20152016 Veld 2015/10/10 Avanti - KVS 23-11
Laura van Leersum
Vincent van Beek
Meike Noorlander
Mick vd Spek
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Vincent van Beek
30' Niet bekend Meike Noorlander
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
Meike Noorlander(1)

Avanti wint heel eenvoudig van een zwak spelend KVS. Na een 11-6 stand bij de rust werd de voorsprong in de tweede helft alleen maar verder uitgebouwd en wist de ploeg uit Scheveningen nog maar vijf doelpunten te maken. Eindstand 23-11.

t

Mooie reboundduels tussen Thomas Reijgersberg en Sven van Baggum

Avanti speelde deze middag zonder de geblesseerden Sophie Donkervoort en Jordi van Zuidam en zag later in de wedstrijd ook Thomas Reijgersberg met een heupblessure uitvallen. In de basis werd weer gestart met Nikki van Trigt en Stefan Hogervorst, die ook deze wedstrijd weer een belangrijk aandeel in het scoreverloop hadden.

nikki

Nikki van Trigt bezorgde Daisy Buytelaar een lastige wedstrijd

In de aanvangsfase ging de wedstrijd nog gelijk op en leek Avanti een lastige middag te krijgen. De puntspelers Rick van den Blink en Fenna van Leeuwen werden strak verdedigd, maar Avanti kan gemakkelijk over meerdere schijven scoren. En zo waren het Laura van Leersum en Nikki van Trigt die na de 1-1 van Rick van den Blink voor de doelpunten zorgden.

m

Doelpunt Meike Noorlander (6-3)

Het was het tweede aanvalsvak dat in de eerste helft het verschil maakte. Eerst werd de marge naar twee doelpunten verschil gebracht (5-3) door Laura van Leersum en Stefan Hogervorst en na de 6-4 waren het Thomas Reijgersberg en Stefan Hogervorst die het verschil op vier brachten (8-4).

f

Strafworp voor Fenna van Leeuwen in de maak

Avanti bleef heel geduldig zoeken naar de beste aanval en wist elke aanval mee te scoren. Via Nikki van Trigt, Stefan Hogervorst en David Post werd de ruststand 11-6.

d

David Post weer op zijn vertrouwde plek naast Rick van den Blink

KVS was in deze veldcompetitie tot nu toe, samen met Sporting Delta, de ploeg die de minste doelpunten maakte. Waar Avanti na zes wedstrijden al 145 doelpunten had gemaakt had KVS er pas 100 gemaakt. En ook deze middag zag je dat de Scheveningers zelfs op een klein veld niet erg gemakkelijk scoorden. Zes doelpunten in één helft op een klein veld in de Hoofdklasse is vragen om problemen.

s

Stefan Hogervorst weer eerder bij de bal

Avanti verdedigde ook beter dan de voorbije weken en de Avanti-dames waren beduidend schotvaardiger dan de KVS-dames en maakten daarmee het verschil. Na de rust was het Nikki van Trigt die de score opende naar 12-6. En na de 12-7 was het Fenna van Leeuwen die haar eerste van de wedstrijd maakte.

r

"Ja hoor, speelt u maar door" (vrij naar de parkeergarage Ackershof)

Nadat KVS een strafworp wel heel erg had gemist kwam Rick van den Blink op stoom. Geholpen door de prima rebound van David Post scoorde hij de 14-7 en de 15-7. Een stevige charge op Stefan Hogervorst leverde een KVS heer een gele kaart op en het was Stefan zelf die de toegekende strafworp benutte. En na de 16-8 was het weer tweemaal raak via Rick van den Blink. Eerst een door David Post verdiende strafworp en daarna een vrije bal.

t

Thomas Reijgersberg met een heupblessure naar de kant

Mick van der Spek kwam in het veld voor de geblesseerde Thomas Reijgersberg en Avanti drukte door. Via Fenna van Leeuwen en Stefan Hogervorst werden de 20 doelpunten aangetikt (20-8). Met nog tien minuten te spelen was de wedstrijd meer dan gespeeld.

v

Publiek uit zijn dak na middellijndoelpunt van Vincent van Beek

v

En de schutter zelf

Vincent van Beek kwam nog in het veld voor Rick van den Blink en wist zijn invalbeurt nog te bekronen met een fraai afstandsschot vanaf de middellijn (22-11), waarna David Post liet zien hoe je een strafworp moet scoren en daarmee de eindstand op 23-11 bepaalde.

t

Thomas Reijgersberg vanaf de bank: "David, stippie ha ha"

d

David Post: "Dat is toch niet zo moeilijk"

Avanti is daarmee ongeslagen gebleven in de thuiswedstrijden. Acht punten uit vier thuiswedstrijden en nul punten uit drie uitwedstrijden levert een gedeelde tweede plaats op, ruim achter koploper TOP Arnemuiden.

Doelpunten: Rick van den Blink (5), Stefan Hogervorst (5), Nikki van Trigt (4), Fenna van Leeuwen (2), Laura van Leersum (2), David Post (2), Vincent van Beek, Meike Noorlander en Thomas Reijgersberg.