20162017 Zaal 2017/02/04 Avanti - KVS 27-18
2017/02/04 Avanti - KVS 27-18
Sijmen van den Bergh
Lisanne Bosma
Nikki Klijn
55' Afstand KVS(27 - 18)
53' Afstand KVS(27 - 17)
52' Afstand KVS(27 - 16)
51' Afstand KVS(27 - 15)
49' Strafworp KVS(27 - 14)
48' Afstand (2e doelpunt)David Post(27 - 13)
46' Korte kans KVS(26 - 13)
45' Strafworp (7e doelpunt)Jordi van Zuidam(26 - 12)
45' Tekst David Post komt in het veld voor Rick vd Blink
39' Afstand (2e doelpunt)Nikki van Trigt(25 - 12)
37' Afstand (4e doelpunt)Stefan Hogervorst(24 - 12)
34' Afstand (3e doelpunt)Stefan Hogervorst(23 - 12)
34' Afstand (6e doelpunt)Jordi van Zuidam(22 - 12)
32' Afstand KVS(21 - 12)
30' Strafworp (6e doelpunt)Rick van den Blink(18 - 10)
30' Doorloop (2e doelpunt)Stefan Hogervorst(21 - 11)
30' Korte kans Stefan Hogervorst(17 - 10)
29' Afstand KVS(16 - 10)
28' Korte kans (2e doelpunt)Sijmen van den Bergh(16 - 9)
28' Strafworp (5e doelpunt)Rick van den Blink(15 - 9)
25' Afstand (7e doelpunt)Rick van den Blink(20 - 11)
25' Afstand (3e doelpunt)Sophie Donkervoort(14 - 9)
25' Afstand KVS(19 - 11)
25' Afstand (5e doelpunt)Jordi van Zuidam(19 - 10)
24' Afstand KVS(13 - 9)
24' Afstand Sijmen van den Bergh(13 - 8)
20' Afstand (4e doelpunt)Rick van den Blink(12 - 8)
18' Afstand KVS(11 - 8)
18' Doorloop (4e doelpunt)Jordi van Zuidam(11 - 7)
16' Afstand (3e doelpunt)Jordi van Zuidam(10 - 7)
15' Doorloop (2e doelpunt)Sophie Donkervoort(9 - 7)
13' Strafworp (3e doelpunt)Rick van den Blink(8 - 7)
9' Strafworp (2e doelpunt)Jordi van Zuidam(7 - 7)
8' Afstand KVS(6 - 7)
7' Afstand KVS(6 - 6)
7' Afstand KVS(6 - 5)
6' Afstand Jordi van Zuidam(6 - 4)
5' Afstand KVS(5 - 4)
5' Afstand (2e doelpunt)Rick van den Blink(5 - 3)
5' Strafworp KVS(4 - 3)
3' Afstand KVS(4 - 2)
3' Afstand Nikki van Trigt(4 - 1)
1' Afstand Sophie Donkervoort(3 - 1)
0' Afstand Rick van den Blink(2 - 1)
0' Strafworp KVS(1 - 1)
0' Tekst Jordi van Zuidam komt in het veld voor David Post
0' Afstand David Post(1 - 0)
Sijmen van den Bergh(2)

Wat een heerlijke pot weer in de Viergang. Het publiek kon weer op de banken voor de thuisploeg want er werd weer gevochten als leeuwen en KVS/Maritiem werd op een kansloze 27-18 nederlaag getrakteerd. Net zoals de wedstrijd in de Blinkerd had KVS weinig in te brengen.

David wedstrijd nummertje 252

KVS/Maritiem wist van de laatste vijf  wedstrijden er vier te winnen en kreeg alleen billenkoek van KCC met 28-10. Dus het kwam wel met zelfververtrouwen naar Pijnacker. Avanti begon aan de wedstrijd zonder Thomas die een weekje moest brommen na de gele kaart in Arnemuiden. Erwin van der Putten had David Post als standin opgeroepen. En David liet van zich spreken in zijn 252e wedstrijd in 1. Het publiek kon gelijk op de banken want het eerste balcontact is een score van afstand waarna hij gelijk door kan naar de bank om plaats te maken voor Jordi. Ook Lisanne Bosma weer in de basis omdat Manon nog geblesseerd is.

Pas de Deux Jordi en Youri

Jordi neemt plaats tegen Youri Nadorp, en dat was natuurlijk de bedoeling van Erwin. Het wordt een mooi duel tussen die twee. Maar na zijn 12 doelpunten tegen Sporting Delta komt Youri er tegen Jordi niet aan te pas. Jordi is nauwelijks te passeren en is zelf scherp van afstand. En met de ijzersterke rebound van Sijmen komt KVS er in dat vak nauwelijks doorheen.

Avanti neem al snel een 4-2 voorsprong. Na de epiloog van David zijn het Rick, Sophie en Nikki van Trigt die de ploeg op het juiste spoor zetten. Een belangrijk moment dan wanneer Rick probeert een bal binnen te houden. Vlak voor de KVS bank raakt hij bij deze poging Lisa Dijkhuizen die een tijdje dizzy op de grond blijft liggen. Zij verlaat het veld maar kan gelukkig later terugkeren.

Rick met scheidsrechter Goeseije, Lisa Dijkhuizen wordt op de achtergrond verzorgd

Ook KVS heeft het vizier in de beginfase op scherp staan. Youri Nadorp schiet met 5 en 6-6 de ploegen weer naast elkaar. Laura Dijkhuizen schiet de  vissen zelfs op een 6-7 voorspong na 12 minuten spelen. Maar dat is dan ook de enige keer dat KVS op voorsprong komt. De gelijkmaker via een prachtige omdraaibal van Nikki van Trigt. De toegewezen strafworp wordt door Jordi benut. Na nog een strafworp van Rick staat Avanti weer op een 8-7 voorsprong en zal deze niet meer afstaan.

Stefan na fraaie treffer vanaf achterlijn

Rick en Stefan geven Pieter Redelijkheid en Robin Dijkhuizen een enorme aanvallende druk waar zij regelmatig onder bezwijken.
Avanti loopt dan snel uit naar 11-7 door een fraaie treffer van Sophie onder de korf en twee keer Jordi. Sophie krijgt ook nog een strafworp mee maar die wordt door Rick gemist. Verdedigend pakt Avanti nu bijna alle rebounds waardoor KVS nauwelijks nog aan aanvallen toekomt en er wordt dan ook snel uitgelopen KVS kan de korf niet vinden en Avanti loopt uit naar 18-10 bij rust.

Sijmen sterk reboundend, en als deze had gezeten was het de treffer van de wedstirjd geweest

De laatste twee minuten voor de rust laat Avanti nog een sterk staaltje zien. Het vak van Stefan, Sophie, Rick en Lisanne valt bijna twee minuten aan 19 seconden voor de rust 17-10 , KVS verliest de bal gelijk in de aanval en Lisanne versiert met nog  9 seconden te spelen een stip. Rick verzilvert de 18-10.

Ook Sophie op scherp met drie treffers

Het tweede bedrijf laat eenzelfde beeld zien. Een moeizaam scorend KVS en een makkelijk scorend Avanti. De eerste bal die Jordi aanraakt is 19-10. En ook vlak na rust 20-11 door Rick met al zijn 7e treffer. Vreemd genoeg weet hij de rest van de wedstrijd de korf niet meer te vinden. KVS kan niet dichterbij komen en het verschil blijft rond de 10 doelpunten. Het publiek kan weer op de banken wanneer Stefan in de zoemer 24-12 van afstand binnenschiet. Na overleg met de jurytafel blijkt het schot toch net te laat, dus die gaat niet door. Kort daarop schiet Stefan van afstand toch de 24-12 op het scorebord.
Bij Avanti begint het dan te haperen. Jordi krijgt nog een enorme beuk van Youri Nadorp, die daarvoor ook geel krijgt.

Jordi op de grond na beuk van Youri, hij verzilvert de toegekende strafworp zelf

Maar spannend wordt het natuurlijk niet meer. Ook de laatste Avantitreffer is van David, nummertje 27. Helaas pakt hij ook nog een geeltje omdat hij de bal niet snel genoeg bij de tegenstander inlevert. Het is KVS dat de laatste 5 scores voor de rekening neemt. Van 27-13 met nog 6 minuten op de  klok tilt KVS de eindstand nog naar 27-18.

Teams van de week E5,E6 en E7

Belangrijke puntjes voor Avanti waardoor alles nog mogelijk blijft. Oranje Wit is de eerste degradant na verlies tegen KCC/So natural. KCC is nagenoeg zeker van de kruisfinales en kan het kampioenschap niet meer ontgaan. In theorie kunnen alle andere ploegen nog op de tweede plaats eindigen. Een plaats die recht geeft op een play off tegen de kampioen in Hoofdklasse A. Dit lijkt NIC/Alfacollege te worden.
Volgende week de zeer belangrijke wedstrijd tegen DeetosSnel in Dordrecht.

Doelpunten  :  Jordi van Zuidam en Rick vd Blink (7) ,  Stefan Hogervorst(4) , Sophie Donkervoort(3) , David Post , Nikki van Trigt en Sijmen van den Bergh(2)