20082009 Veld 2009/04/06 Avanti - Vitesse 16-10
Mariska Zuidervaart
Laura van Leersum
Laurens Post
Kirsten Post
30' Niet bekend Laura van Leersum
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Laurens Post
30' Niet bekend Colin vd Zanden
Laurens Post(1)

Een prachtige overwinning van Avanti op koploper Vitesse. De ploeg van Steven Mijnsbergen heeft de goede lijn van de zaal doorgetrokken naar het veld. Een bij vlagen zeer goed spelend Avanti had geen moeite met het door blessures gehavende Vitesse. Na een 9-6 voorsprong bij rust liep Avanti uit naar 14-6. Pas twaalf minuten voor tijd wist Vitesse weer eens te scoren, maar de wedstrijd was toen al lang beslist. De overwinning leverde Avanti twee belangrijke punten op in de strijd om degradatie te ontlopen. Eindstand 16-10.

De wedstrijd was oorspronkelijk gepland voor zaterdag 6 juni, maar doordat Vitesse op deze dag festiviteiten gepland heeft ter ere van het 75-jarige jubileum werd ze nu al gespeeld. Beide ploegen hadden in de zaal nog een extra beslissingswedstrijd moeten spelen om het kampioenschap in de eerste klasse. Vitesse verloor net met één punt verschil van Tjoba en Avanti won zoals bekend met 16-14 van ONDO. Door deze beslissingswedstrijden hadden beide teams met een korte voorbereidingsperiode op de tweede helft van de veldcompetitie te maken gehad.

Avanti begon deze zaterdag met Laura van Leersum op de plek van de geblesseerde Kitty van der Ende. Na een 0-1 achterstand was het Avanti dat de toon zette. Via doelpunten van Fenna Teunissen, Ronald Struijk 2x en Colin van der Zanden kwamen de blauw-witten met 4-1 voor. Avanti speelde in een hoog tempo en creëerde vele kansen en ook verdedigend was elke rebound een prooi voor de ploeg uit Pijnacker. Toch kwam Vitesse terug tot 4-4 en pakte zelfs een 4-5 voorsprong. Maar voor de rust had Avanti de flow weer te pakken en zocht met een 9-6 voorsprong de kleedkamers op. Vlak voor de rust was Colin van der Zanden uitgevallen met een enkelblessure en hij werd vervangen door Laurens Post die al een hele wedstrijd in het tweede erop had zitten. Vitesse kon af en toe vrij fysiek optreden in de duels en dat moest Colin bij een sprongduel helaas bekopen met een enkelblessure.

Na de rust denderde Avanti door en kwam Vitesse er niet meer aan te pas. De deze dag weergaloze Ronald Struijk scoorde de 10-6 (hij had geen rebound nodig), gevolgd door doelpunten van Laurens Post, Laura van Leersum, wederom Struijk en Mariska Zuidervaart. Het tweede aanvalsvak stond deze zaterdag geweldig te spelen, aanvallend hadden ze maar een paar minuten nodig om er twee in te leggen en verdedigend werden continue ballen onderschept en kreeg Vitesse nauwelijks een voet aan de grond. Coach Sijstermans van Vitesse wisselde gedurende de wedstrijd bijna zijn complete eerste aanvalsvak. De acht punten voorsprong bij 14-6 werd vastgehouden tot de 16-8 en toen geloofde Avanti het wel. Eindstand 16-10.

Doelpunten: Ronald Struijk (6), Laura van Leersum (2), David Post (2), Mariska Zuidervaart (2), Dé Post, Laurens Post, Fenna Teunissen en Colin van der Zanden.

Ronald

De overwinning is een goede opsteker voor de tweede helft van de veldcompetitie, maar er volgen nog vijf wedstrijden die met eenzelfde beleving en inzet gespeeld moeten worden om degradatie te kunnen ontlopen.