20112012 Zaal 2012/02/18 Avanti - Rohda 17-14
2012/02/18 Avanti - Rohda 17-14
60' Tekst Einde
57' Vrije Bal Fenna van Leeuwen(17 - 14)
56' Afstand Rohda(16 - 14)
56' Vrije Bal Rohda(16 - 13)
55' Afstand David Post(16 - 12)
54' Tekst Time out
53' Tekst Coach Rohda gele kaart
53' Afstand Babette Heyblom(15 - 12)
50' Tekst Babette voor Manon
50' Tekst Arie voor Ronald
49' Tekst Time out
49' Afstand Stefan Hogervorst(14 - 12)
48' Tekst De mist sw
47' Vrije Bal Dé Post(13 - 12)
46' Afstand Rohda(12 - 12)
42' Afstand Rohda(12 - 11)
37' Afstand Rohda(12 - 10)
36' Strafworp Dé Post(12 - 9)
35' Afstand Rohda(11 - 9)
35' Afstand Ronald Struijk(11 - 8)
30' Tekst Rust
29' Korte kans Rohda(10 - 8)
25' Afstand Stefan Hogervorst(10 - 7)
22' Afstand David Post(9 - 7)
22' Afstand Rohda(8 - 7)
21' Tekst Time out
20' Afstand Stefan Hogervorst(8 - 6)
18' Korte kans Rohda(7 - 6)
18' Afstand Fenna van Leeuwen(7 - 5)
17' Doorloop David Post(6 - 5)
17' Tekst Time out
16' Afstand Rohda(5 - 5)
13' Strafworp Rohda(5 - 4)
13' Korte kans Manon Ballings(5 - 3)
13' Strafworp Rohda(4 - 3)
9' Strafworp Rohda(4 - 2)
8' Doorloop Stefan Hogervorst(4 - 1)
7' Strafworp Rohda(3 - 1)
5' Korte kans Ronald Struijk(3 - 0)
1' Afstand Dé Post(2 - 0)
0' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 0)
0' Tekst We zijn begonnen

Een mooie overwinning van Avanti op het Amsterdamse Rohda. Na de overwinning vorige week van AW.DTV op Rohda lijken de kaarten geschud in de overgangsklasse C. AW.DTV gaat kampioen worden en Tilburg en Triaz gaan bepalen wie er rechtstreeks degradeert en wie nog een play off wedstrijd mag spelen. Om van een misstap van AW.DTV te profiteren moest Rohda de resterende twee wedstrijden winnen. Maar Rohda met of zonder Ivar Spierings is een wereld van verschil. In de wedstrijd tegen Avanti geen Ivar Spierings en dat scheelde een slok op een borrel.

david

Avanti speelde deze middag met de van een blessure teruggekeerde Kitty van der Ende en A-junior Manon Ballings in de basis. Avanti opende sterk en kwam op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Stefan Hogervorst, Dé Post en Ronald Struijk. Tot halverwege de eerste helft wist Rohda alleen uit strafworpen te scoren, maar ook dat zijn doelpunten en na 17 minuten spelen stond er weer een gelijke stand op het bord (5-5). Na een time-out van Steven Mijnsbergen wist Avanti de draad weer op te pakken en via David Post (een beauty van een doorloop) en Fenna Teunissen werd het 7-5. Avanti speelde wisselvallig deze zaterdag. Goede aanvallen werden afgewisseld met balverlies of één schotsaanvallen. Het verschil bleef twee doelpunten tot aan de rust (10-8).

Na de rust mist Fenna Teunissen gelijk een doorloop maar via Ronald Struijk werd het toch 11-8. Na de 11-9 en de 12-9 van Dé Post kwam weer een mindere fase van Avanti. Aanvallend liep het niet lekker en Rohda kwam terug tot 12-12 met nog 12 minuten te spelen. Met de eerste aanval voor de korf was het binnen twee minuten tweemaal raak. Eerst benutte Dé Post een vrije bal en na een gemiste strafworp was het Stefan Hogervorst die haarscherp zijn vijfde doelpunt van de avond maakte. Steven Mijnsbergen bracht A-junior Arie Vingerling en Babette Heijblom in het veld voor Ronald Struijk en Manon Ballings en dat resulteerde in twee doelpunten en een riante 16-12 voorsprong. Binnen één minuut had Rohda weer de aansluiting (16-14), maar Fenna Teunissen bracht haar ploeg via een vrije bal in veilige haven. Eindstand 17-14.

AW.DTV kan het kampioenschap nu niet meer mislopen en zondag 26 februari kan het groot feest worden als er van DSC gewonnen wordt in eigen hal.

Doelpunten: Stefan Hogervorst (5), David Post (3), Dé Post (3), Ronald Struijk (2), Fenna Teunissen (2), Manon Ballings en Babette Heijblom.

OA/Hotel Warnsborn - Tilburg  22-15
Triaz - DSC 21-26