20142015 Zaal 2015/02/07 Avanti - Nieuwerkerk 31-21
2015/02/07 Avanti - Nieuwerkerk 31-21
Cherrel Tonkes
59' Doorloop (7e doelpunt)Thomas Reijgersberg(31 - 21)
59' Doorloop (4e doelpunt)Fenna van Leeuwen(30 - 21)
57' Afstand Nieuwerkerk(29 - 21)
57' Afstand (2e doelpunt)Cherrel Tonkes(29 - 20)
57' Afstand Nieuwerkerk(28 - 20)
57' Afstand (6e doelpunt)Thomas Reijgersberg(28 - 19)
56' Afstand (4e doelpunt)Nikki van Trigt(27 - 19)
56' Strafworp Nieuwerkerk(26 - 19)
52' Afstand (3e doelpunt)Fenna van Leeuwen(26 - 18)
50' Afstand Nieuwerkerk(25 - 18)
50' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(25 - 17)
50' Afstand Nieuwerkerk(24 - 17)
49' Afstand Nieuwerkerk(24 - 16)
48' Afstand Nieuwerkerk(24 - 15)
48' Afstand Nieuwerkerk(24 - 14)
47' Afstand (5e doelpunt)David Post(24 - 13)
47' Afstand (5e doelpunt)Thomas Reijgersberg(22 - 13)
47' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(23 - 13)
46' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(21 - 13)
46' Afstand Cherrel Tonkes(20 - 13)
45' Afstand Sophie Donkervoort(19 - 13)
44' Afstand Nieuwerkerk(18 - 13)
42' Doorloop (4e doelpunt)David Post(18 - 12)
41' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(17 - 12)
38' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(16 - 12)
37' Afstand Nieuwerkerk(15 - 12)
35' Korte kans (3e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 11)
35' Afstand Nieuwerkerk(14 - 11)
33' Afstand (4e doelpunt)Thomas Reijgersberg(14 - 10)
32' Afstand (3e doelpunt)David Post(13 - 9)
32' Afstand Nieuwerkerk(13 - 10)
32' Afstand (3e doelpunt)Nikki van Trigt(12 - 9)
31' Tekst 2e helft begonnen
30' Tekst Rust
30' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(11 - 9)
28' Korte kans Nieuwerkerk(10 - 9)
26' Afstand (2e doelpunt)David Post(10 - 8)
25' Afstand Nieuwerkerk(9 - 8)
21' Afstand Thomas Reijgersberg(9 - 7)
16' Doorloop Fenna van Leeuwen(8 - 7)
15' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(7 - 7)
15' Afstand Nieuwerkerk(6 - 7)
14' Afstand Nieuwerkerk(6 - 6)
13' Afstand Nieuwerkerk(6 - 5)
13' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(6 - 4)
11' Strafworp Nieuwerkerk(5 - 4)
8' Afstand Nieuwerkerk(5 - 3)
6' Strafworp Stefan Hogervorst(5 - 2)
5' Afstand David Post(4 - 2)
5' Afstand (2e doelpunt)Fenna van Leeuwen(3 - 2)
5' Strafworp Nieuwerkerk(2 - 2)
2' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(2 - 0)
1' Afstand Nikki van Trigt(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Sophie Donkervoort(1)

Na een klinkende 31-21 overwinning op Nieuwerkerk heeft Avanti het kampioenschap in Overgangsklasse D in de wacht gesleept. Met maar liefst een 17e achtereenvolgende overwinning in de Zaalcompetitie is Avanti er uiteindelijk in geslaagd te promoveren naar de Hoofdklasse. Gooiden vorig seizoen DSC en twee seizoenen terug Die Haghe nog roet in het eten.  Ditmaal was er geen enkele ploeg tegen de overwinningsdrang van Avanti bestand. Met nog twee wedstrijden te gaan, alle 12 wedstrijden gewonnen en een onwaarschijnlijk doelsaldo van +140 heeft Avanti dit natuurlijk helemaal verdiend.

Ook Nieuwerkerk heeft het Avantifeestje niet kunnen verstoren. In een bomvolle Viergang, met zo'n 600 toeschouwers was het nog nooit zo druk geweest, gingen beide ploegen zenuwachtig van start. Nieuwerkerk was gekomen om de huid zo duur mogelijk te verkopen. En dat was te merken ook.

De beginfase is voor Avanti en snel wordt door Nikki ( 1e schot raak ), Rick , Fenna en David een 4-2 voorsprong genomen. De scheidsrechter fluit de wedstrijd niet dood, dus lekker veel stevige sprongduels en pittige duels. Korfbal is al lang een sport voor echte mannen en vrouwen. Vooral Stefan en Kores Punt vechten stevige duels uit. Wanneer Stefan Kores bij een doorbraak neerlegt komt Nieuwerkerk na de toegekende strafworp weer terug naar 5-4.

Na de 6-4 van Rick slaagt Nieuwerkerk er zelfs in op voorspong te komen. Avanti komt niet echt los en 3 snelle scores van Nieuwerkerk betekenen de eerste voorspong, 6-7.  Dat de spanning bij Avanti hoog is blijkt als Nikki na een beslissing van de scheidsrechter de bal wegsmijt, terwijl zij doorgaans de rust zelve is.

Rick schiet de ploegen weer snel naast elkaar na ongeveer een kwartiertje en de prachtige doorloop van Fenna betekent 8-7. Overigens een van de vele doorlopen in de wedstrijd waarvan er opvallend veel afgemaakt werden. En dat is natuurlijk prachtig voor het publiek.

Nieuwerkerk verzuimt vanaf de stip gelijk te komen en Avanti loopt uit naar 10-8. Vlak voor rust mist Nieuwerkerk de kans om op 10-10 te komen. Thomas straft dit af met een geweldige buzzer beater vanaf de achterlijn voor een ruststand van 11-9.

Weinig scores dus in de eerste helft, maar in het tweede bedrijf komen de ploegen op stoom. Avanti loopt vlot naar 13-9 en het verzet van Nieuwerkerk begint te breken. De scores vallen dan snel achter elkaar en het ene open doekje na het andere wordt van het publiek ontvangen. Te veel om op te noemen, maar de 18-12 van David is uit een magistrale doorloop.

Een rommelige fase dan waarin er wat ballonnen op het veld terecht komen en Herman probeert het publiek vanaf de jurytafel toe te spreken. Dit lukt niet door een weigerende microfoon waarna Arjan aan de overkant de honneurs waarneemt. Coach Ronald Verbeek van Nieuwerkerk krijgt dan nog geel. Onduidelijk is waarom. Maar met nog een kwartiertje te spelen en 6 doelpunten voorsprong voor Avanti kan er niet veel meer misgaan.

Doel wordt nu het halen van de 30. Nog 11 doelpunten in een kwartiertje. Dat wordt lastig. Maar niet voor Avanti in deze vorm. De ballen vliegen er vanuit alle hoeken en gaten in en iedereen doet mee. Alle spelers komen ook weer tot scoren in deze wedstrijd. De twee mooiste doelpunten worden echter voor het laatst bewaard. Een prachtige doorloop van Fenna en een minstens zo mooie van Thomas brengen de eindstand op 31-21.

Een prachtige prestatie van de ploeg van Jan Tromp en nu al zeker is dat Avanti komend seizoen wat in de Hoofdklasse te zoeken heeft. Nu de laatste twee wedstrijden van het zaalseizoen ook nog winnen en voor het eerste in de historie van Avanti kan dan de competitie afgesloten worden met winst in alle wedstrijden.

O ja, Tjoba verloor de wedstrijd bij Rapid. Dus zelfs bij verlies was het kampoenschap ook binnen geweest.