20142015 Veld 2015/05/23 Avanti - Oranje Wit 19-10
2015/05/23 Avanti - Oranje Wit 19-10
Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
30' Niet bekend Cherrel Tonkes
30' Niet bekend Manon Ballings
Thomas Reijgersberg(1)

Het blijft ongemeen spannend in de Hoofdklasse A. Alleen Oranje Wit en DSC weten waar ze volgend seizoen spelen, alle andere ploegen zijn nog in gevecht om lijfsbehoud. Ook dit weekend weer bijzondere uitslagen, waardoor de beslissingen onderin pas gaan vallen in het allerlaatste weekend.

stefan

Avanti speelde deze zaterdag tegen kampioen Oranje Wit uit Dordrecht. Voor aanvang van de wedstrijd overhandigde aanvoerster Fenna van Leeuwen een bos bloemen aan de aanvoerder van Oranje Wit en schonk coach Mena Kuhuwael een fles champagne aan collega Jan de Jager.

manon

Dat waren gelijk de laatste cadeautjes die Avanti deze middag uitdeelde. Vanaf minuut één zou Avanti aan de goede kant van de score zitten. Er werd zeer gedisciplineerd en geduldig gespeeld. En dat moest ook wel want Oranje Wit probeerde verdedigend de aangeef uit de aanval te halen.

nikki

Gelijk in de eerste aanval kwam Avanti op een 2-0 voorsprong door twee rake schoten van afstand en de marge van twee doelpunten verschil werd bijna tot aan de rust vastgehouden. Oranje Wit was minder scherp deze middag want twee strafworpen werden onbenut gelaten bij de stand 2-1 en 3-1. Avanti was van afstand veel doeltreffender dan de voorgaande weken en alle doelpunten in de eerste helft werden dan ook van afstand gemaakt. De ploegen gingen rusten bij een 9-8 stand.

steef

In de tweede helft sloeg Avanti in het eerste kwartier toe en liep uit van een 9-8 ruststand naar 14-8. Man van de wedstrijd was Stefan Hogervorst die onwaarschijnlijk goed stond te rebounden en daarbij ook nog zijn doelpuntje meepikte. Na de 14-9 liep Avanti verder uit naar 18-9 via wederom allemaal zuivere afstandsschoten en na de 18-10 was het slotaccoord voor Nikki van Trigt. Eindstand 19-10.

rick

Doelpunten: Rick van den Blink (5), David Post (4), Nikki van Trigt (3), Stefan Hogervorst (2), Fenna van Leeuwen (2), Manon Ballings, Thomas Reijgersberg en Cherrel Tonkes.

Nieuwerkerk - DeetosSnel 21-14
SKF - DSC 13-24
SDO - Unitas 17-14