20082009 Veld 2008/09/20 Avanti - Ondo 14-11
2008/09/20 Avanti - Ondo 14-11
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Dé Post(7)
Ronald Struijk(4)
Colin vd Zanden(1)
Kitty vd Ende(1)
Fenna van Leeuwen(1)

Avanti behaalt een prima 14-11 overwinning tegen ONDO, na een 6-4 voorsprong bij rust. De ploeg uit 's Gravenzande werd voorafgaande aan de competitie als belangrijke outsider gezien voor de bovenste plaatsen, maar stond na twee wedstrijden verrassend nog zonder punten onderin het klassement.

Vorig seizoen heeft Avanti vijfmaal tegen ONDO gespeeld en altijd waren het wedstrijden op het scherpst van de snede. In de twee wedstrijden tijdens de veldcompetitie was ONDO de meerdere geweest, maar zaterdag waren de rollen omgedraaid. Met name de eerste aanval slaagde er tot drie keer toe in om de volle twee doelpunten uit een aanval te halen en daarmee een grote marge te bouwen. Het begon al direct bij de start van de wedstrijd, via Colin van der Zanden en Kitty van der Ende nam Avanti een 2-0 voorsprong. En na de 3-1 was het tweemaal Dé Post die voor een vier puntenmarge zorgde (5-1). ONDO kreeg grip op de aanvallende rebound en was daarmee in staat om vele malen per aanval te schieten. Dit vertaalde zich ook in doelpunten waardoor de marge verkleind werd (5-3). De ploegen zochten bij een 6-4 stand de kleedkamers op.

Na de rust bleef het verschil aanvankelijk twee doelpunten, maar halverwege de tweede helft was het weer de eerste aanval die het volle pond uit hun aanval haalde. Via afstandsschoten van Dé Post en Fenna Teunissen kwam de ploeg van invalcoach Karim Ratoube op een riante 11-7 voorsprong. Bij ONDO werden enkele wisselspelers in het veld gebracht en dat had tot resultaat dat de geel-blauwe formatie van coach Abbenhuis terug in de wedstrijd kwam. Avanti liet zich in deze fase enigszins uit het spel halen en vier minuten voor tijd stond er een magere 11-10 voorsprong op het scorebord. Een belangrijke strafworp via Fenna Teunissen en gescoord door Dé Post bracht Avanti op 12-10 waarna in de laatste minuut nog driemaal gescoord werd voor de statistieken. Eindstand 14-11.

Doelpunten: Dé Post (7), Ronald Struijk (4), Kitty van der Ende, Fenna Teunissen en Colin van der Zanden.