20082009 Veld 2009/04/11 Ondo -Avanti 19-19
2009/04/11 Ondo -Avanti 19-19
Mariska Zuidervaart
Laura van Leersum
30' Niet bekend Colin vd Zanden
30' Niet bekend Mariska Zuidervaart
30' Niet bekend Kitty vd Ende
30' Niet bekend Laura van Leersum
Laura van Leersum(1)

Onder heerlijke weersomstandigheden toverden ONDO en Avanti weer een geweldig spannende wedstrijd op de mat die uiteindelijk in een 19-19 gelijkspel eindigde en daar kwam Avanti nog het beste mee weg.

Ronald

Met de rust stond de ploeg van Steven Mijnsbergen met 10-7 achter en leek ONDO revanche te halen op de verloren beslissingswedstrijd in de zaal. Maar Avanti kwam na rust zeer sterk uit de kleedkamers en had binnen vier minuten de stand weer gelijk getrokken (10-10). Het scoreverloop ging toen volledig gelijk op waarbij ONDO steeds als eerste scoorde. Op 13-12 miste Barry Schep een strafworp voor ONDO en liet Mariska Zuidervaart een paar minuten later zien hoe dat wel moet. Dus in plaats van 14-12 stond het weer 13-13. Bij 17-17 miste ONDO weer een strafworp (nu Ard van de Velde) en bracht Colin van der Zanden Avanti de eerste voorsprong met nog drie minuten te spelen. Een nu wel benutte strafworp betekende 18-18 gevolgd door een doorloopdoelpunt van Barry Schep. Maar Avanti kreeg in de laatste minuut nog een strafworp die door Mariska Zuidervaart koelbloedig werd benut. Eindstand 19-19.

Doelpunten: Dé Post (4), Colin van der Zanden (4), Mariska Zuidervaart (3), Kitty van der Ende (2), David Post (2), Ronald Struijk (2), Laura van Leersum en Fenna Teunissen.

8. KOAG  9  4  102  114

Gezien de uitslagen gaan we nog een geweldig spannend slot van de competitie tegemoet. Vitesse is de weg kwijt en lijkt de kansen op de titel te verspelen gezien de grootte van de laatste twee nederlagen en onderin kan iedereen van iedereen winnen en een zaterdag geen punten halen is zeer risicovol in deze klasse. De nummer laatst degradeert rechtstreeks en de nummer één na laatst speelt een beslissingswedstrijd tegen een nummer 2 uit de tweede klasse. Voorlopig is Avanti prima uit de zaal gekomen en heeft uit twee wedstrijden 3 punten gehaald. Komende zaterdag is Avanti vrij en op 25 april speelt Avanti thuis de belangrijke wedstrijd tegen KOAG.