20082009 Veld 2008/09/27 KOAG -Avanti 10-13
2008/09/27 KOAG -Avanti 10-13
Mirjam vd Maarel-Duin
Ingmar den Blanken
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Mirjam vd Maarel-Duin
Colin vd Zanden(6)
Ronald Struijk(4)
Dé Post(2)
Mirjam vd Maarel-Duin(1)

Avanti behaalde een knappe en nuttige overwinning in Krimpen aan den IJssel. Het door blessures geplaagde KOAG speelde deze middag fysiek en bij tijd en wijle zeer provocerend. Dit leidde er zelfs toe dat halverwege de tweede helft twee spelers (van beide ploegen één heer) met een rode kaart van het veld moesten. Het is dan ook knap dat Avanti in deze situatie toch de twee punten mee naar huis nam.

Colin

KOAG had tot nu toe geen punten behaald en moest het deze middag zonder sterspeler Mark Tissink doen. Voor Avanti zijn de wedstrijden tegen KOAG altijd zeer moeizaam door het veelal fysieke spel. Ook deze middag werd er fanatiek op de man/vrouw verdedigd. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht en kwam Avanti binnen zes minuten op een 0-3 voorsprong door afstandsschoten van Colin van der Zanden (2x) en Ronald Struijk (na goed voorbereidend werk van David Post). De tweede aanval lukte het niet om door te zetten naar 0-4 en na twintig minuten scoorde KOAG het eerste doelpunt. Tot aan de rust wist Avanti de voorsprong van twee doelpunten vast te houden. Ruststand 3-5.

Na de rust bleef de marge aanvankelijk twee doelpunten, maar de eerste aanval pakte door en via Colin van der Zanden en Dé Post kwam Avanti op 5-9. Maar binnen  de minuut had KOAG de marge alweer verkleind tot twee. En toen onstond er tumult in het veld waarbij twee heren door de scheidsrechter van het veld gestuurd werden. Namens Avanti kreeg David Post de rode kaart en moest Ingmar den Blanken hem vervangen. Vanwege praten over de betreffende situatie kreeg een andere KOAG heer ook nog een gele kaart. Toen KOAG vervolgens via een balletje onder de korf de aansluitingstreffer maakte leek het nog benauwd te worden voor Avanti. Maar het was Colin van der Zanden die deze middag met scherp schoot en met een belangrijk doelpunt Avanti op 8-10 bracht. Mirjam Duin scoorde een prachtig afstandsschot de 8-11. Toch toonde KOAG zich onverzettelijk en kwam werderom terug tot op één punt (10-11). Een prachtig afstandsschot van Dé Post en een strafworp van Ronald Struijk (via de ingebrachte Laurens Post) brachten Avanti een 10-13 overwinning en mocht Avanti zeer tevreden zijn dat ze in zo'n wedstrijd toch de punten pakken.

Doelpunten: Colin van der Zanden (6), Ronald Struijk (4), Dé Post (2) en Mirjam Duin.