20152016 Zaal 2016/02/13 Avanti - TOP (A) 15-21
2016/02/13 Avanti - TOP (A) 15-21
Meike Noorlander
Sabrina Breve
Mick vd Spek
50' Afstand TOP (A)(14 - 21)
50' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(15 - 21)
48' Afstand (2e doelpunt)Sophie Donkervoort(14 - 20)
46' Korte kans TOP (A)(13 - 20)
46' Afstand TOP (A)(13 - 19)
44' Afstand Meike Noorlander(13 - 18)
43' Doorloop TOP (A)(12 - 18)
43' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(12 - 17)
41' Tekst Nikki van Trigt komt in het veld voor Sabrina Breve
41' Afstand (3e doelpunt)Thomas Reijgersberg(11 - 17)
40' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(10 - 17)
40' Tekst Sabrina Breve komt in het veld voor Nikki van Trigt
40' Afstand Nikki van Trigt(9 - 17)
38' Vrije Bal TOP (A)(8 - 17)
36' Tekst Nikki van Trigt komt in het veld voor Sabrina Breve
36' Afstand TOP (A)(8 - 16)
33' Tekst Time Out
31' Afstand Jordi van Zuidam(8 - 15)
31' Tekst Mick vd Spek komt in het veld voor Rick vd Blink
30' Doorloop (2e doelpunt)Rick van den Blink(7 - 15)
29' Afstand TOP (A)(6 - 15)
28' Afstand TOP (A)(6 - 14)
27' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor Ronald Struijk
26' Afstand TOP (A)(6 - 13)
24' Korte kans TOP (A)(6 - 12)
24' Afstand Rick van den Blink(6 - 11)
23' Doorloop TOP (A)(5 - 11)
22' Afstand TOP (A)(5 - 10)
21' Afstand TOP (A)(5 - 9)
20' Afstand TOP (A)(5 - 8)
19' Vrije Bal TOP (A)(5 - 7)
18' Afstand Ronald Struijk(5 - 6)
18' Vrije Bal TOP (A)(4 - 6)
17' Afstand TOP (A)(4 - 5)
16' Afstand Manon Ballings(4 - 4)
16' Tekst Time Out
16' Vrije Bal TOP (A)(3 - 4)
14' Strafworp TOP (A)(3 - 3)
14' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 2)
7' Strafworp Thomas Reijgersberg(2 - 2)
4' Strafworp TOP (A)(1 - 2)
2' Afstand Sophie Donkervoort(1 - 1)
0' Afstand TOP (A)(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Meike Noorlander(1)

Avanti heeft tegen kampioenskandidaat TOP uit Arnemuiden de eerste thuisnederlaag van dit zaalseizoen geleden. Waar de ploeg van Erwin van der Putten normaal gesproken heel gemakkelijk scoort in de eigen hal, waren de doelpunten deze zaterdag een stuk schaarser. De wedstrijd werd in de laatste tien minuten voor de rust uit handen gegeven. Een achterstand van zes doelpunten met de rust (6-12) kwam Avanti niet meer te boven. In de tweede helft werd nog wel gelijkgespeeld (9-9), maar TOP kwam geen enkel moment in gevaar. Eindstand 15-21.

s

Avanti speelde met een aangepaste opstelling. Er is voor gekozen om alles in het werk te stellen om Avanti 2 in de reserve Hoofdklasse te behouden en als gevolg daarvan spelen Jordi van Zuidam, David Post en Nikki van Trigt in het tweede. In de basisopstelling van Avanti 1 stonden in hun plaats Stefan Hogervorst, Ronald Struijk en Sabrina Breve.

In de aanvangsfase lag het tempo van de wedstrijd erg hoog en heersten de beide verdedigingen. De 3-3 tussenstand tien minuten voor de rust was alleszeggend. Avanti gaf in het vervolg teveel vrije ballen weg en TOP profiteerde daarvan optimaal. Na de 4-4 werd het eerste gaatje geslagen en na de 5-6 van good old Ronald Struijk sloeg TOP toe. Vijf doelpunten in vier minuten betekende een 5-11 stand. Rick van den Blink maakte zijn eerste doelpunt pas twee minuten voor de rust 6-11 waarna de ploegen met een 6-12 stand gingen rusten.

e

Toen TOP vervolgens vlak na de rust uitliep naar 6-15 was de wedstrijd helemaal gespeeld. Er werd in de tweede helft nog veelvuldig gewisseld en met het inbrengen van Jordi van Zuidam en Nikki van Trigt kwam er meer scorend vermogen in de ploeg. De achterstand was echter te groot om het TOP moeilijk te maken. Het was fantastisch om te zien en te horen hoe het BWD legioen achter de ploeg bleef staan! De eindstand werd 15-21 en TOP blijft op koers voor plaatsing in de kruisfinales. Een knappe prestatie na de promotie van vorig seizoen.

Doelpunten: Thomas Reijgersberg (3), Rick van den Blink (2), Sophie Donkervoort (2), Nikki van Trigt (2), Jordi van Zuidam (2), Manon Ballings, Stefan Hogervorst, Meike Noorlander en Ronald Struijk.