20162017 Zaal 2016/11/26 Avanti - TOP (A) 18-22
Sijmen van den Bergh
Lisanne Bosma
Nikki Klijn
Anneleen Kolenbrander
47' Strafworp (6e doelpunt)Stefan Hogervorst(18 - 22)
47' Afstand TOP (A)(17 - 22)
46' Afstand Thomas Reijgersberg(17 - 21)
46' Afstand TOP (A)(16 - 21)
45' Afstand (5e doelpunt)Stefan Hogervorst(16 - 20)
45' Strafworp TOP (A)(15 - 19)
45' Afstand TOP (A)(15 - 20)
44' Afstand TOP (A)(15 - 18)
41' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(15 - 17)
41' Afstand (3e doelpunt) (500e carriere doelpunt)Stefan Hogervorst(14 - 17)
40' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(13 - 17)
40' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(12 - 17)
36' Strafworp TOP (A)(10 - 17)
36' Vrije Bal (2e doelpunt)Manon Ballings(11 - 17)
36' Tekst Lisanne Bosma komt in het veld voor Anneleen Kolenbrander
35' Vrije Bal TOP (A)(10 - 16)
34' Tekst Stefan Hogervorst komt in het veld voor Rick vd Blink
32' Korte kans TOP (A)(10 - 15)
31' Afstand Rick van den Blink(10 - 14)
31' Afstand TOP (A)(9 - 14)
27' Doorloop TOP (A)(9 - 13)
25' Strafworp TOP (A)(9 - 12)
24' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(9 - 11)
21' Tekst Rick vd Blink komt in het veld voor Stefan Hogervorst
21' Afstand TOP (A)(8 - 11)
15' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 10)
15' Afstand TOP (A)(7 - 10)
13' Strafworp TOP (A)(7 - 9)
13' Tekst Lisanne Bosma komt in het veld voor Nikki van Trigt
13' Afstand Manon Ballings(7 - 8)
10' Strafworp TOP (A)(6 - 8)
9' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(6 - 6)
9' Afstand TOP (A)(6 - 7)
8' Afstand (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(5 - 5)
8' Strafworp TOP (A)(5 - 6)
7' Afstand Stefan Hogervorst(3 - 5)
7' Afstand Jordi van Zuidam(4 - 5)
4' Afstand TOP (A)(2 - 5)
4' Strafworp TOP (A)(2 - 4)
3' Afstand Sophie Donkervoort(2 - 3)
3' Afstand TOP (A)(0 - 3)
3' Korte kans Sijmen van den Bergh(1 - 3)
3' Afstand TOP (A)(0 - 2)
2' Afstand TOP (A)(0 - 1)
0' Tekst Test
0' Tekst We zijn begonnen
0' Tekst Anneleen Kolenbrander komt in het veld voor Lisanne Bosma
Thomas Reijgersberg(1)

Na drie toppers in de Hoofklasse staat Avanti helaas nog op de hatelijke nul. Ook tegen TOP uit Arnemuiden wilde het niet lukken. Vanaf de eerste minuten moest Avanti steeds in de achtervolging. Alleen bij 5-5  en 6-6 slaagt Avanti er in langszij te komen bij TOP.

Nikki nog niet helemaal fit na klapper vorige week bij KCC

In de flink gevulde Viergang zat het publiek klaar om Avanti nu eens een keer te zien winnen van TOP in de Hoofklasse. Want tot nu toe was dat nog niet gelukt. De laatste overwinning op TOP stamt nog uit de Overgangsklassetijd. En dat er kansen zijn liet Sporting Delta vorige week zien. TOP kroop door het oog van de naald door in de slotfase een achterstand van drie doelpunten weg te poetsen.

Manon speelde een sterke wedstrijd tegen topdame Jeanine Marijs

Nog wel wat hoofdbrekens bij Erwin van de Putte omdat Nikki van Trigt niet helemaal fit was en Meike Noorlander ook nog niet inzetbaar. Nikki start nog wel de wedstrijd maar na een kwartiertje wordt zij vervangen door Lisanne Bosma. Ook een andere vakindeling deze week. Het vak dat in de HKD zo lekker draaide nu weer bij elkaar: Thomas, Sophie, Nikki Klijn en Jordi. In het andere vak Stefan, Nikki van Trigt, Sijmen en Manon.

Bijna een perfect game in de rebound voor Thomas

Avanti begint nerveus aan de wedstrijd. Het is TOP dat door Jeanine Marijs, Jurriaan Bouwens en Petra van Belzen al snel een 0-3 voorsprong pakt na 5 minuten. Dan komt Avanti pas wat los. Door en fraaie treffer van Sijmen en een van Sophie sluit Avanti weer aan tot 2-3.

TOP loopt weer uit naar 2-5 en het zijn de Avantispitsen Stefan en Jordi ( 2 ) die de stand weer gelijktrekken. Vooral Jordi kan zich uitleven van afstand omdat Thomas Peter van Belzen geen enkele kans geeft onder de korf. De dames spelen volledig in de ondersteuning.

Thomas verdient bij 7-10 een strafworp , maar krijgt hem niet. Rick komt in het veld voor Stefan en mist helaas de door Sijmen verdiende strafworp. Sijmen dan nog een fraaie wegtrekbal voor 9-11 en in de slotseconden van de eerste helft een strafworp voor TOP. Ruststand 9-12.

In de tweede helft wordt weer eens bewezen dat korfbal geen sport voor watjes is. Scheidsrechter Peeters heeft de grootste moeite de wedstrijd in de hand te houden. Er vallen twee gele kaarten. De eerste nadat Jordi door Jurgen Janse hard buiten de lijnen wordt gewerkt en de tweede na een overtreding op Jurgen Janse.

Jordi kreeg de steun van het hele vak

TOP kan in de tumultueuze tweede helft het hoofd er het beste bijhouden en loopt zelfs uit naar een 10-17 voorsprong met nog een kwartiertje op de klok. De wedstrijd lijkt gespeeld.

Debuut Anneleen in de zaal

Anneleen Kolenbrander maakt dan haar debuut in de zaal en ook Stefan komt weer terug in het veld . Dit is het sein voor Avanti om de rug nog een keer te rechten.   De spitsen staan op en in korte tijd zijn het Jordi (2)  en Stefan (2) die er weer een wedstrijd van maken, 15-17. De 14-17 is de 500e treffer van Stefan in Avanti 1.

Grote vreugde als Stefan de stand op 15-17 brengt

Maar dan is het op voor Avanti. Jurriaan Bouwens en Dylan Gillissen wenden het gevaar voor TOP af en brengen het verschil weer op vier. De eindstand wordt 18-22.

Sterke pot van Sijmen, twee fraaie treffers en uitstekende rebound

Een verdiende overwinning voor TOP, de ploeg die het hoofd er het beste bij kon houden. TOP en KCC blijven bovenaan de ranglijst en lijken ook dit seizoen weer de favorieten voor de kruisfinales. Genoeg lichtpunten echter voor Avanti en de punten gaan echt nog wel komen. Volgende week naar Scheveningen.

Doelpunten: Stefan Hogervorst(6),Jordi van Zuidam(5),Sijmen van den Bergh(2),Manon Ballings(2),Sophie Donkervoort(1),Thomas Reijgersberg(1),Rick vd Blink(1)