20142015 Veld 2015/05/02 DeetosSnel -Avanti 16-18
Manon Ballings
Sophie Donkervoort
Cherrel Tonkes
Fenna van Leeuwen
69' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(15 - 18)
69' Afstand DeetosSnel(16 - 18)
68' Afstand (5e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 17)
65' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 16)
64' Afstand DeetosSnel(15 - 15)
62' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(14 - 15)
61' Afstand (3e doelpunt)Rick van den Blink(14 - 14)
59' Afstand (5e doelpunt)David Post(14 - 13)
58' Afstand DeetosSnel(14 - 12)
58' Afstand Sophie Donkervoort(13 - 12)
58' Afstand DeetosSnel(13 - 11)
57' Afstand (4e doelpunt)David Post(12 - 11)
57' Afstand (3e doelpunt)Thomas Reijgersberg(12 - 10)
55' Afstand DeetosSnel(12 - 9)
52' Afstand (3e doelpunt)David Post(11 - 9)
46' Afstand (2e doelpunt)David Post(11 - 8)
41' Korte kans DeetosSnel(11 - 7)
37' Strafworp DeetosSnel(10 - 7)
36' Tekst 2e helft begonnen
35' Tekst Rust
34' Afstand DeetosSnel(9 - 7)
34' Afstand David Post(8 - 7)
33' Afstand Stefan Hogervorst(8 - 6)
30' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(8 - 5)
22' Afstand DeetosSnel(8 - 4)
19' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(7 - 4)
16' Afstand DeetosSnel(7 - 3)
14' Korte kans DeetosSnel(6 - 3)
8' Afstand DeetosSnel(5 - 3)
8' Strafworp Rick van den Blink(4 - 3)
6' Afstand DeetosSnel(4 - 2)
6' Afstand DeetosSnel(3 - 2)
3' Afstand Manon Ballings(2 - 2)
3' Afstand DeetosSnel(2 - 1)
2' Afstand Thomas Reijgersberg(1 - 1)
0' Strafworp DeetosSnel(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
David Post(5)
Rick van den Blink(5)
Stefan Hogervorst(3)
Thomas Reijgersberg(3)
Manon Ballings(1)
Sophie Donkervoort(1)

Avanti behaalt een zeer belangrijke en noodzakelijke overwinning in de bijzondere Hoofdklasse A. Na bijna de hele wedstrijd achter gestaan te hebben sloeg de ploeg van Mena Kuhuwael in de laatste tien minuten toe. Na een 9-7 achterstand bij de rust werd het vlak na rust zelfs 11-7, maar na de 14-12 was Avanti "on fire" en werd het 14-14 en na de 15-15 werd uitgelopen naar 15-18 en was de wedstrijd binnen. Eindstand 16-18.

thomas

Avanti begon deze zaterdag met Manon Ballings in de basis voor de geblesseerde Nikki van Trigt. Het publiek zag in deze wedstrijd een aanvallend veel gevarieerder spelend Avanti. De ploeg miste in de eerste helft helaas de scherpte in de afronding om zichzelf te belonen voor het betere spel. Het aantal ballen wat uit de korf draaide in de eerste dertig minuten was niet eens meer op vier handen te tellen.

manon

Gelijk in de eerste aanval kwam DeetosSnel al tot scoren via een strafworp van Bjorn van Rosmalen gevolgd door de gelijkmaker van Thomas Reijgersberg. En na de 2-1 was het invalster Manon Ballings die voor de 2-2 zorgde. Het eerste aanvalsvak van DeetosSnel zou de eerste helft het verschil maken. Eerst zorgde zij voor de 4-2 en na de 5-3 werd het zelfs 7-3.

rick

Avanti vergat aanvallend af en toe ook om het speelveld wat kleiner te maken om daarmee de schoten van dichterbij te kunnen pakken en het scoringspercentage te verhogen. Toch wist Avanti voor rust de marge te verkleinen en kwam terug tot 8-7 en had net de pech dat DeetosSnel net in het rustsignaal nog de 9-7 van afstand scoorde.

rick

Na de rust begon Avanti slordig met twee maal balverlies in de aanval en ook verdedigend was het niet scherp want een onnodige strafworp en verkeerd opstellen onder de korf leverden een 11-7 achterstand op. Toch tekende het het karakter van de ploeg dat er vol doorgegaan werd en via tweemaal David Post werd het 11-9 en was het weer een wedstrijd. David Post en tegenstander Bjorn van Rosmalen wisten de korf beiden veelvuldig te vinden.

david

De marge bleef op twee hangen tot aan de 14-12 en toen was het "Avanti-time". Waar bij DeetosSnel het eerste aanvalsvak in de eerste helft beslissend was, zou bij Avanti het tweede aanvalsvak met David Post, Rick van den Blink, Manon Ballings en Cherrel Tonkes de wedstrijd beslissen voor Avanti. In de tweede helft won Avanti in de tweede aanvalscombinatie met 7-1 van het tweede aanvalsvak van DeetosSnel. Coach Gert Jan Kraaijeveld bracht nog een aantal, zeer talentvolle A1 spelers (waaronder Nout van der Wal) in het veld om het tij te keren, maar de Avanti trein was niet te stoppen en denderde over DeetosSnel heen. In de wedstrijd van DeetosSnel 2 werd ook in de slotfase de wedstrijd uit handen gegeven en kwam Nic nog tot een gelijkspel. Het eerste van DeetosSnel overkwam hetzelfde, ook daar werd een grote voorsprong weggegeven en bleef het helemaal met lege handen staan.

au

David Post en Rick van den Blink scoorden de 14-13 en de 14-14. Stefan Hogervorst bracht Avanti de eerste voorsprong op 14-15. En na de 15-15 werd het een mooie, spannende slotfase. Rick scoorde de 15-16 maar miste vervolgens een, door Manon Ballings verdiende, strafworp.

rick

Maar niet veel later maakte hij zijn fout goed door van afstand alsnog de 15-17 te maken en te voorkomen dat hij 's nachts nog vele malen die gemiste strafworp voorbij had zien komen. En na de 15-18 van Stefan Hogervorst was het gedaan en was de 16-18 voor de statistieken.

time out

Een zure nederlaag voor DeetosSnel en duur verdiende punten voor Avanti. Zeker gezien de uitslagen op de andere velden. Oranje Wit verloor weer, nu van SKF. Nieuwerkerk wint in Harderwijk en ook SDO en DSC sprokkelen weer punten. Het is en blijft een knotsgekke competitie. Aanstaande zaterdag komt SKF op bezoek in Pijnacker, de huidige nummer 2 van de competitie.

.

Het was mooi om te zien hoeveel Avanti-supporters de moeite hadden genomen om naar Dordrecht te komen (met auto maar ook op de wielrenfiets) om Avanti aan te moedigen. Zij keerden, net als de selectie, met een goed gevoel huiswaarts. En DeetosSnel- Avanti bleek een betere keus dan de Ereklasse wedstrijd in Delft;-)

thomas

Doelpunten: Rick van den Blink (5), David Post (5), Stefan Hogervorst (3), Thomas Reijgersberg (3),  Manon Ballings en Sophie Donkervoort.