20172018 Veld 2017/10/07 Tempo -Avanti| Flexcom 18-18
2017/10/07 Tempo -Avanti| Flexcom 18-18
Sijmen van den Bergh
Nikki Klijn
30' Niet bekend Jordi van Zuidam
30' Niet bekend Manon Ballings
30' Niet bekend Sijmen van den Bergh
30' Niet bekend Stefan Hogervorst
30' Niet bekend Nikki van Trigt
30' Niet bekend Nikki Klijn
30' Niet bekend Rick van den Blink
Nikki Klijn(1)

Avanti pakt in de uitwedstrijd in Alphen aan den Rijn in de slotseconden een terecht punt na een moeizame start van de wedstrijd. De ploeg van Erwin van der Putten keek namelijk na zeven minuten al tegen een 4-0 achterstand aan, maar had deze tien minuten voor de rust weggewerkt bij 7-7 en nam via Sijmen van den Bergh zelfs een voorsprong (7-8). Het was echter Tempo dat met een 10-9 voorsprong de kleedkamers opzocht.

Zeven minuten voor de rust 7-7 (foto Sandra Alberts)

In de tweede helft na de 11-9 een sterke fase van Avanti waar vier doelpunten op rij van Stefan Hogervorst, Manon Ballings, Sijmen van den Bergh en Rick van den Blink een twee doelpuntenvoorsprong opleverde (11-13). Helaas wist Avanti niet door te drukken en liet Tempo weer op gelijke hoogte komen. Er werd in deze fase veelvuldig de wissel Rick in de aanval en David in de verdediging gespeeld. Helaas kreeg Avanti als Rick in de aanval stond de ballen net iets te snel tegen (van 12-14 naar 14-14 en bij 15-15 liep Tempo uit naar 17-15). Na de 17-16 van Jordi van Zuidam was het toch weer Tempo naar de 18-16, maar in de slotfase pakte Avanti een terecht punt via doelpunten van David Post en Nikki van Trigt. Eindstand 18-18.

Koploper SCO wist heel knap te winnen in Arnhem van Oost Arnhem en staat nu drie punten los van nummer twee Avanti. Volgende week de laatste wedstrijd op het veld alvorens het Korfballeague-seizoen van start gaat. Avanti ontvangt om 16.00 uur Wageningen.

Doelpuntenmakers: Jordi van Zuidam (5), Manon Ballings (3), Sijmen van den Bergh (2), Stefan Hogervorst (2), David Post (2), Nikki van Trigt (2), Rick van den Blink en Nikki Klijn.

Overige uitslagen: Oost Arnhem - SCO 17-18 HKV/Ons Eibernest - Groen Geel 18-27 Wageningen - NIC/Alfacollege (zondag 14.30 uur)