20142015 Veld 2015/04/18 Avanti - Nieuwerkerk 17-12
Nikki van Trigt
David Post
Manon Ballings
Sophie Donkervoort
70' Afstand Nieuwerkerk(17 - 12)
70' Tekst eindstand 17-12
68' Afstand Nieuwerkerk(17 - 11)
68' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(17 - 10)
67' Afstand (8e doelpunt)Rick van den Blink(16 - 10)
64' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 10)
63' Tekst Time Out
63' Afstand Nieuwerkerk(14 - 10)
63' Strafworp (3e doelpunt)Thomas Reijgersberg(14 - 9)
61' Tekst Manon Ballings komt in het veld voor Cherrel Tonkes
55' Afstand (6e doelpunt)Rick van den Blink(13 - 9)
53' Afstand Nikki van Trigt(12 - 9)
48' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(11 - 9)
44' Strafworp Nieuwerkerk(10 - 9)
40' Afstand Nieuwerkerk(10 - 8)
40' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 7)
38' Strafworp Nieuwerkerk(9 - 7)
35' Strafworp Nieuwerkerk(9 - 6)
35' Tekst Rust
35' Tekst 2e helft begonnen
29' Tekst Blessurebehandeling
24' Afstand Nieuwerkerk(9 - 5)
22' Korte kans Nieuwerkerk(9 - 4)
22' Afstand Fenna van Leeuwen(9 - 3)
21' Afstand Stefan Hogervorst(8 - 3)
18' Strafworp (4e doelpunt)Rick van den Blink(7 - 3)
17' Vrije Bal Nieuwerkerk(6 - 3)
15' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(6 - 2)
11' Afstand Nieuwerkerk(5 - 2)
11' Afstand Cherrel Tonkes(5 - 1)
10' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(4 - 1)
8' Afstand Nieuwerkerk(3 - 1)
8' Afstand Thomas Reijgersberg(3 - 0)
6' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(2 - 0)
5' Afstand Rick van den Blink(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Rick van den Blink(8)
Stefan Hogervorst(3)
Thomas Reijgersberg(3)
Cherrel Tonkes(1)
Fenna van Leeuwen(1)
Nikki van Trigt(1)

Bij de start van de tweede helft van de veldcompetitie behaalde Avanti twee belangrijke punten tegen nummer laatst Nieuwerkerk. Avanti mocht deze middag van geluk spreken dat Nieuwerkerk niet de capaciteiten had om te profiteren van het mindere spel van de Pijnackernaren want echt geweldig was het niet wat het publiek voorgeschoteld kreeg. Na een 9-5 voorsprong bij de rust kwam Nieuwerkerk terug tot op één punt (10-9) maar Avanti wist net op tijd de korf weer te vinden en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eindstand 17-12.

david

Een zeer goed reboundende en werk verzettende David Post stond aan de basis van deze belangrijke overwinning. Dankzij zijn vele afvangwerk kon Rick van den Blink keer op keer gevoed worden en dan weet je dat de doelpunten gaan vallen. Maar liefst acht keer wist Rick te scoren en dat is voor een veldwedstrijd met wind een prima prestatie. Het eerste aanvalsvak van Avanti zou hiermee het verschil maken. Van de acht keer dat zij voor de korf kwamen haalden ze maar liefst vier keer het maximale rendement, twee maal werd het gelijk en slechts eenmaal moest er zonder Avanti-doelpunten gewisseld worden.

rick

In de hoofdklasse A zal Oranje Wit het kampioenschap niet meer ontgaan, alle andere ploegen strijden nog om degradatie en een week geen punten halen betekent dat je gelijk in de gevarenzone terecht gaat komen. Na het eenvoudige kampioenschap in de Overgangsklasse in de zaal zal Avanti op het veld uit een ander vaatje moeten gaan tappen om wekelijks punten te gaan pakken wil het ook volgend seizoen in de hoofdklasse uitkomen. Coach Mena Kuhuwael gaf in een interview in het AD al aan dat de ploeg een tandje zal moeten gaan opschakelen en in staat moet zijn om vechtkorfbal te spelen.

stefan

Ondanks het feit dat Avanti in de eerste helft begon in het vak met de meeste wind wist de ploeg van Mena veelvuldig van afstand te scoren. Via tweemaal Rick van den Blink en eenmaal Thomas Reijgersberg werd het 3-0 en na de 3-1 was het weer de eerste aanval die tweemaal scoorde via Rick van den Blink en Cherrel Tonkes.

cherrel

Het verschil van vier doelpunten hield Avanti vast tot aan de 7-3 (Thomas Reijgersberg en Rick van den Blink) waarna het tweede aanvalsvak via Stefan Hogervorst en Sophie Donkervoort de marge zelfs op zes brachten (9-3).

sophie

Vervolgens kwam er een mindere en rommelige fase van Avanti. Nieuwerkerk kroop iets dichterbij tot 9-5, Avanti miste een strafworp en de wedstrijd lag een tijd stil vanwege een enkelblessure van een Nieuwerkerk-dame. Dat goed strafworpen nemen een uitdaging is op een winderig veld bewees ook Nieuwerkerk want ook zij misten vlak voor rust de kans op 2.50m. En zo gingen de ploegen rusten met een 9-5 stand in het voordeel van Avanti.

thomas

In de tweede helft kreeg Nieuwerkerk binnen vijf minuten twee strafworpen en wist deze te benutten en na de 10-7 van Rick van den Blink (na uitstekend voorbereidend werk van David Post) werd het 10-8. Avanti miste vervolgens weer een strafworp en Nieuwerkerk kwam tot op één doelpunt door aan de andere kant wel een strafworp te benutten. Even leek Avanti te wankelen, maar net op tijd wist Stefan Hogervorst de korf te vinden (11-9).

nikki

Toen vervolgens Nikki van Trigt en Rick van den Blink beiden van afstand wisten te scoren (13-9) had Avanti het heft weer in eigen hand.

rick

Mena Kuhuwael nam vervolgens een time out en bracht Manon Ballings in de verdediging in de ploeg voor Cherrel Tonkes om daarmee meer verdedigende rebound te krijgen.

manon

Zeven minuten voor tijd miste Nieuwerkerk de tweede strafworp en aan de andere kant benutte Thomas Reijgersberg een zelf verdiende strafworp (14-9). En na de 14-10 was het het sterke eerste aanvalsvak dat via tweemaal Rick van den Blink zorgde voor een 16-10 stand en daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooide. Stefan Hogervorst zorgde vanachter de korf voor de laatste Avanti-treffer (17-10).

stefan

De laatste twee Nieuwerkerk doelpunten waren voor de statistieken en de 17-12 eindstand.

Doelpunten: Rick van den Blink (8), Stefan Hogervorst (3), Thomas Reijgersberg (3), Sophie Donkervoort, Cherrel Tonkes en Nikki van Trigt.

Meer foto's klik hier.

Volgende week weer een hele belangrijke wedstrijd voor Avanti. In Kamerik wacht SDO waar in de thuiswedstrijd met marginaal verschil (18-16) van werd gewonnen na een 6-8 achterstand bij de rust. SDO is een ploeg die met veel energie speelt en Avanti zal alle zeilen bij moeten zetten om daar tot een goed resultaat te komen.