20142015 Veld 2015/05/09 Avanti - SKF 11-14
2015/05/09 Avanti - SKF 11-14
Cherrel Tonkes
69' Strafworp SKF(11 - 14)
67' Afstand SKF(11 - 13)
66' Afstand (6e doelpunt)Stefan Hogervorst(11 - 12)
63' Afstand SKF(10 - 12)
57' Tekst Time Out
53' Afstand SKF(10 - 11)
52' Afstand SKF(10 - 10)
47' Afstand SKF(10 - 9)
46' Vrije Bal (4e doelpunt)Rick van den Blink(10 - 8)
42' Afstand SKF(9 - 8)
42' Strafworp (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(9 - 7)
40' Afstand (4e doelpunt)Fenna van Leeuwen(8 - 7)
39' Afstand SKF(7 - 7)
37' Strafworp SKF(7 - 6)
35' Tekst 2e helft begonnen
35' Afstand SKF(7 - 5)
33' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(7 - 4)
27' Afstand SKF(6 - 4)
23' Afstand Cherrel Tonkes(6 - 3)
15' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(5 - 3)
15' Tekst Time Out
13' Afstand Stefan Hogervorst(4 - 3)
11' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(3 - 3)
10' Strafworp SKF(2 - 3)
5' Afstand SKF(2 - 2)
5' Doorloop SKF(2 - 1)
2' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(2 - 0)
1' Strafworp Rick van den Blink(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen
Stefan Hogervorst(5)
Rick van den Blink(4)
Cherrel Tonkes(1)
Fenna van Leeuwen(1)

Avanti verliest in een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust was de ploeg uit Pijnacker sterker dan SKF wat zich vertaalde in een 7-4 voorsprong. Na de rust een veel beter schietend SKF wat Avanti ondanks wind tegen in de aanval met 4-10 aftroefde en daarmee belangrijke punten mee terug nam naar Veenendaal. Eindstand 11-14.

stefan

Avanti opende de wedstrijd zeer sterk tegen de nummer twee uit de Hoofdklasse A. Een strafworp en een vrije bal van Rick van den Blink betekende een 2-0 voorsprong in drie minuten. Maar nog geen vier minuten later was het alweer gelijk. SKF kwam bij 2-3 voor het eerst aan de leiding waarna Rick van den Blink uit een strafworp (verdiend door Cherrel Tonkes) met zijn derde treffer de 3-3 aantekende.

cherrel

Waar Avanti op dat moment alleen nog uit standaardsituaties had gescoord was het Stefan Hogervorst die dankbaar gebruik maakte van het vele, goede reboundwerk van Thomas Reijgersberg en tweemaal van afstand scoorde (5-3).

stefan

Avanti speelde de eerste helft geduldig en bekeken en met de wind tegen werd de ruimte achter de korf goed benut. Cherrel Tonkes wist dan ook vanachter de korf de 6-3 te maken. En na de 6-4 bracht Stefan Hogervorst wederom van afstand de ruststand op 7-4.

manon

SKF begon sterk na de rust en had er binnen tien minuten weer een wedstrijd van gemaakt door drie doelpunten achter elkaar (7-7). De tweede aanval wist knap het maximale uit de aanval te halen en via Fenna Van Leeuwen en Stefan Hogervorst was het verschil weer twee doelpunten (9-7). En na de 9-8 was het Rick van den Blink die uit een vrije bal de 10-8 maakte.

t

Met de wind in de rug zou het voor Avanti in de tweede helft aanvallend eenvoudiger moeten gaan, maar niets was minder waar. De ploeg van Mena Kuhuwael zou nog maar vier doelpunten maken en vooral de doelpuntloze periode van zo'n twintig minuten na de 10-8 was funest. SKF maakte daar dankbaar gebruik van en boog de 10-8 om naar een 10-12 voorsprong.

fenna

Waar in de eerste helft Avanti veel lange aanvallen kon spelen, was dit in de tweede helft veel minder het geval. Er was veel balverlies aanvallend door slordige passings maar ook omdat SKF goed de ballijnen verdedigde en beter de verdedigende rebound had. En dit werd ook wel gevoed door het feit dat Avanti minder gevarieerd ging spelen en veel op het schot van de puntspelers ging spelen. En waar Rick ze in de eerste helft ze er makkelijk inlegde, ging dat minder goed in de tweede helft.

rick

Drie minuten voor tijd scoorde Stefan Hogervorst de 11-12 en was er nog hoop de gelijkmaker te scoren, maar vrij snel werd het aan de andere kant 11-13 en via een strafworp nog 11-14. Duur puntverlies voor Avanti, zeker gezien de uitslagen op de andere velden. De uitwedstrijd volgende week in Eindhoven tegen DSC gaat een hele belangrijke worden.

s

Doelpunten: Stefan Hogervorst (5), Rick van den Blink (4), Fenna van Leeuwen en Cherrel Tonkes.

DeetosSnel - Oranje Wit 18-18
Nieuwerkerk - SDO 14-6
DSC - Unitas 17-12