20082009 Veld 2008/09/13 Avanti - Maassluis 15-13
Dé Post
Colin vd Zanden
Laura van Leersum
Mirjam vd Maarel-Duin
30' Niet bekend Ronald Struijk
30' Niet bekend Fenna van Leeuwen
30' Niet bekend Dé Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Laura van Leersum
Ronald Struijk(6)
Fenna van Leeuwen(5)
Dé Post(2)
Colin vd Zanden(1)
Laura van Leersum(1)

De eerste punten zijn binnen voor Avanti 1. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd na een 6-6 ruststand met 15-13 gewonnen van Maassluis.

Ronald

De wedstrijden tegen Maassluis hebben de laatste jaren altijd een speciaal karakter sinds Christie van Wijk (ere-lid van Avanti) daar in dienst is als trainer-coach. Dit seizoen heeft zij voor het eerst Maassluis 1 onder haar hoede en kent als geen ander de plussen en minnen van de spelers van Avanti.

Avanti begon zeer sterk aan de wedstrijd. De eerste aanval combineerde goed en via twee zuivere schoten van Fenna Teunissen en Colin van der Zanden was het na vier minuten al 2-0. Voor de tweede aanval was het even zoeken. Jiska de Boer heeft besloten vanwege prive omstandigheden even lager te gaan korfballen en op haar plaats speelt nu Mirjam Duin. Het was voor het tweede aanvalsvak even wennen aan deze nieuwe combinatie. Avanti gaf in deze fase het initiatief uit handen en Maassluis ging erop en erover (2-4). In de laatste tien minuten voor de rust hervond Avanti zichzelf en het was wederom de eerste aanval die met scherp schoot. Via twee schoten van afstand bracht aanvoerder Dé Post de stand weer gelijk (5-5) en de ploegen gingen met een 6-6 stand rusten.

Na de rust sloeg Avanti toe en had Maassluis alle moeite om te scoren. De ploeg van invalcoach Karim Ratoube schoot met scherp en liep weg naar een vier doelpuntenmarge (10-6). Tot halverwege de tweede helft werd deze voorsprong gehandhaafd, waarbij Maassluis alleen kon scoren uit strafworpen. Door slordig verdedigen kon Maassluis toch weer op twee punten komen waarmee de spanning terug kwam in de wedstrijd. Maar het was aan de deze middag zuiver schietende Fenna Teunissen en Ronald Struijk te danken dat de overwinning in Pijnacker bleef. Eindstand 15-13.

Doelpunten: Ronald Struijk (6), Fenna Teunissen (5), Dé Post (2), Laura van Leersum en Colin van der Zanden.