20162017 Zaal 2016/12/03 KVS -Avanti 14-30
Nikki Klijn
Nils van Zuylen
Kirsten Tuinder
Anneleen Kolenbrander
50' Afstand KVS(14 - 29)
50' Strafworp Nils van Zuylen(14 - 30)
50' Strafworp KVS(13 - 29)
49' Afstand (8e doelpunt)Sijmen van den Bergh(12 - 29)
49' Afstand KVS(12 - 28)
48' Doorloop (5e doelpunt)Thomas Reijgersberg(11 - 28)
47' Afstand KVS(11 - 27)
47' Afstand (7e doelpunt)Sijmen van den Bergh(10 - 27)
46' Afstand KVS(10 - 26)
46' Afstand KVS(9 - 26)
44' Tekst Nils van Zuylen komt in het veld voor Jordi van Zuidam
44' Afstand (6e doelpunt)Sijmen van den Bergh(8 - 26)
44' Tekst Anneleen Kolenbrander komt in het veld voor Manon Ballings
43' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(8 - 25)
38' Doorloop (4e doelpunt)Thomas Reijgersberg(8 - 24)
37' Afstand (8e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 23)
36' Afstand (3e doelpunt)Manon Ballings(8 - 22)
35' Afstand (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(8 - 21)
34' Afstand (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 20)
32' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(8 - 19)
31' Afstand (5e doelpunt)Sijmen van den Bergh(8 - 18)
30' Afstand KVS(8 - 17)
28' Korte kans Kirsten Tuinder(7 - 17)
28' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(7 - 16)
26' Afstand KVS(7 - 15)
25' Afstand (2e doelpunt)Manon Ballings(6 - 15)
20' Afstand Nikki Klijn(6 - 14)
19' Afstand (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(6 - 13)
19' Afstand KVS(6 - 12)
18' Afstand (4e doelpunt)Sijmen van den Bergh(5 - 12)
17' Afstand (3e doelpunt)Thomas Reijgersberg(5 - 11)
15' Afstand KVS(5 - 10)
14' Afstand KVS(4 - 10)
14' Afstand (3e doelpunt)Sijmen van den Bergh(3 - 10)
13' Doorloop KVS(3 - 9)
13' Afstand (2e doelpunt)Thomas Reijgersberg(2 - 9)
13' Afstand KVS(2 - 8)
8' Afstand Thomas Reijgersberg(1 - 7)
8' Afstand Stefan Hogervorst(1 - 8)
5' Strafworp (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(1 - 6)
4' Korte kans Manon Ballings(1 - 5)
4' Afstand (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(1 - 4)
3' Doorloop (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(1 - 3)
3' Vrije Bal Jordi van Zuidam(1 - 2)
2' Vrije Bal KVS(1 - 1)
1' Afstand Sijmen van den Bergh(0 - 1)
0' Tekst We zijn begonnen
Kirsten Tuinder(1)

Een heerlijk avondje voor Avanti in Scheveningen waar de ploeg heeft laten zien dat het niet van plan is degradatiekorfbal te gaan spelen. Erwin heeft de neuzen duidelijk allemaal in de juiste richting gezet. De sfeer in het veld is uitstekend en dat uit zich dan ook in spelvreugde. Een keihard voor elkaar werkende ploeg neemt flink wat zelfvertrouwen mee uit de Blinkerd na een 14-30 overwinning op KVS/Maritiem.

We zijn er klaar voor

Nikki van Trigt en Meike zijn er niet bij vanwege blessures. Rick mag vanaf de tribune kijken na de gele kaart van vorige week. Kirsten staat in de basis.

Kirsten in de basis met weer een sterke rebound

De eerste tien minuten zijn bepalend voor de rest van de wedstrijd. Avanti maakt fris spelend alle geboden kansen af, KVS/Maritiem verprutst nagenoeg alle kansen en heeft veel pech. Tekenend voor de malaise bij KVS is de strafworp van Jouri Nadorp. Bij 1-7 mist hij de korf volledig. Een bliksemstart van Avanti, want er staat na acht minuten al een 1-8 voorspong op het scorebord. Daaronder een paar fraaie treffers. Manon wegtrekkend van de korf en Thomas vanaf de achterlijn in de schotklokzoemer.

Bij KVS/Maritiem is het alleen Pieter Redelijkheid die de korf makkelijk kan vinden, zijn teamgenoten laten het collectief afweten. Avanti kan daardoor de voorsprong eenvoudig vasthouden en gaat met maar liefst een 6-15 voorsprong aan de thee.

Nikki inmiddels vaste waarde in 1

In de tweede helft veranderd het beeld niet. Avanti blijft lekker scoren. KVS niet. Mooie duels tussen Thomas en Robin Dijkuizen onder de korf. Maar de wedstrijd wordt natuurlijk niet meer spannend. Thomas tekent nog voor twee fraaie doorlopen, waarvan er zeker een in aanmerking komt voor het doelpunt van de week.

De invallers

Met nog tien minuten te spelen kakt de wedstrijd helemaal in. De stand is dan maar liefst 8-25. Erwin brengt Anneleen en Nils in het veld voor Manon en Jordi.  Voor Nils zijn ‘echte’ debuut in de hoofdmacht. Vorig seizoen bij Groen Geel stond hij ook kort in het veld om Thomas in het andere vak door te wisselen.

Strafworp Nils voor de eindstand 14-30

In de slotfase versiert Thomas nog een strafworp welke hij genereus aan Nils geeft. Nils staat strakgespannen op de stip en moet hem zelfs twee keer nemen. Na te vroeg inlopen moet hij over. Gelukkig gaat de bal ook bij de tweede poging door de korf.  Een mooi debuut dus met ook nog een score.  Eindstand 14-30.

Jordi 8 treffers met hier een fraaie assist achter de rug

Een mooi collectief behaald resultaat waar het team trots op mag zijn. Ondertussen is Sijmen voor zijn inburgeringscursus bij Avanti geslaagd. Hij speelde een geweldige wedstrijd, keihard werkend en maar liefst 8 treffers.

Sijmen scoort fraai vanaf de zijlijn

Volgende week thuis tegen DeetosSnel gaan we zien hoe het plan van Erwin is om Jimin de Vries ( ex KVS ) uit te schakelen. Aanvang 19:10 in de Viergang.

Mooi duo !

Doelpunten: Sijmen van den Bergh en Jordi van Zuidam(8) , Thomas Reijgersberg(5), Manon Ballings en Stefan Hogervorst (3), Kirsten Tuinder , Nikki Klijn en Nils van Zuylen