streekderby tegen De Meervogels in Zoetermeer met 17-22 na een 11-13 voorsprong bij rust. Het was geen beste wedstrijd maar ook die moet je winnen om kampioen te worden. Concurrent Tjoba verloor bij ODIK waardoor Avanti volgende week in de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk aan 1 punt genoeg heeft om kampioen te worden.

1

Avanti begon deze zaterdag minder scherp aan de wedstrijd in vergelijking met voorgaande weken. Gevolg was dat De Meervogels mee kon komen en zelfs op een 4-2 voorsprong kwam na zeven minuten. De ploeg van Jan Tromp miste aanvankelijk het tempo in de aanvallen. De Meervogels had er voor gekozen om te gaan achterverdedigen en bij het lage aanvalstempo van Avanti bleef de ploeg uit Zoetermeer gemakkelijk overeind.

nikki

Nadat Jan Tromp zijn team aanspoorde om het tempo op te schroeven gingen ook de doelpunten vallen. David Post had zijn vizier op scherp staan en bracht de stand met twee doelpunten naar 5-5 weer op gelijke hoogte. En na de 6-6 was het weer de eerste aanval die de volle buit uit de aanval pakte ditmaal via Rick van den Blink en David Post (mooie afronding na doorbraak Rick).

rick

Het scoreverloop bleef gelijk op gaan want De Meervogels kwam weer gelijk op 8-8 gevolgd door weer twee doelpunten van het eerste aanvalsvak. Ditmaal via Cherrel Tonkes en Rick van den Blink. En na de 9-11 werd het weer 11-11 via twee strafworpen. De Meervogels scoorde de eerste helft vooral uit standaardsituaties, van de 11 doelpunten kwamen er zes uit een vrije bal of een strafworp. Het scheidsrechterlijk duo had niet haar beste avond, beide teams wonden zich regelmatig op over de inconsequente beslissingen. Het gaf een extra dimensie aan een niet al te beste wedstrijd.

ts

Toch ging Avanti met een voorsprong de rust in. Dankzij twee afstandsschoten van Thomas Reijgersberg en Stefan Hogervorst werd de ruststand 11-13.

stefan

Na de rust troefde Stefan Hogervorst zijn tegenstander tot driemaal toe af in de verdediging en de Avanti-aanval kreeg veel gelegenheid om doelpunten te maken. Maar veel balverlies aan Avanti-zijde maakte dat het talrijk opgekomen publiek (ruim een vakje vol) nog even moest wachten op doelpunten. Het was David Post die de ban brak en de 11-14 scoorde.

david

Avanti hield de marge op twee doelpunten verschil tot 14-16 waarna Thomas Reijgersberg via twee mooie schoten van afstand de marge verruimde naar vier doelpunten verschil (14-18). De drie doelpunten die De Meervogels na rust had gemaakt waren allemaal weer uit standaardsituaties.

sophie

Via David Post (Rick's roep om te wachten werd niet gehonoreerd, want David wist dat hij zuiver was) en Sophie Donkervoort (met goed vrije bal variant) werd het 15-20 met nog zo'n veertien minuten te spelen.

publiek

De wedstrijd zat in de tas en Avanti kon het zich ook nog permitteren om twee strafworpen te missen. Het Avanti-publiek begon te zingen "we worden kampioen" toen de uitslag van Tjoba binnenkwam. Via 16-20 werd het 16-22 dankzij Rick en topscoorder David, waarna De Meervogels het slotaccoord had. Eindstand 17-22.

david

Een slechte wedstrijd in winst omzetten is ook een kwaliteit en door het verlies van Tjoba bij ODIK kan de ploeg zich opmaken voor de kampioenswedstrijd in eigen huis tegen Nieuwerkerk.

Doelpunten: David Post (7), Stefan Hogervorst (5), Rick van den Blink (4), Thomas Reijgersberg (3), Sophie Donkervoort (2) en Cherrel Tonkes.

ODIK - Tjoba  25-23
Nieuwerkerk - Sporting Trigon 22-18
Tempo - Rapid 20-19