20162017 Veld 2017/04/26 Sporting Trigon -Avanti 12-12
2017/04/26 Sporting Trigon -Avanti 12-12
Marjolein van Breukelen
Marc Francooijs
Nikki Klijn
Meike Noorlander
30' Niet bekend Rick van den Blink
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Niels Diepens
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Nikki van Trigt
Rick van den Blink(5)
Sijmen van den Bergh(3)
Stefan Hogervorst(1)
Manon Ballings(1)
Nikki van Trigt(1)
Niels Diepens(1)
Avanti heeft in een matige wedstrijd op karakter nog een punt weten te behalen tegen Sporting Trigon. Na een 9-6 achterstand bij de rust liep Sporting vlak na rust weg naar 12-7 en leek de wedstrijd gespeeld. Dankzij een paar goede wissels van coach Erwin van der Putten en "ja, hij doet het weer" Rick van den Blink kwam Avanti terug en sloot de wedstrijd af met een 12-12 eindstand.

Rick van den Blink weer heel belangrijk voor Avanti

In Leiden speelde Avanti deze zaterdag zonder aanvoerder Thomas Reijgersberg (in het buitenland) en Jordi van Zuidam (herstellende van een amandeloperatie). Het gemis aan reboundkracht en scorend vermogen was duidelijk merkbaar. Maar het moet ook gezegd worden dat Avanti niet scherp in de wedstrijd zat. De passing was slap en slordig en er werden daardoor erg veel plaatsfouten gemaakt.

Coach Erwin van der Putten had een drukke middag, was wel weer bepalend met aantal goede wissels

Sporting Trigon zat duidelijk beter in de wedstrijd in de eerste helft en Avanti mocht nog van geluk spreken dat een groot aantal afstandsschoten van Sporting uit de mand draaiden anders was de achterstand nog groter geweest.

Marc Francooijs met veel inzet en strijd in de basis

Avanti kwam nog wel na de 1-1 op een 1-3 voorsprong door doelpunten van Sijmen van den Bergh en Rick van den Blink (strafworp verdiend door Meike Noorlander). Maar Sporting had binnen vier minuten de stand alweer gelijk getrokken.

Meike Noorlander krijgt een strafworp mee bij deze doorbraak

Tot de 5-5 ging het gelijk op maar toen sloeg Sporting een gat naar vier doelpunten verschil (9-5). Coach Erwin van der Putten zag zich genoodzaakt om een time-out te nemen. De eerste aanval van Avanti had grote moeite om tot doelpunten te komen, ze zouden er maar twee maken in de eerste helft.

Stefan Hogervorst strijdend voor elke bal

Dankzij een vrije bal van Rick van den Blink gingen de ploegen rusten bij een 9-6 stand. In de tweede helft was het vrij snel Sijmen van den Bergh die de 9-7 scoorde van achter de korf. Het in groten getale opgekomen publiek uit Pijnacker ging er eens goed voor staan. Echter in plaats van de achterstand te verkleinen liep Sporting in nog geen drie minuten weg naar 12-7. En we waren pas zeven minuten onderweg in de tweede helft.

Aanvalsopzet via Nikki Klijn

Na de 12-8 van Rick van den Blink van afstand bracht Erwin van der Putten meer scorend vermogen in zijn eerste aanval en dat sorteerde gelijk effect. Niels Diepens (Avanti 3) en Manon Ballings deden waarvoor ze in het veld waren gebracht en via twee schoten was het 12-10.

Niels Diepens belangrijke invalbeurt en debuut met zijn treffer op 12-9

Niet veel later werd een dame van Sporting Trigon met tweemaal geel van het veld gestuurd wegens veelvuldige aanmerkingen op de leiding. Nu had de scheidsrechter het deze middag het niet altijd bij het rechte eind, maar daar hadden beide ploegen evenveel last van.

Sijmen van den Bergh had een paar mooie, vrijgespeelde kansen onder de korf

De rode kaart was voor Avanti het sein om er vol voor te gaan en te kijken of er op karakter weer een houdini-act mogelijk was. En zowaar, het lukte wederom om van een grote achterstand terug te komen. En wie anders dan Rick van den Blink speelde de hoofdrol in deze act. Via twee schoten van afstand maakte hij gelijk. En nadat hij gewisseld was en weer ingebracht in de nieuwe aanval was het nog bijna 12-13 geworden. Zover kwam het niet en werd de eindstand 12-12.

Invalster Marjolein van Breukelen verzorgde de eindpass bij de 12-12 van Rick van den Blink

Een extreem lage score voor een hoofdklassewedstrijd en het zegt voldoende over het niveau van het spel. Wel knap van Avanti dat ze zo terugkwamen in de wedstrijd, maar het zal in de komende wedstrijden tegen DeetosSnel (2 mei), DSC en Rohda uit een heel ander vaatje moeten gaan tappen anders gaat het seizoen als een nachtkaars uit. Doelpunten: Rick van den Blink (5), Sijmen van den Bergh (3), Manon Ballings, Niels Diepens, Stefan Hogervorst en Nikki van Trigt. Foto's Andere uitslagen: DSC - Rohda 24-25 DeetosSnel - OVVO/DeKroon 22-19 Oost Arnhem - SDO/VerzuimVitaal 20-18   Programma: zaterdag 29 April 16.00 uur DeetosSnel - Rohda dinsdag 2 mei 20.30 uur Avanti - DeetosSnel zaterdag 6 mei 15.30 uur Oost Arnhem - Sporting Trigon 15.30 uur Rohda - OVVO/DeKroon 15.30 uur SDO/VerzuimVitaal - DeetosSnel 16.00 uur Avanti - DSC [aa]