20162017 Veld 2016/10/08 Avanti - SDO 28-17
2016/10/08 Avanti - SDO 28-17
Nikki Klijn
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Sophie Donkervoort
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Thomas Reijgersberg
Thomas Reijgersberg(1)

Avanti behaalt in de laatste thuiswedstrijd voor het zaalseizoen hele belangrijke punten tegen SDO/VerzuimVitaal. Na een 9-7 stand bij de rust drukte de ploeg uit Pijnacker in de tweede helft het krachtsverschil ook in doelpunten uit. Eindstand 28-17.

De stand onderin de Hoofdklasse B was spannend voor aanvang van deze wedstrijd. Vier ploegen met vier punten uit vijf wedstrijden maakte dat Avanti punten moest gaan pakken tegen SDO dat ook vier punten had.

Gelukkig kon Avanti beschikken over schutter en trotse vader Rick van den Blink want zoon Xem is afgelopen woensdag geboren. Direct na de wedstrijd kon Rick zijn zoon en Esley gaan ophalen uit het ziekenhuis. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige baby:

x

Xem van den Blink

De eerste helft scoorde SDO bijna alleen maar uit standaardsituaties. Van de zeven doelpunten kwamen er vijf uit een strafworp, één uit een vrije bal en was er slechts één velddoelpunt van afstand bij. Het talrijke publiek zag twee gezichten bij de aanvalsvakken van Avanti: een gemakkelijk scorende tweede aanval en een eerste aanval die wel de kansen had maar net niet het vizier op scherp had staan.

s

Openingsdoelpunt van Sophie Donkervoort

Zo kon SDO toch nog in de buurt van Avanti blijven. Na het openingsdoelpunt van Sophie Donkervoort en de de 1-1 sloeg Jordi van Zuidam het eerste gaatje naar de 3-1. Deze marge werd op 4-2 verder vergroot naar 6-2 door twee damesdoelpunten van Nikki van Trigt en Nikki Klijn. Door een strafworp en een vrije bal kroop SDO dichterbij (6-4).

m

Veel rendement uit vrije ballen Manon Ballings

Avanti had in de eerste aanval veel één schotsaanvallen en coach Erwin van der Putten probeerde met het inbrengen van David Post en later Fenna van Leeuwen de rebound en het scorend vermogen weer terug te krijgen. In het andere vak had Avanti deze middag een zeer gemakkelijk scorende Jordi van Zuidam die een hoog rendement op zijn schoten haalde. Nadat SDO op 7-7 gelijk was gekomen bepaalde hij de ruststand op 9-7.

jordi

Van ver of dichtbij, Jordi van Zuidam scoorde overal

In de tweede helft bleef het verschil lang op twee doelpunten hangen en leek de ploeg uit Kamerik bij 12-11 weer aan te sluiten, maar Avanti nam op tijd afstand en ging de score steeds verder uitbouwen. Na de 14-12 werd het via Nikki van Trigt en Thomas Reijgersberg 16-12. En na de 16-13 was er het eerste doelpunt van Fenna van Leeuwen na haar zwangerschapsverlof (17-13).

f

Eerste doelpunten van Fenna van Leeuwen na haar terugkeer

Via 18-14 werd het 22-14 tien minuten voor tijd en was de wedstrijd gespeeld. Zeker toen ook de eerste aanval het maximale uit haar aanvallen ging halen werd de voorsprong verder vergroot naar zelfs tien punten verschil bij 26-16 en eindigde de wedstrijd bij 28-17.

k

De 24-15 van Nikki van Trigt onder de korf

Een effectiever operende eerste aanval en het minder weggeven van standaardsituaties als strafworpen en vrije ballen waren het verschil met de eerste helft. Jordi van Zuidam bleef onverstoord vanuit alle hoeken en gaten de ballen erin knallen en wist zelfs een score van tien te halen met dank aan het goede reboundwerk van Thomas en de tijdige aangeef van de beide Nikki's.

n

Nikki Klijn belangrijk in de aangeef

Doelpunten: Jordi van Zuidam (10), Rick van den Blink (4), Nikki van Trigt (4), Manon Ballings (3), Stefan Hogervorst (2), Fenna van Leeuwen (2), Sophie Donkervoort, Nikki Klijn en Thomas Reijgersberg.

j

Man van de wedstrijd: Jordi van Zuidam

Volgende week weer een hele belangrijke wedstrijd en dan in Arnhem tegen Oost Arnhem.

DeetosSnel - Sporting Trigon 25-12
OVVO/DeKroon - DSC 19-22
Rohda - Oost Arnhem 24-21