20142015 Zaal 2015/02/14 Rapid -Avanti 18-18
Fenna van Leeuwen
Nikki van Trigt
David Post
Sophie Donkervoort
57' Afstand Rapid(18 - 18)
57' Vrije Bal Rapid(17 - 18)
56' Strafworp Rapid(16 - 18)
54' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 18)
52' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(15 - 17)
51' Afstand (5e doelpunt)Thomas Reijgersberg(15 - 16)
49' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 15)
46' Afstand Rapid(15 - 14)
45' Afstand (4e doelpunt)Thomas Reijgersberg(14 - 14)
41' Afstand (3e doelpunt)Thomas Reijgersberg(14 - 13)
40' Vrije Bal (4e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 12)
36' Afstand Rapid(14 - 11)
33' Afstand Rapid(13 - 11)
30' Tekst Rust
30' Tekst 2e helft begonnen
29' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(12 - 11)
28' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 10)
26' Strafworp Rapid(12 - 9)
23' Afstand Stefan Hogervorst(11 - 9)
21' Doorloop Rapid(11 - 8)
19' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 8)
16' Afstand Rapid(10 - 7)
15' Afstand Rapid(9 - 7)
15' Afstand Thomas Reijgersberg(8 - 7)
15' Afstand Rapid(8 - 6)
14' Afstand (2e doelpunt)Cherrel Tonkes(7 - 6)
14' Strafworp Rapid(7 - 5)
13' Doorloop Rapid(6 - 5)
12' Afstand Nikki van Trigt(5 - 5)
12' Afstand Rapid(5 - 4)
11' Afstand (2e doelpunt)Fenna van Leeuwen(4 - 4)
11' Afstand Rapid(4 - 3)
9' Afstand Rapid(3 - 3)
9' Doorloop Cherrel Tonkes(2 - 3)
8' Afstand Rapid(2 - 2)
6' Afstand Fenna van Leeuwen(1 - 2)
5' Strafworp Rapid(1 - 1)
4' Strafworp Rick van den Blink(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Rick van den Blink(6)
Thomas Reijgersberg(5)
Stefan Hogervorst(2)
Cherrel Tonkes(2)
Fenna van Leeuwen(2)
Nikki van Trigt(1)

Een zeer povere prestatie van Avanti in Haarlem. Op volle sterkte lukte  het niet om zonder verliespunten te blijven na een 18-18 gelijkspel. Ondanks een 15-18 voorspong gaf Avanti de winst toch nog weg. Kort voor tijd wist Rapid de gelijkmaker binnen te schieten.

Voor de wedstrijd krijgen de Avantispelers bij het voorstellen nog een bloemetje van de tegenstanders aangeboden. Maar eenmaal in het veld geen vriendelijkheden. Rapid presenteert Avanti een zeer strakke dekking waar nagenoeg niet onderuit gekomen wordt. Vooral Rick wordt zeer scherp verdedigd door Rogier Kramer en komt niet eenvoudig vrij. Dat hij desondanks nog tot 6 scores komt zegt genoeg over de schotkracht van Rick.

In het eerste deel van de wedstrijd blijven de ploegen bij elkaar. Avanti speelt slordig met veelvuldig balverlies in de aanval tot gevolg. Rapid profiteert hier optimaal van en komt na 20 minuten op een verdiende 11-8 voorspong. Uit niets blijkt dat Rapid alleen onderaan in de stand staat. Vooral de Rapid dames komen in deze periode makkelijk tot scoren.

Voor rust brengen Stefan, Rick ( een strafworp na een domme overtreding bij een vrije bal ) en Thomas Avanti weer terug in de wedstrijd. De buzzerbeater van Thomas mislukt deze keer maar net. 12-11 dus bij rust.

In de tweede helft komt Rapid weer op een voorsprong van drie bij 14-11. Jammer dat een feilloze score uit vrije bal van Rick overgenomen moet worden. In de herkansing gaat hij mis. Een time out van Jan helpt ook niet. Er komt niet veel verbetering in het spel. Na een kwartiertje in de tweede helft schieten Rick en Thomas, die wel veel ruimte krijgt om te schieten, Avanti toch weer naar aansluiting bij 14-13. Een belangrijk moment dan wanneer Rogier Kramer een strafworp mist. Thomas reageert meteen met de gelijkmaker.

Als bij 15-15 Rogier Kramer wederom een strafworp mist lijkt Avanti ondanks het slechte spel de wedstrijd toch te beslissen. Thomas, Stefan en Rick schieten Avanti snel naar een 15-18 voorsprong 5 minuten voor tijd. Dit lijkt de beslissing. Maar Rapid slaag er toch in op de valreep nog langszij te komen. Een strafworp voor 16-18 ( Paul Godart ) en een vrije bal voor 17-18 met nog 3 minuten op de klok. Rapid krijgt dan nog een kans op de gelijkmaker en het aanvalsvak slaagt er in maar liefst 5 schotpogingen te nemen en te rebounden. Zeldzaam tegen de sterke rebound van de Avantiheren. Maar de 6e poging van Rogier Kramer is wel raak en vlak voor tijd tekent hij voor de verdiende gelijkmaker. 18-18.

Nog een kans voor Rapid dus om zich te handhaven. En dat verdienen ze ook, want met een doelsaldo van -10 op de laatste plaats staan dat kan natuurlijk niet. Na Avanti en Tjoba heeft Rapi het minst aantal tegendoelpunten. Dat geeft wel aan dat verdedigend de zaken bij Rapid goed op orde zijn.

Helaas dus het eerste verliespunt voor Avanti in de zaalcompetitie. Maar toch ook wel weer knap om zo matig te spelen en toch niet te verliezen. Nog een wedstrijd te gaan thuis tegen Tjoba op 7 maart. Twee weekendjes rust nu.

Doelpunten:  Rick vd Blink(6), Thomas Reijgersberg(5), Fenna van Leeuwen(2), Cherrel Tonkes(2), Stefan Hogervorst(2), Nikki van Trigt(1)