20082009 Veld 2008/09/06 VEO -Avanti 14-12
2008/09/06 VEO -Avanti 14-12
Jiska de Boer
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Jiska de Boer
Ronald Struijk(4)
Dé Post(3)
Colin vd Zanden(2)
Kitty vd Ende(2)
Jiska de Boer(1)

Avanti heeft de opgaande lijn uit de oefenperiode niet voort kunnen zetten in de eerste officiële competitiewedstrijd. In Voorburg werd met 14-12 verloren van VEO. Gezien het vertoonde spel mag Avanti volledig bij zichzelf te rade gaan, want het was niet best wat de toeschouwers deze middag te zien kregen. Ook VEO was kwalitatief een stuk minder dan de ploeg die vorig seizoen bij tijd en wijle zoveel indruk maakte. Bij Avanti leek het alsof het besef nog niet was doorgedrongen dat nu voor het "echie" werd gespeeld. Pas aan het eind van de wedstrijd leek dat besef te komen, maar toen was het al te laat.

De afgelopen seizoenen heeft Avanti vele malen tegen VEO gespeeld en telkens werd er verloren. Toen VEO deze middag direct in de eerste aanval al scoorde en na vijftien minuten op een 3-0 voorsprong kwam, leek Avanti zich mentaal al gewonnen te geven. Toch waren er schotkansen zat, maar de echte zuiverheid ontbrak. Tweemaal kwam Avanti weer op twee punten bij 4-2 en 5-3 maar de ploeg kon de aansluiting niet maken. Voor de rust breidde VEO de voorsprong zelfs uit naar 7-3. Voor coach Karim Ratoube (Steven Mijnsbergen zit nog een schorsing van vorig seizoen uit) was er werk aan de winkel om het team op scherp te zetten.

Direct na rust scoorde Jiska de Boer uit een omdraaibal de 7-4 en na de 8-4 waren het Dé Post (strafworp) en Colin van der Zanden (afstand) die de marge verkleinden. VEO had deze middag duidelijk betere rebound. Waar Avanti vaak na éénmaal schieten de bal kwijt was, kreeg VEO de gelegenheid om per aanval wel twee of drie keer te schieten. Avanti was in de aanval ook slordig in de opbouw, er waren deze middag vele, onnodige passingfouten te noteren geweest. Dat vertaalde zich in deze fase ook in Voorburgse doelpunten. Eerst liep VEO uit naar 10-6 en na de 11-7 werd het zelfs 13-7. Pas in de slotfase wist Avanti zich te herpakken, maar kon niet dichterbij komen dan tot op twee punten. Eindstand 14-12.

Doelpunten: Ronald Struijk (4), Dé Post (3), Kitty van der Ende (2), Colin van der Zanden (2) en Jiska de Boer.

Nieuwerkerk - KOAG 7-6
Maassluis - Vitesse 11-11
ONDO(G) - Albatros 7-8

Zaterdag 13 september speelt Avanti de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Om 15.30 uur is Maassluis de tegenstander.